ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Έτοιμοι για υποβρυχιάδα;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έτοιμοι για υποβρυχιάδα;;

Μια και ο αγώνας για τις φρεγάτες τελείωσε επιτυχώς , ξεκινάμε καινούργιο αγώνα για τα υποβρύχια. Στα υποβρύχια αναμένεται να δεχτούμε προτάσεις από:

1) Γερμανία 

2) Γαλλία

3) Ισπανία

4) Σουηδία

Δυστυχώς η πρωτοπόρος Ρωσία στα υποβρύχια αποκλείεται για "ευνόητους" λόγους, ομοίως και η Τουρκία .Ενώ οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν υποβρύχιο που να μας αφορά και να πωλείται.Η Γερμανία ξεκινά από τη θέση του φαβορί για τους άλλους. Η Γερμανία είναι φαβορί για πλέον του ενός λόγους:

-Ομοιοτυπία με τα υπηρετούντα, -Απόθεμα υλικών από μεριάς μας, - Επιχειρησιακή αξία.

Το ερώτημα είναι αν γεωπολιτικοί λόγοι μπορούν να ανατρέψουν τα παραπάνω.Έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα μάχης τους οι sub exocet και scalp naval. Εάν όχι αυτά θέλουν λεφτά. Θα μας κάνουν τη ζωή εύκολη ή θα το γυρίσουμε σε Γάλλους και Σουηδούς;;

Προσωπική εκτίμηση: η Γερμανία έχασε όταν έδωσε τα 214 στους Τούρκους και αυτή την στιγμή χτίζουν τα ανθυποβρυχιακά όπλα τους με βάση τις αδυναμίες του τύπου. Θα ήταν αυτοκτονία να πάρουμε και άλλα 214. Λογικά πρέπει να ξεφύγουμε απ'τα 214 μετά την αγορά απ'τους Τούρκους. Η Γερμανία δεν είναι σύμμαχος.

Προβλέπω τον Μακρόν να ρυμουλκεί μόνος του 2 Suffren στη Σαλαμίνα, εξ άλλου το είπε, το μόνο πυρηνοκίνητο (όχι πυρηνικής κρούσης) υποβρύχιο διαθέσιμο προς εξαγωγή. Την πέταξε την σπόντα. Κάτω από το νερό 70 μέρες τροφή. 1δις το κομμάτι. Βέβαια κοιτάμε και για πυρηνικά υποβρύχια. Θα τα πούμε όλα εν καιρώ....

Υ.Γ Εδώ να πληροφορήσουμε και να πούμε ότι Σουηδικό υποβρύχιο βύθισε εικονικά Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο, προστατευόμενο από στόλο.!! Και μετά το νοίκιασαν μέχρι να μπορέσουν να κάνουν reverse engineering.

6 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα , για να δούμε , έχουν μεγάλη διαφορά κατάδυσης τα πυρηνοκίνητα σε σχέση με τα άλλα , είδα και τα περισκόπια optronics που έχουν , για τα ASDS για τις ειδικές δυνάμεις δεν ήξερα , ωραίο . Αν θυμάμαι καλά οι φίλοι μας οι Γερμανοί πιστοποίησαν πρώτα στα Τούρκικα υποβρύχια που ετοιμάζουν πύραυλο κατά ελικοπτέρων ,ενώ στα δικά τους ακόμη . Άρα με τέτοια φιλία πρέπει να τους την κάνουμε . Θα μας δώσουν οι Γάλλοι πυρηνοκίνητα όμως ?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Bonjour Nicolas....α εσύ ξέρεις πολλά. Σε θέλω στην "ομάδα" χα χα χα

Αν εμείς φερθούμε έξυπνα νομίζω ότι σε λίγο καιρό που οι γεωπολιτικές συνθήκες θα έχουν ωριμάσει ακόμα ποιο πολύ, ναι μπορεί και να μας δώσουν οι Γάλλοι πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Οι συνθήκες στην Μεσόγειο θα αλλάξουν σε τέτοιο μεγάλο βαθμό σύντομα....που θα πρέπει να είμαστε εμείς εδώ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ να μπορούμε να υπερασπιστούμε τον πολύ σημαντικό χώρο της Μεσογείου. Διότι οι Ουσαίοι θα πρέπει να είναι απερίσπαστοι στο θέρετρο πολέμου με τους Σίνες στον Ειρηνικό και Σινική Θάλασσα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Αν θυμάμαι καλά οι φίλοι μας οι Γερμανοί πιστοποίησαν πρώτα στα Τούρκικα υποβρύχια που ετοιμάζουν πύραυλο κατά ελικοπτέρων ,ενώ στα δικά τους ακόμη"

Αυτό συμβαίνει διότι όπως έχω ξαναπεί ο Τουρκικός στρατός είναι στην ουσία ο στρατός που ΔΕΝ επιτρέπουν να έχει η Γερμανία. Μετά την ήττα της στον Β'Π.Π στην Γερμανία μπήκαν περιορισμοί στο πόσο στρατό θα έχει και μέχρι ποιο επίπεδο.

Τουρκικός στρατός = Γερμανικός στρατός.

Ανώνυμος είπε...

Πυρηνικά υποβρύχια;! Πας καλά; Να τα στείλουμε στην Ταϊβάν και τις Κουρίλλες για να τους πουλήσουμε φέτα και ροδάκινα; Ας μείνει λίγη Ελλάδα που να μην την κάνουμε χαβούζα.
Τα Σουηδικά είναι τεφαρίκια, αλλά φτηνά ρε παιδί μου... Τι μίζα να βγάλουν; Τ' ειν' ο κάβουρας, τ' ειν' το ζουμί του... Είναι και μικρά, το καρέ των αξιωματικών θα είναι άβολο. Που θα χωρέσουν τα λιλιά τους οι ναυαρχαίοι..;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 2 Οκτωβρίου 2021 - 10:53 π.μ

Ναι ρε πάω πολύ καλύτερα από όλους εσάς και είμαι τουλάχιστον 5 χρόνια πιο μπροστά στις εξελίξεις. Δηλαδή τι θέτε;; Αντί να είμαστε γεωπολιτικά αυτόνομοι να πουλάμε ΜΟΝΟ φέτα και ροδάκινα σαν χωριαταράδες;; Και προς θεού δεν έχω τίποτε ούτε με την φέτα αλλά ούτε και με τα ροδάκινα , και τα δύο προσφέρουν πολλά στην τροφική μας γαστριμαργία.

Με αυτήν την νοοτροπία που έχετε φτάσαμε σε αυτά τα χάλια...με την νοοτροπία του τύπου.."που να τρέχουμε τώρα, ας κάτσουμε στα αυγά μας , καλά είμαστε τώρα, "....

Αυτή η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης μας έκαναν μια "βαλίτσα" που ο ένας (Άγγλοι) την πασάρει στον άλλον (ΗΠΑ). Μια κουλτούρα ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Όχι μόνο πυρηνικά υποβρύχια θέλω, αλλά και πυρηνικούς σταθμούς σαν αυτούς που δημιουργεί η Τουρκία.!!! Δηλαδή οι τούρκοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς;;;!!

Μμ. είπε...




Πππ, πύυ, πύρρ, πύραυλος πυρηνικός, ρε χαμούρες!