ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΩΣ ΚΟΜΒΟΣ ΗΜΙΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ G7

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΟΛΛΑΝΔΊΑ ΩΣ ΚΟΜΒΟΣ ΗΜΙΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ G7 
 
Όλα εξελίχθηκαν κάτω από ένα αναπόδεικτο Δόγμα των νεοφιλελε που λέει "άσε τις αγορές τελείως ελεύθερες και, ένα αόρατο χέρι" θα τις αυτορύθμίσει και μετά οι κερδισμένοι θα επενδύσουν στην ανάπτυξη για το γενικό καλό. 
 
Και έτσι, ξεπήδησαν σε όλο τον κόσμο φορολογικοί παράδεισοι σε εξωτικά νησιά για να παρκάρουν μεγάλες πολυεθνικές και επενδυτικά funds τις δραστηριότητες τους αφορολόγητα. Αλλά έχει και άλλους συνεργόύς αυτό το κύκλωμα, που δεν επενδύει σήμερα σχεδόν τίποτα στην πραγματική οικονομία. 
 
Εντός ενός φορολογικού καθεστώτος, όπως πχ της Ολλανδίας (μηδενικοί φόροι για χρημαοτοικονομικές εξω-Ολλανδικές συναλλαγες, έσοδα από πνευματικά δικαιώματα και έσοδα από πετέντες) οι Ολλανδοί έχουν προσελκύσει πολυεθνικές (αλλά και πλυντήρια) που μέσω 23.000 Ολλανδικών εταιριών-σφραγίδων δεν παράγουν απολύτως τίποτα.
 
Με συνολική συνεισφορά στην τοπική απασχόληση 2.000 θέσεις εργασίας, μόνη τους δουλειά είναι να διευκολύνουν το πηγαινε-έλα εικονικών συναλλαγών ύψους 4τρις ευρώ τον χρόνο μόνο από την Ολλανδία. Αλλα τόσα από το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Μάλτα, Γερμανία κλπ! Αλλά και το Delaware στις ΗΠΑ. Τι κάνουν αυτοί οι κόμβοι :
 
Λειτουργούν ως γρανάζια σε ένα μηχανισμό γνωστό και ως tranfer pricing. Εικονικές συναλλαγές με την μητρική εταιρία μιας πολυεθνικής, χρεώσεις σήματος κλπ οδηγούν σε μηδενικά κέρδη στα υποκατάστημα τα τους στην Περιφέρεια. Τα έσοδα της μητρικής μετά μέσω πχ της Ολλανδίας, μεταφέρονται σε ένα φορολογικό παράδεισο. Έτσι, με νόμιμοφανη τρόπο, καταληστεύονται φόροι από άλλα κράτη της ΕΕ υπόλογων εγκατεστημένων θυγατρικών σε άλλες χώρες της ΕΕ (ανάμεσα τους κολοσσοί όπως η Google, Microsoft, η ΙΚΕΑ, η Nestle κλπ), που δανείζονται από αυτές τις εταιρίες σφραγίδα (ανάμεσά τους η Eldorado Gold) για να κατευθυνθούν τελικά τελείως αφορολόγητα τα κέρδη κυρίως στα Μπαρμπειντος, πρώην αποικία τους και διάσημο παγκόσμιο φορολογικό παράδεισο.
 
Από εκεί, πάλι μέσω Ολλανδίας, επαναεισαγονται από funds, έδρα ότι να ναι-Παράδεισος για για να επενδυθούν μέσω κάποιας Deutchebank σε τραπεζικά παράγωγα συνήθως, με πολλαπλάσια κέρδη από όσα έκλεψαν από τα φορολογικά έσοδα μας, και αυτά τελείως αφορολόγητα. Με αυτά τα χρήματα, έρχονται τα funds και ψωνίζουν τα πάγια των χρεοκοπημένο μικρομεσαίων και ότι ΔΕΚΟ η δημόσιο έμεινε απούλητο. 
 
Χθες, με την απόφαση των G7, υπό την πίεση του Μπάϊντεν, αυτός ο μηχανισμός φαίνεται ότι δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα με την παγκόσμια φορολόγηση με 15% παντού. Αλλά, υπάρχει πάντα το αλλά, μην βιαστείτε να πανηγυρίσετε το τέλος του "Τέλους της Ιστορίας"!
Φαίνεται ότι θα εξαιρεθούν από αυτόν τον παγκόσμιο φόρο οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί του ίντερνετ όπως η Amazon, η Google και η Facebook.
 
Η πολιτική της ψηφιοποίησης των πάντων, κυρίως του εμπορίου, που τείνει να γίνει κυρίως ηλεκτρονικό και με την χρήση κρυπτονομίσματων πολυεθνικών τύπου diem, στοχεύει στην αναβάθμιση του συστήματος των νεοφιλελε, που κατέρρευσε, με ένα ακόμα πιο ληστρικό που θα κάνει το ίδιο
Μπορεί ο νεοφιλελευθερισμός να κατέρρευσε αλλά ο καπιταλισμός όχι ακόμα. 
 
Οπερ, φορολογειστε και τους Ζούκιδες κύριοι των G7, που θέλουν τώρα να το παίξουν Ολλανδία, Μπαρμειντος και Deutchebank μαζί, σε ψηφιακή συσκευασία τρία σε ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: