ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ρωσία : Εφ’ όρου ζωής ασυλία για τον Πούτιν προβλέπει νέο νομοσχέδιο

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η Ρωσία έχει τεράστιες εσωτερικές διαιρέσεις. Ο Πούτιν είναι άρρωστος με Πάρκινσον και ο στρατός με επικεφαλής τον Σόιγκου πιέζει για να αναλάβει παρά τις προσπάθειες των Αμερικανών και της Cia. Ο Πούτιν είναι ένα υποχείριο  των Εβραίων ολιγαρχών της Ρωσίας και η θέση του εξασθενεί. Υπάρχει ΚΕΝΟ στην λήψη αποφάσεων στην Ρωσία. Ο Πούτιν ήταν/είναι απλώς ένας frontman άλλων . Είναι άρρωστος τα τελευταία 5 χρόνια και χθες η ρωσική τηλεόραση τον έδειξε με τα χέρια και τα πόδια του να τρέμουν και στη συνέχεια τα μέσα ενημέρωσης μίλησαν ανοιχτά για την ασθένεια  Πάρκινσον που έχει. Δεν νομίζω να κυβερνήσει για περισσότερους από 6 μήνες ακόμη.


Ρώσοι βουλευτές έχουν καταθέσει νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, η έγκριση του οποίο θα έδινε στον Βλάντιμιρ Πούτιν εφ’ όρου ζωής ασυλία από ποινικές διώξεις αν και όποτε αποφασίσει να αποχωρήσει από την προεδρία.

 Το νομοσχέδιο θα έδινε σε κάθε πρώην πρόεδρο ασυλία από ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια της ζωής του Προκειμένου να γίνει άρση της, θα απαιτούνταν μια ισχυρή βουλευτική πλειοψηφία. Αυτή τη στιγμή, οι πρώην πρόεδροι προστατεύονται μόνο από τη δίωξη για πράξεις που έλαβαν χώρα στο διάστημα της θητείας τους.

«Βροχή» από νομοσχέδια

Πρόκειται για το δεύτερο νομοσχέδιο που κατατίθεται αυτή την εβδομάδα και το οποίο προβλέπει ειδικά προνόμια για τους πρώην προέδρους. Το γεγονός είχε οδηγήσει σε φήμες ότι ο 68χρονος Πούτιν προετοιμάζεται για τη σύνταξη, οι οποίες όμως διαψεύστηκαν. Το Σάββατο, προώθησε νομοθεσία που θα έδινε σε κάθε πρώην πρόεδρο μια μόνιμη έδρα γερουσιαστή στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας, μια θέση η οποία επίσης παρέχει ασυλία από ποινικές διώξεις.

Τα νομοσχέδια έρχονται μετά την υιοθέτηση από τη Ρωσία συνταγματικών τροποποιήσεων που «επανακαθορίζουν» τα όρια της θητείας του Πούτιν, δίνοντας του το δικαίωμα να επιδιώξει την επανεκλογή του δύο φορές ακόμη και να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036, όταν θα είναι πλέον 84 ετών. Ο Πούτιν έχει διοικήσει τη χώρα, κυρίως από τη θέση του προέδρου, από το 2000.

Τι σχεδιάζει ο Πούτιν;

Οι πολιτικοί αναλυτές έχουν καταλήξει σε διαφορετικές ερμηνείες των σχεδίων του Πούτιν. Αν και έχει δημιουργήσει δίαυλο μέσω της οποίας μπορεί να παραμείνει στην εξουσία για πολλά χρόνια ακόμη, είναι πιθανό ότι απλώς δεν ήθελε να φανεί ανίσχυρος, καθώς θα αναγκαζόταν να αποχωρήσει εξαιτίας των συνταγματικών ορίων το 2024. Σε μεγάλο βαθμό εργάζεται από το σπίτι στη διάρκεια της πανδημίας, κάνοντας συναντήσεις σε ένα καταφύγιο χωρίς παράθυρα και εμφανιζόμενος σπάνια σε δημόσιους χώρους.

Η προεδρική ασυλία έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτική σταδιοδρομία του Πούτιν. Μία από τις πρώτες του κινήσεις ως πρόεδρος ήταν να εκδώσει διάταγμα μέσω του οποίου παραχωρούσε ασυλία από ποινικές διώξεις, ανακρίσεις και έρευνες της ιδιοκτησίας του στον Μπόρις Γέλτσιν.

Η απόφαση είχε ερμηνευθεί από ορισμένους ως κίνητρο για τον Γέλτσιν – ο οποίος ήταν τότε εγκλωβισμένος σε μια ελβετική έρευνα που σχετιζόταν με την έκδοση πιστωτικών καρτών προς την οικογένειά του – να υποχωρήσει και να χρίσει ως διάδοχό του τον Πούτιν. Στα απομνημονεύματά του, ο Γέλτσιν αρνήθηκε ότι είχε έρθει στην οποιαδήποτε συμφωνία με τον Πούτιν. Το ρωσικό κοινοβούλιο υπερψήφισε νομοθεσία για την προεδρική ασυλία το 2001.

Πηγή: www.theguardian.com

5 σχόλια:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ : Η Ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται, ενίοτε ως φάρσα - ή και ως τραγωδία...

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟ : Ας θυμηθούμε τι έγινε το 1821...αρχικώς οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής ( Ιερά Συμμαχία) δεν ήθελαν ούτε ν' ακούσουν για τους Έλληνες και την Επανάστασή τους (ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ).

