ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Διαπραγμάτευση των πάντων στο Αιγαίο με τον Ερντογάν, με αντάλλαγμα μια «ήρεμη» πρωθυπουργική θητεία-Κ.Αδάμ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Tο άλλο που φαίνεται ότι "ξεστοκάρισε" ο ΠουθουΚούλης είναι κάτι εθνικές "κόκκινες γραμμές" . Δέχτηκε διαπραγμάτευση όσων ήθελε ο Ερντογαν (αποστρατικοποίηση νησιών, συνεκμεταλλευση Αιγαίου, συνθήκη Λοζάνης, Θράκη κλπ) με αντάλλαγμα τις φετινές ήσυχες δραπετεύσεις του στα καλοκαιρινά ΠΣΚ...Αυτός θα κάνει τον ΓΑΠ να μοιάζει πατριώτη μπροστά του.!! Βέβαια όλο αυτό είναι κάτι που το γνωρίζαμε πριν γίνει, όταν λέγαμε ΕΔΩ ...ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ , ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΑΜΟΥ .." Το ζεύγος τα έχει βρει από χρόνια... στόχος του γαμπρού είναι η περιουσία της νύφης...Το καταλάβατε ότι ο Ελλαδέμπορας Κυριάκος πούλησε το Αιγαίο και μας το φέρνει σιγά σιγά...ε;;;".

Σας το είχαμε πει....  Αυτός που θα κυβερνά το 2021-22 θα μπεί στις μαύρες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.!! Το πιόνι της γκιόσας του Βερολίνου θα μας επιβάλλει στρατιωτική μείωση στα νησιά της Ελλάδας , ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.!!


Της Κύρας Αδάμ 

Πολύ ακριβά στοιχίζει στην ελληνική κυριαρχία , δικαιώματα και συμφέροντα στο Αιγαίο, η εμμονική θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συμφωνήσει με τον Ερντογάν , μια-πάση θυσία και με οποιοδήποτε κόστος-  περίοδο «ηρεμίας στο Αιγαίο».

Χωρίς κανένα όρο και καμμία προϋπόθεση, η χώρα οδηγείται σε εντατικό, παρατεταμένο και αδιέξοδο διμερή πολιτικό διάλογο με την Τουρκία, στον οποίο η Αγκυρα- με τη σύμφωνη γνώμη της Αθήνας -θα θέτει στο τραπέζι των συνομιλιών κάθε διεκδίκηση της σε βάρος της Ελλάδας, την οποία θα αποδέχεται η ελληνική πλευρά , θα την κουβεντιάζει και θα «καταλήγει σε λύση». Διαφορετικά, η «ηρεμία στο Αιγαίο» θα καταλήξει σε μεγάλη φουρτούνα.

Αναλυτικότερα:

Στην ωριαία περίπου συνάντηση τους στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου 2021, Κ. Μητσοτάκης και Τ. Ερντογάν συμφώνησαν:

  • Να εδραιωθεί ο διμερής πολιτικός διάλογος για όλα τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
  • Να εξεταστούν ένα- ένα χωριστά, όλα τα θέματα των ελληνοτουρκικών διαφορών χωρίς αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, με στόχο την κατάληξη σε λύση της εκάστοτε διαφοράς.
  • Η προτεινόμενη λύση θα εξεταστεί και συμφωνηθεί  στο ανώτατο διμερές πολιτικό επίπεδο.
  • Η πολιτική διαπραγμάτευση θα είναι αυστηρά διμερής, χωρίς την παρεμβολή ή προσφυγή σε μεσολαβητές, (ΕΕ, ΟΗΕ, ΔΔΧ κλπ.), ενώ θα λειτουργήσει και απ’ ευθείας κόκκινη γραμμή Μητσοτάκη- Ερντογάν  όταν ο κόμπος θα φτάνει στο χτένι.
  • Αυτή η αμοιβαία συμφωνημένη και δεσμευτική διμερής πολιτική διαπραγμάτευση , μόνον όσο διαρκέσει , θα εξασφαλίζει την «ηρεμία στο Αιγαίο».

Κατά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στο ελληνικό αίτημα για «ηρεμία στο Αιγαίο», ο Τ. Ερντογάν πρότεινε για την διατήρηση του καλού κλίματος στο Αιγαίο: «το σωστό  είναι για τα θέματα όπου υπάρχει πρόβλημα, αυτό να τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε οι εμπειρογνώμονες /ειδικοί να προσπαθήσουν να βρουν λύση… Αυτό συνεπάγεται ότι όλα τα θέματα θα μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς μεσολαβητές….

