ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Εάν δεν ήταν αμοιβάδες θα είχαν καταλάβει πως απλά θέλουν μία Gowind που της λείπει το καρτελάκι LM.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

MK 41 VLS SEWIP NULKA NSM Captas 2/ LFTAS... Εάν δεν ήταν αμοιβάδες θα είχαν καταλάβει πως απλά θέλουν μία Gowind που της λείπει το καρτελάκι LM.

Ωραία τα παραμύθια για τα όπλα που μπορούν να μπουν στο χρέπι, αλλά στα σοβαρά τώρα θα μας απαντήσει κάποιος γιατί (αν είναι τόσο εύκολα και κυρίως τόσο οικονομικά όλα αυτά) το US Navy θέλει να τα στείλει διαλυτήριο και να ναυπηγήσει άλλου τύπου πλοία;;

Φυσικά παραλείπει να ενημερώσει τους αναγνώστες για το συνολικό κόστος της όλης προμήθειας (αγορά-προσθήκη όπλων/αισθητήρων), για το που θα γίνουν οι εργασίες και τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση τους. Η αναφορά δε σε SM2, SM6 και Tomahawk μόνο γέλια προκαλεί.

Γιατί να μην πάμε σε ναυπήγηση opv ή κορβετών (1000-2000t) με τα ίδια λεφτά;; Ούτε αυτό θα το απαντήσει κανένας. Την πιθανότητα να έχουμε ακόμα ένα πρόγραμμα σαν τα P3 (της LM και αυτά) προβληματίζει άραγε κανέναν;; Μάλλον όχι. Θα κουμπώσουν όλα πάνω εύκολα, trust me bro.

Είπαμε το συγκεκριμένο πλεούμενο δεν κάνει ούτε για ψάρεμα, πόσο μάλλον για πόλεμο. Περίγελος της Μεσογείου θα καταντήσει το ΠΝ και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά. Άμα το 21 υπέγραφε για κορβέτες το καλοκαίρι θα είχαμε το 1ο πλοίο.Λεπτομέρειες αυτά.   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αφου θα ναυπηγησουμε constellation....xaxaxa
δυστυχως ειμαστε για κλαματα...
θελω να δω πως θα μας σωσει ο θεος της Ελλαδας!