ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος Ε΄(10 )


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος Ε (10)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων)

Το καλό όταν ψηλώνει λιγοστεύει. χάνει εις ποσότητα ό,τι κερδίζει εις ποιότητα. Όταν οι πολλοί, η ποσότης, εμπνέουν τους ολίγους αμβλύνονται έως και εκλείπουσι ουσία και ποιότης. Όταν οι ολίγοι εμπνέουν τους πολλούς, αναβαθμίζεται το ποιόν της ποσότητος-πλειονότητος. Το μεν λέγεται δημαγωγία, το δε εκπολιτισμός.  

Κι επειδή, άνθρωπε, γεννήθηκες για να πας ψηλά, ελληνικά, όλα τα άλλα έρχονται μετά.  Αφού το ελληνίζειν δεν είναι χονδροειδής βάρβαρος φυλετισμός, εθνικός αναχωρητισμός ή και υστερική ξενοφοβία. Και δεν είναι ούτε πολιτισμικός ναρκισσισμός ούτε και δημοκρατική δημαγωγία.

Ελληνόφρων δε, δεν είναι απλά ο ελληνοποιημένος ή ο ελληνογεννημένος αλλά ο συνειδητός πιστός της, πολιτικοθρησκευτικά, χειραφετημένης ανθρωπιστικής ελληνικής ιδέας.

Μικρόν το πληθυσμιακό δέμας - μέγεθος το ελληνικόν αλλά μέγα εις  το ανάστημα ψυχής τε και πνεύματος. Ιστορικώς επιβεβαιωμένο και μοναδικώς επιτυχημένο το εθνικό πρότυπο αυτό. Καταξιωμένη είναι συνειδησιακή πύλη και ουράνιος πνευματικός αγωγός, θνητός βίος δραπέτης φεύγων προς θεόν αθάνατον.

Συνιστά δε το ελληνικόν αυτό την αρίστην της ανθρωπότητος ιδιότητα και ποιότητα. Την πιο βαθειά ουράνια ρίζα της ανθρώπινης ψυχής. Των ολυμπίων αθανάτων ώστε το πέραν αυτού.


Ε και λοιπόν; Το ιδεώδες ανθεί μεν, το γήινον όμως νοσεί.  Δεδομένου ότι πουθενά της υφηλίου ο εθνικός λόγος δεν έχει τόσον εκπέσει, εκλείψει, συκοφαντηθή και ατύπως ποινικοποιηθή όσο εις την χώραν των νεοελλήνων. Ένθα επικρατεί εν ονόματι μιας διεστραμμένης πολιτικής ορθότητος, η απόλυτος, η τερατώδης εθνική παράνοια.
Έτσι το είσθαι Έλλην και φιλόπατρις θεωρείται αναχρονισμός έως και πνευματικό και πολιτικό έγκλημα. Τι κι αν και τα πιο ασήμαντα κράτη νιώθουν εθνική υπερηφάνεια δια την ταπεινήν των ιστορίαν και τους παραδοσιακούς μύθους των; Εν Ελλάδι απαγορεύεται. Μιλάμε για το άκρον άωτον της αλλοτριώσεως, της Κίρκειας χοιροποιήσεως.

Και από πού να πιαστοίς; Από θεού άρξασθαι. Όσο μια παντοδύναμος θρησκεία κολακεύει εκ του πονηρού κι εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος την κακή φύσι του ανθρώπου ( υποκρισία, ιδιοτέλεια, δεισιδαιμονία, μοιρολατρία και δουλοπρέπεια) δυστυχώς προκοπήν ουκ όψεται το ανθρώπινον γένος.

Ως Ρωμαιόδουλοι κάποτε ησπάσθημεν αναγκαστικώς την ισχύουσα τότε κουλτούρα του Αβραάμ και του θεού του, του αγαπημένου θεού των συνειδητών υπερηφάνων υποδούλων. Θεού όστις ακούει ελευθερία κι ελληνισμό και βγάζει κόκκινα βελζεβούλεια σπυριά.

Έκτοτε ανδρείκελα, ελληνοποιημένοι κρυπτομισέλληνες κατά κανόνα μας κυβερνούν, εθνομειοδόται με κατεβασμένα εσώβρακα. Τοιούτους προφανώς αξίζομεν γι αυτό και θα γεννήσωμεν δυστυχώς και ημείς παιδιά με κατεβασμένα εσώβρακα.

Μια μοντέρνα αλυσοδεμένη αρκούδα του νεοταξίτη γύφτου είσαι πλέον εσύ, Ρωμηέ, υπερήφανε σποτυχημένε Έλληνα. Η ζωή και η ψυχή αου κατωτέρας ήδη αξίας και αυτής των κατοικιδίων σου. Άρχουσα τάξις σου, γύφτοι και λαθροεισβολείς, οι επίδοξοι διάδοχοί σου και σφαγείς, τόσο πολύ που έχεις ξεπέσει.

Ώοοπ! Και όχι κλάψαι παρακαλώ και διαμαρτυρίαι. Εδώ σφάλλεις αποκλειστικά εσύ,  ο βασικά υπεύθυνος, κουτοπόνηρος, ευρωχωριάτης εσύ. Γεννημένος όμηρος βουλευτοπολιτικός, ωφελημένος ίσως επί προσωπικού, χαμένος όμως ως εθνικό σύνολο και ελεύθερο ελληνικό μέλλον.