Ο Κ. Μητσοτάκης απλώς συμφώνησε στην πρόταση Ερντογάν ..

Με την χθεσινή συμφωνία Αθήνας -Άγκυρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπασε δύο βασικές γραμμές της εθνικής πολιτικής που έχει ακολουθηθεί από το 1975 από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις: 

  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχθηκε πλήρη , εφ όλης της ύλης (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ) δεσμευτικό πολιτικό διάλογο με την Τουρκία, χωρίς να προσδιορίζεται η χρονική διάρκεια της «ηρεμίας» και κυρίως χωρίς να εμποδίζονται οι επιθετικές επεκτατικές τουρκικές ενέργειες σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας και δικαιωμάτων και συμφερόντων.
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχθηκε ως αποκλειστικώς διμερή διαφορά προς διμερή διαπραγμάτευση όλες ανεξαιρέτως τις επεκτατικές θέσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, ( αποστρατιωτικοποίηση νήσων, ιδιοκτησιακό καθεστώς νήσων, εύρος χωρικών υδάτων και εναερίου χώρου, μεταβολή του ορίου FIR Αθήνας/Κωνσ-λης , ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΒΟΛΗΣ, Ζώνη Αλιείας, Περιοχή Έρευνας Διάσωσης κλπ.), σε αντίθεση με την μέχρι τώρα εθνική θέση ότι η μόνη ελληνοτουρκική διαφορά είναι η οριοθέτηση της ΥΦ στο Αιγαίο με παραπομπή στο ΔΔΧ.
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεχθηκε τον τουρκικό όρο ότι στον αυστηρά διμερή πολιτικό διάλογο απαγορεύεται η εμπλοκή τρίτων ή μεσολαβητών , δηλαδή αποδέχθηκε ότι η ΕΕ, ο ΟΗΕ και το ΣΑ, καθώς και το ΔΔΧ δεν θα έχουν καμμία θέση στη διαπραγμάτευση.
  • Επίσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη, περιόρισε το διμερή διάλογο μόνον στην περιοχή του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθούν τα ελληνικά δικαιώματα και συμφέροντα στη ΑΟΖ/Υφ στη Μεσόγειο και χωρίς να ανατρέπεται η ισχύς του τουρκο/λιβυκού Συμφώνου.

Με αυτή την ανατροπή των βασικών θέσεων της ελληνικής πολιτικής απέναντι στην Τουρκία , η Άγκυρα  θα θέτει στο τραπέζι ένα -ένα τα θέματα που αυτή θέλει να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα, δηλαδή θα διαπραγματευόμαστε με την Τουρκία την ελληνική κυριαρχία των νήσων του Αιγαίου, σύμφωνα και με τις αναλυτικές αποφάσεις στο σχετικό Συμβουλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας ( βλ. ΜΙΛΙΤΑΙΡ Μάρτιος 2021). Έτσι θα είναι εξόχως δύσκολο εως αδύνατο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αρνηθεί τη διαπραγμάτευση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων στο Αιγαίο ,(που αποτελεί την «καρδιά» των τουρκικών αιτημάτων και τη μέγιστη απειλή για την Ελλάδα), διαφορετικά ο Ερντογάν θα χρεώσει στον Μητσοτάκη τη «θαλασσοταραχή» που θα προκληθεί στο Αιγαίο , αφού θα έχει αθετήσει η Ελλάδα τη συμφωνία.

Τη συμφωνία Αθήνας –Άγκυρας μετέφερε αναλυτικά ο Τ. Ερντογάν στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν κατά τη συναντηση τους, αμέσως μετά την ελληνοτουρκική.

Σύμφωνα με ασφαλέστατες διπλωματικές πηγές, που κρατούν την ανωνυμία τους, ο κ Ερντογάν ανέφερε στον Πρόεδρο Μπάιντεν μεταξύ άλλων:

Η κυβέρνηση μου έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της την εξακολούθηση των πολιτικών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ένταση στο Αιγαίο.Με τη νέα κυβέρνηση του Κ Μητσοτάκη, η Τουρκία έχει ζητήσει πολλάκις διαπραγματεύσεις,  στις οποίες η Ελλάδα δεν ανταποκρινόταν γιατί η πολιτική της βασίζεται σε μαξιμαλιστικές θέσεις. Εφόσον συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με καλόπιστη διάθεση από την Ελλάδα, τα ερευνητικά σκάφη μου δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα, με βάση τη διεθνή νομιμότητα και τις πολιτικές αποφάσεις στην περιοχή , μέχρι τώρα….

