ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Λικέρ φράουλα "της στιγμής". (Δείτε την πριν ανεβάσουν την τιμή στις φράουλες...)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Λικέρ φράουλα "της στιγμής". (Δείτε την πριν ανεβάσουν την τιμή στις φράουλες...)

Κάθε τριήμερο του Αγ.Πνεύματος έχουμε "έθιμο" να πίνουμε λικέρ φράουλα. Φέτος το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος πέφτει την ίδια μέρα με το Θερινό Ηλιοστάσιο , και τι καλύτερο για να το γιορτάσουμε με ένα λικέρ από μυρωδάτες φράουλες. Για να το ετοιμάσουμε χρειαζόμαστε :

750γρ φράουλες κομμένες στα 2
4-5 φέτες μάνγκο και 5-6 φύλλα δυόσμο (η λίγη αρμπαροριζα ή λίγο τριμμένο τζίντερ αντί γι αυτά)
150γρ ζάχαρη (παίζει και με στέβια αλλά θέλει πολύ πράγμα. Η ζάχαρη παίζει και τον ρόλο του συντηρητικού). Προσωπικά χρησιμοποίησα ζάχαρη.
1 κούπα νερό.
750ml άσπρο ποτό (τσίπουρο, ούζο η καλή βότκα). Δεν είχα βότκα και έβαλα ούζο.
Το νερό και η ζάχαρη να γίνουν σιρόπι και μετά μέσα στην κατσαρόλα με όλα τα άλλα (εκτός από το ποτό) να βράσουν 15 λεπτά. Σούρωμα του αφρού που θα βγάλουν (άπαιχτο υποπροϊόν για σιρόπι παγωτού) Λιώνουν όλα με το ραβδομπλεντερ η στο μίξερ, μέσα στην κατσαρόλα και το ποτό να βράσει μαζί με τα άλλα για 5 λεπτά.
 Προαιρετικό σούρωμα του λικέρ (εμένα μου αρέσει με την πούλπα της φράουλας) και μετά σε μπουκάλι και αφού κρυώσει, στο ψυγείο.
Σερβίρεται μετά από 2-3 ώρες σε σφηνάκι με τριμμένο πάγο και ένα φύλλο δυόσμο. Ντίρλα πάλι θα γίνουμε.

1 σχόλιο:

Μμ2 είπε...



(Εσβέσθη προ τινος και οσονούπω ανεκλήθη εκ μνήμης.)

Αφήστε τα λικέρια
και πιάστε τα νυχτέρια,
πίσω μας η άβυσσος
κι εμπρός μας ο παράδεισος.
Έρχεται και υπερπανσέληνος
οπότε βράσον σέλινος.

Και εν τω μεταξύ εις την βουλήν των Ανθελλήνων
φωνή ηκούσθη Βάρβιτος Νουδουλουργού
(Βιογραφικόν εξ επιστολής Πάμπλο προς Κορνθίους) λέγοντος:
¨Κάθε κρίσις έχει ευρωπαϊκήν λύσιν
(και αμερικανικήν διά-λυσιν.)¨


Υ.Γ:
Πάσα γαρ ελληνική λύσις δηλονότι απαγορεύεται, κάνει τζίζζζζζζζζ
ως παράγουσα νεοταξικοκτόνον νατιβισμόννννννν!

Τομά-
μά-
μά-
μά-
ριαα!!!