Είχαμε ήδη πάρει της γης και του ουρανού τον κακό τον δρόμο. Από την ξένη βασιλεία της κάποιας εθνικής ακμής πήγαμε ακόμα πιο κάτω, εις την, του μίζερου κομμουνιστικού γούστου, μαϊμού βασιλεία των οθωμανοκοτζαμπάσηδων δημοκρατών. Και της οποίας πιο υποτακτική και ξενόδουλος δεν υπάρχει.  

Η δουλεία επειδή, όπως και ο θείος Όμηρος ομολογεί, το ήμισυ της ανθρωπίνης αρετής αφαιρεί. Όπως και της ψυχής,  θα προσετίθεμεν ημείς. Και πού είσαι ακόμα. Μπροστά στον επερχόμενο ισλαμομεσαίωνα ο χριστιανικός εκείνος θα φαντάζει παιδική χαρά.   

Και τότε, ψοφο Έλληνες, τί ψυχή θα παραδώσετε εις τους κριτάς, το έχετε σκεφθή; Όχι ψυχήν ανθρώπου πάντως.  Ο κτηνωδώς βιώσας γαρ ψυχήν κτήνους, ανεπαισθήτως μεταλλαχθείς, παραδίδει. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλοι αρθρογράφοι,καλά τα λέτε μπας και αφυπνίσετε έστω και μια ψυχή ακόμα....
Δυστυχώς τα αβραμίκα δόγματα ζουν και βασιλεύουν και εξελίσσονται ωσάν την λερναία Ύδρα.......
Σήμερα θα σας προτείνω μια ταινία που από χρονια γνώριζα πως θα παρακολουθήσω,όμως το απέφευγα διότι γνώριζα εκ των προτερων την κατάληξη της......τελικά την παρακολούθησα την πρωτοχρονιά που ξεκουραζόμουν και χώνευα από την μασαμπούκα και δεν την βρίσκω καθόλου άσχημη.....

Agora (2009) Official HD Trailer [1080p]

https://www.youtube.com/watch?v=iKJ4pbZC0H8

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι ολίγοι εμπνέουν τους πολλούς, αναβαθμίζεται το ποιόν της ποσότητος-πλειονότητος. 👏👏👏💥
Ιωσήφ Στάλιν, 1879-1953
Αν ένας υπουργός εξωτερικών αρχίζει να υπερασπίζεται μέχρι θανάτου μια «συμφωνία ειρήνης», πρέπει να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη παραγγείλει νέα θωρηκτά και αεροπλάνα.
Μάο Τσε-Τουνγκ, 1893-1976
Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση.
Η πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος. Ο πόλεμος είναι αιματηρή πολιτική.
Mahatma Gandhi, 1869-1948
Τα εφτά που δεν πρέπει να έχεις: Πλούτο χωρίς μόχθο, Γνώση χωρίς χαρακτήρα, Πολιτική χωρίς αρχές, Απόλαυση χωρίς συναίσθημα, Εμπόριο χωρίς ήθος, Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, Αγάπη χωρίς θυσία.
Η ζωή μου είναι το μήνυμά μου.
Winston Churchill, 1874-1965
Στο εξής πρέπει να λέμε όχι ότι οι Έλληνες πολεμούν σας ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
(σε ραδιοφωνικό του μήνυμα, σχετικά με τις νίκες των Ελλήνων στον πόλεμο της Αλβανίας του 1940 –η γνησιότητα της φράσης αμφισβητείται, αλλά υπάρχει σχετική ηχογράφηση)
Όσο πιο πολύ πίσω πάμε στο παρελθόν, τόσο πιο μακριά στο μέλλον μπορούμε να δούμε.
Εάν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων και η γενναιοψυχία τους, η έκβαση του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν αβέβαιη.
(από ομιλία του στο Αγγλικό κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941)
Απ’ όλα τα μικρά έθνη της γης, ίσως μόνο οι Έλληνες ξεπερνούν τους Σκωτσέζους όσον αφορά τη συνεισφορά τους στην ανθρωπότητα.
Ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου αν σταματάς και ρίχνεις πέτρες σε κάθε σκυλί που σου γαβγίζει.
Ποτέ μην αφήνεις μια κρίση να πάει χαμένη (εδώ συμφωνεί με τον Μαο!)
Charles de Gaulle, 1890-1970
Πώς είναι δυνατό να κυβερνήσει κανείς ένα έθνος που έχει 246 είδη τυριού!
Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευτούμε στους πολιτικούς. (Όπως Μάο περί αιματηρής πολιτικής)
Στην πολιτική είσαι αναγκασμένος να προδίδεις είτε τη χώρα σου είτε τους ψηφοφόρους. Εγώ προτιμώ να προδίδω τους ψηφοφόρους.
Το Βέλγιο είναι μια χώρα που επινοήθηκε από τους Βρετανούς για να εκνευρίσουν τους Γάλλους.( Όπως Ιταλία με Αλβανία )
Otto von Bismarck, 1815-1898
Το μυστικό της διεθνούς πολιτικής είναι να κλείσεις μια καλή συμφωνία με τη Ρωσία.