ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

¨Εβδομαδιαία πήγαιναν στο Αϊβαλί (κυρίως για παζάρια) 1000 Έλληνες τουρίστες από την Μυτιλήνη¨…

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτά είναι εντονότατα σημάδια ήττας, οικονομικής και ιδεολογικής δορυφοροποίησης τμημάτων της "ελληνικής" κοινωνίας, με βασικούς υπεύθυνους τα "ελληνικά" κόμματα, που κατέστρεψαν την παραγωγικότητα και την οικονομία μας...

Έμποροι που ζούνε στην περιοχή του Αϊβαλί του νομού Μπαλικεσίρ περιμένουν να αρχίσουν τα δρομολόγια ferry boat από την Μυτιλήνη της Ελλάδας
…..
Μετά την ελαστικοποίηση των περιορισμών ανάμεσα στις χώρες αναμένεται το εκ νέου άνοιγμα των τελωνείο στην περιοχή Αϊβαλί του νομού Μπαλικεσίρ. Εβδομαδιαία έρχονται στο Αϊβαλί περίπου 1.000 Έλληνες τουρίστες ενώ σημαντική πηγή εισοδήματος είναι το συνάλλαγμα που αφήνουν. Έμποροι αναφέρουν πως περιμένουν πώς και πώς να έρθουν Έλληνες επισκέπτες και δηλώνουν πως το άνοιγμα των συνοριακών πυλών θα είναι προς όφελος των δύο χωρών.

….
Ο τουριστικός επιχειρηματίας Αλή Τζάλε που έκανε το τελευταίο δρομολόγιο για την Ελλάδα στις 4 Μαρτίου 2020, ανέφερε τα εξής: ” Ανάμεσα σε Αϊβαλί και Μυτιλήνη υπάρχει ένα πολύ σοβαρό αλισβερίσι, καθώς και δεσμοί φιλίας, υπάρχει ένας οργανικός δεσμός. Ιδιαίτερα Πέμπτη και Σάββατο στα παζάρια που στήνονται στο Αϊβαλί έρχεται πολύ σημαντικός αριθμός Ελλήνων τουριστών από τη Μυτιλήνη. Επίσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει ένα σημαντικό πέρασμα από Τουρκία προς Ελλάδα με σκοπό τον τουρισμό. ”
….

ΠΗΓΗ
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας λειτουργούν σκεπτόμενοι μόνο την πάρτη τους.
Συλλογικό ενδιαφέρον για την χώρα δεν υπάρχει.
Αυτό συμβαίνει και περιμετρικά της Μακεδονίας Σκόπια Βουλγαρία τα ίδια.

Συντηρούμε το βρωμοκρατίδιο στα βόρεια εμείς με τις επιχειρήσεις που μετακόμισαν εκεί επειδή ήταν υπό διωγμό στον Ελλαδικό χώρο.
Να είμαστε καλά να μην ξεχάσουμε το Σημιταριό που άνοιξε τους ασκούς .
Ήρθε μετά η κρίση και ως γενναιόδωροι που είμαστε, είπαμε να βοηθήσουμε και τους άλλους γείτονες να μην είναι παραπονεμένοι.

Τώρα για τον έρωτα με τους απέναντι αυτό πραγματικά με ξεπερνάει.

Το νησί οι κυβερνώντες το χάρισαν στους επενδυτές,που μας σπρώχνει ο απέναντι να δω λοιπόν οι κάτοικοι θα αντιδράσουν ή θα συνεχίσουν με απάθεια τα ίδια.

Η οικονομική αιμοδοσία με οποιονδήποτε τρόπο, σε όλους τους "φίλους βλέπε ΕΕ,και καλούς γείτονες" κατά μήκος των συνόρων πρέπει να σταματήσει και μάλιστα με συνειδητή επιλογή.

Δεν γίνετε να τους δυναμώνουμε οικονομικά για να μας πολεμούν είναι παράλογο,είναι ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ





ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Πολυ σωστα τα λες εδω στην ομορφη Καβαλα ανεβηκε η δουλεια του επαγγελματος λογω της καραντινας,δηλαδη αι πελαται δεν δραπετευουν προς Βουλγαρια και Σκοπια.
Φανταστητε τη δουλειες θα υπηρχαν εαν γυριζαν οι επιχειρησεις στην Ελλαδα.

Μμ. είπε...



Είναι απλό. Ανοίγεις ένα είδος τελωνείου εκεί να φορολογεί τα εισερχόμενα (π.χ. με το ζύγι) ώστε να μη συμφέρει η τούρκικη αγορά και να τονούται η εγχώρια. Αλλά αυτό θέλει Έλληνες πολιτικούς κι όχι τουρκογερμανοξεπουλημένους. Και όχι μόνο πολιτικούς αλλά και ανεξάρτητους συνδικαλιστάς (όπως εδώ των εμποροβιοτεχνών) και όχι τσιράκια υποχείρια των πολιτικών, πολιτικών όντων κι αυτών τσιρακίων ξένων αποικιοκρατικών συμφερόντων.