Ο δε τσάρος Αλέξανδρος Α' - στον οποίο προσέβλεπαν οι Έλληνες για βοήθεια λόγω Ορθοδοξίας - ήταν άβουλος και δεν ήθελε να τα χαλάσει με τους Τούρκους και με τους Άγγλους. (ΒΛΕΠΕ ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΕΡΑ )

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΡΙΤΟ : Τα πράγματα αλλάζουν το 1823, όταν αλλάζει η πολιτική της Αγγλίας ( ΒΛΕΠΕ ΗΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ) που αναγνωρίζει τους Έλληνες ως εμπόλεμο μέρος ( ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΑΜΠ - ΜΠΑΙΝΤΕΝ ).

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΕΤΑΡΤΟ : Πεθαίνει ξαφνικά ο άβουλος Αλέξανδρος Α' (ΠΟΥΤΙΝ) και αναλαμβάνει ο δυναμικός αδελφός του Νικόλαος Α΄ ( ΣΟ'Ι'ΓΚΟΥ ;;;) που αποφασίζει να επέμβει μονομερώς κατά των Τούρκων, διότι οι τελευταίοι έχουν αποθρασυνθεί και παραβιάζουν την συνθήκη του Άκερμαν ( ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ ;;)

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΕΜΠΤΟ : Οι Δυτικοί Αγγλογάλλοι ( ΗΠΑ -ΓΑΛΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ) πανικοβάλλονται από την Ρωσική επέμβαση και μπαίνουν κι αυτοί στο παιχνίδι (ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ).

Όνειρα θερινής νυκτός ;;; Παραισθήσεις της καραντίνας ;;

Ίσως, αλλά στο Κβαντικό Σύμπαν όλα είναι πιθανά, αρκεί να υπάρχει ΘΕΛΗΣΗ !!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πολύ σωστά φίλε Μιχάλη όλα όσα γράφεις, και δείχνει ότι είσαι γνώστης της ιστορίας....γράφεις όμως..." Ίσως, αλλά στο Κβαντικό Σύμπαν όλα είναι πιθανά, αρκεί να υπάρχει ΘΕΛΗΣΗ !! "

Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα και θα πω προς επίρρωση αυτών που λες ότι στο Κβαντικό Σύμπαν δεν μπορούν να παίξουν "μπάλα" ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Αμερικάνοι...μόνο οι Έλληνες.!!

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

..."στο Κβαντικό Σύμπαν δεν μπορούν να παίξουν μπάλα ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Αμερικάνοι...μόνο οι Έλληνες!!"

Μεγάλη κουβέντα έγραψες ΛΥΚΑΣΤΡΕ...αυτό ακριβώς ισχύει και αποδεικνύεται ευκόλως.

Πολύ απλά, οι δονήσεις των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ εγκεφάλων - δηλ. αυτών που έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΟ ψυχοπνευματικό DNA - συντονίζονται πολύ πιο εύκολα με την Ψυχή του Σύμπαντος, είτε λόγω αρχαιότητος, είτε λόγω θε'ι'κής παρεμβάσεως στο DNA των προγόνων μας, είτε και τα δύο μαζί.

Η βασική προ'υ'πόθεση για να λειτουργήσει η δόνηση και να υπάρξει αποτέλεσμα, είναι να ενεργοποιηθεί μια ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ Ελλήνων προς την ίδια Θέληση.

Προσωπικώς έχω προσδιορίσει αυτή την ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ στο 30% περίπου των Ελλήνων το Γένος, με βάση γεγονότα όπως τα Μηδικά, η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Επανάσταση του 1821 κλπ.

Η εναλλακτική οδός είναι η δονητική ενεργοποίηση κάποιων "σπάνιων" ή "ανωτέρων" ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ εγκεφάλων που εμφανίζονται περιοδικώς σε στιγμές που το Έθνος μας απειλείται άμεσα με αφανισμό από τους βαρβάρους - ίσως η Πατρίδα μας ελκύει κάποιες ειδικές ακτινοβολίες από το Σύμπαν σε τέτοιες περιπτώσεις...

Μεγάλο το θέμα, και δεν εξαντλείται στα πλαίσια ενός σχολίου...

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά , το ότι ο Πούτιν ήταν ψιλοεξαφανισμένος το ήξερα αλλά όχι αυτήν την αιτία , και ότι υπολειτουργεί η ηγετική ομάδα στην Ρωσσία φαίνεται και εκ του αποτελέσματος (επιρροή νυν Β παικτών κ πιθανώς ανερχόμενων) στην εγγύ ζώνη επιρροής των Ρώσσων . Η αλλαγή ηγεσίας σε 2-3 μεγάλους παίκτες θα φέρει ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις , για να δουμε θα μας σηκώσει εμάς το κύμα σε βάθος χρόνου?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Νικόλα....ήμουν ο πρώτος εντός Ελλάδος που έγραψα δημόσια ότι ο Πούτιν έχει Πάρκινσον...και ότι η Ρωσία έχει τεράστιες εσωτερικές διαιρέσεις. Να θυμάσαι ότι απο αύριο όλοι θα το λένε στα κανάλια.!!

Έχουμε αλλαγή ηγεσίας σε 2 βασικούς παίκτες....Αμερική και Ρωσσία....πάμε για μεγάλες γεωστρατηγικές ανατροπές.!!!
Το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα κλιμακώσει όχι μόνο τις επιθετικές της κινήσεις, αλλά και οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ΟΛΑ.!