Με την  χθεσινή συναντηση στις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ομολόγησε διεθνώς ότι δεν μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο κύμα τουρκικών πιέσεων σε βάρος της χώρας ανάλογο με αυτό του 2020. Την εμφανή αυτή αδυναμία , η κυβέρνηση επιχειρεί να την παροσιάσει στην ελληνική κοινή γνώμη ως μέγιστη επιτυχία, με την αποκατάσταση, (έστω και παραπλανητικού), κλίματος «ηρεμίας στο Αιγαίο». Αποκρύπτοντας  το πιθανό βαρύ τίμημα που θα πληρώσει η χώρα, αποδεχόμενη προς διαπραγμάτευση όλες τις επεκτατικές τουρκικές βλέψεις στο Αιγαίο .

Εως ότου φανούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας Μητσοτάκη- Ερντογάν, ( με την ανοχή της μείζονος αντιπολίτευσης), η κυβέρνηση θα έχει χρεώσει στον εαυτόν της μια ακόμα «επιτυχία», χρήσιμη για τον καθορισμό του χρόνου των επόμενων εκλογών.

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

kakos04 είπε...

Δυστυχώς συμφωνώ με το άρθρο της Κύρας Αδάμ και με εσένα . Το καθυστερημένο παρέδωσε τα πάντα καταστρέφοντας ότι άμυνες είχαμε και δίκαια μετά το οικονομικό πλιάτσικο που έχουμε υποστεί ευθέως 10 χρόνια και ανεπισήμως 40, θα τα χάνουμε σιγά σιγά όλα , θα μοιράσει την περιουσία μας στους Τούρκους και με πάτημα τους λαθρομετανάστες + την εφορία . Κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι ο εποικισμός των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο από την κυβέρνηση γίνεται βάσει σχεδίου , για να τα χάσουμε ευκολότερα μαζί με τον αφοπλισμό όταν έρθει η ώρα. Κανείς δεν πιστεύει ότι το καθυστερημένο μπορεί να κάνει διάλογο. Ο εξωθεσμικός ρόλος της Σουρανή και τα συμφέροντα που υπηρετεί , μια που όπως ο ΠΘ και αυτή δεν αναπνέει σαν Ελληνίδα για να ξεπουλά την χώρα μας χωρίς τύψεις , αυτή ενορχηστρώνει τις προδοσίες και επιβλέπει για άλλους .Είτε με Παπανδρέου είτε με Τσίπρα είτε με Μητσοτάκη , υποσκάπτουν την χώρα όπου μπορούν και παραδίδουν μην κάνοντας τα βασικά που θα μπορούσαν , με πράκτορες σε βασικά πόστα να μπλοκάρουν τους πατριώτες .Κατά τα άλλα συμφώνησε μόνο να τρώμε ξύλο . Καλημέρα σε όλους .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Νικόλα. Όπως ακριβώς τα λες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο επικίνδυνος πρωθυπουργός και ανθέλληνας, έχει στήσει κώλο σε όλους ειδικά στην Γερμανία και Αμερική....
Χωρίς να πάρει ανταλλάγματα. Νόμιζα ότι μετά τον Τσίπρα δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλος χειρότερος ΠΘ αλλά έκανα λάθος.!!!

ΑΡΡ. είπε...
Εν τω μεταξύ η 5η φάλαγξ (Τούρκος εσωτερικού) προελαύνει ακάθεκτος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΣ

Εισαγωγέας των Τουρκικών σήριαλ που κάνουν την προπαγάνδα του Ερντογάν στη χώρα μας, ο πατέρας της Σάκκαρη… (Αν δεν δρακουλομοιάζεις, δεν σμπεθεριάζεις.)

...........................................

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει κάθε μορφή πίεσης προκειμένου οι Έλληνες να εμβολιαστούν. Η νέα του παρέμβαση πάντως, προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είπε συγκεκριμένα:
«Για παράδειγμα εάν κάποιος που δε θέλει να εμβολιαστεί, είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος…. αν του πεις ότι για να πας στο γήπεδο, πρέπει να είσαι εμβολιασμένος τότε θα τον παρακινήσεις»!


Υ.Γ.

Ευτυχώς δηλαδή που δεν συμμετέχομε στους ευρωτελικούς ποδοσφαίρου.
εκεί θα είχαμε ρεσιτάλ κορωνοεκβιασμού.
Προφανώς ο θεός τς Ελλάδος κάνει προληπτικώς ό,τι μπορεί
πριν ξεσπαθώσει για τα καλά...

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ντου από παντού,
Βλάντ-ωμα του ερπετού.