ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Περί αναβάθμισης ΜΕΚΟ και ιστορίες για ιθαγενείς μαλάκες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Περί αναβάθμισης ΜΕΚΟ και ιστορίες για ιθαγενείς μαλάκες.

Θα το λέω μέχρι να πεθάνω. Εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, τότε ας γίνεται κάθε 24 Φλεβάρη. Τόσο ψυχρά, τόσο κυνικά. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε στο προσκήνιο τα κοιτάσματα του Ιονίου και του Κρητικού πελάγους.

Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για την Ελλάδα. Χέστηκα για την Ουκρανία που δεν αναγνώρισε την μειονότητα μας, χέστηκα για την Ουκρανία που έστελνε παράνομα όπλα στη Λιβύη, χέστηκα για την Ουκρανία που δίνει τεχνολογία στην Τουρκία. Δεν έχω κάτι να χωρίσω ούτε με τον ουκρανικό λαό,ούτε με τους Γερμανούς, ούτε με τους Ρώσους, ούτε με τους Αμερικανούς. Όμως κοιτάζω ΜΟΝΟ το ελληνικό συμφέρον δίχως ευαισθησίες και συναισθηματισμούς. Δυστυχώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Χέστηκα για την ουκρανική ηγεσία που 40 μέρες τώρα δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στην Κύπρο και θέλει να μιλήσει και στην βουλή των Ελλήνων.

Όσων αφορά τις MEKO ΕΔΩ και την αναβάθμιση τους οι 2 ( Ψαρά, Σαλαμίς) έχουν 24 χρόνια υπηρεσίας, η 1 (Σπέτσαι) έχει 26 χρόνια και η Ύδρα έχει 31 χρόνια στην πλάτη της. Θα ξεκινήσει λοιπόν μια αναβάθμιση που για κάθε πλοίο θα κρατήσει σχεδόν 2 χρόνια και ταυτόχρονα θα πρέπει το ΠΝ να χάσει επιπλέον χρόνο με ναυπηγεία που δεν είναι έτοιμα να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο. Άρα αμέσως αμέσως η Ύδρα θα πέσει αναβαθμισμένη στο νερό, εάν όλα πάνε τρένο, έχοντας στην πλάτη της 34 έτη. Και έρχονται οι γνωστοί και σου λένε πως το πλοίο αυτό θα υπηρετεί επάξια μέχρι να φτάσει 50 χρόνων.

Ως γνωστόν όλα τα άλλα ναυτικά που αποσύρουν τα πλοία τους στα 30-35 έτη είναι μαλάκες και οι Έλληνες που πιάνουν τα χέρια τους είναι οι έξυπνοι. Το USN τα καταδρομικά ticonderoga που έχουν φτάσει σε αυτήν την ηλικία τα αποσύρει, μάλλον είναι μαλάκες. Πρέπει να πάρει τηλέφωνο ο υπουργός κατάψυξης, ναι κατάψυξης, για να τους πει να τα κρατήσουν. Πρακτικά οι ΜΕΚΟ έπρεπε να είχαν αναβαθμιστεί νωρίτερα. Είναι καλά πλοία, αλλά όχι καλύτερα από νεόδμητες κορβέτες ίδιου τονάζ. 

Στην ουσία οι ΜΕΚΟ απλά θα βλέπουν έναν μεγαλύτερο χώρο με ένα πιο νέο ραντάρ, αλλά δεν θα μπορούν να εκτοξεύσουν ταυτόχρονα περισσότερους πυραύλους, αφού μιλάμε για πυραύλους essm που δεν συνδέονται με αμφίδρομη ζεύξη με το ραντάρ (σε αντίθεση με τους mica με το ns110 ή τους aster 30 με το sea fire) και η κατεύθυνση του γίνεται μέσω των Fire control radars που μπορούν να κατευθύνουν μέχρι 2 ταυτόχρονα προς τον στόχο. Απόδειξη; 

Ο ίδιος ο de pietro σε συνέντευξη στην πτήση του είχε δηλώσει για την "υπερσύγχρονη" MMSC, ότι μπορεί να κατευθύνει ΜΟΝΟ 2 essm blk 2. Με άλλα λόγια σας πασάρουν "μαεστρικά" ένα πακέτο 2 δις αναβάθμισης 4 ΜΕΚΟ, ενώ η αναβάθμιση του έπρεπε να είχε γίνει όταν η μεγαλύτερη ηλικιακά είχε φτάσει τα 20 έτη, την στιγμή που με 2 δις μπορούμε να έχουμε 5 gowind μακράν καλύτερες, οι οποίες μπορούν να κατευθύνουν πολλαπλούς πυραύλους ταυτόχρονα, αφού μιλάμε για σύνδεση πυραύλων ραντάρ με αμφίδρομη ζεύξη και fire and forget πυραύλους. 

Θα σας αντιτάξουν επιχειρήματα για 2 phalanx λες και το phalanx είναι το ίδιο αποτελεσματικό στις σημερινές απειλές που έχουν πολύ χαμηλότερο rcs. Θα σας αντιτάξουν επίσης το πυροβόλο 127mm. Καλό χρυσό, αλλά δεν είναι πανάκεια. Θα σας αποκρύψουν την δυνατότητα συνεργατικών εμπλοκών με των gowind με τις fdi, δηλαδή το να μπορούν όλα τα γαλλικά πλοία να επεξεργάζονται όλα μαζί την τακτική κατάσταση του περιβάλλοντος και να την διαμοιράζονται μεταξύ τους, δηλαδή μια gowind να φτάνει να έχει σχεδόν την ίδια επίγνωση με μια fdi και η fdi να μπορεί να κατευθύνει πύραυλο mica που θα έχει εκτοξευθεί από gowind.

Θα παρατηρήσετε πως κανείς δεν απαντά με ΤΙ θα αντικατασταθεί η meko που θα μπει για αναβάθμιση για 2 χρόνια. Δεν τολμάνε ακόμα να αναφέρουν πως θα είναι οι LCS που αποσύρει το USN ως προβληματικές και πως έχει δημιουργηθεί σκάνδαλο. Νομίζετε δηλαδή πως θα σας δώσουν οι Ολλανδοί ενδιάμεση M;; Εδώ δεν έδιναν πριν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Θα δώσουν τώρα;; Μην πιάνεστε μαλάκες. Πάνε να επαναφέρουν από την πίσω πόρτα τις LCS (Μίμη) μέσω της αναβάθμισης των MEKO που κάποιοι νομίζουν πως θα σχίζουν το νερό μέχρι το 2040. 

Μα αυτή η αναβάθμιση που πρότειναν οι Αμερικανοί για τις meko ήταν στην ουσία μια mmsc απλά σε με προβληματικό σκαρί με μη προβληματικό κιβώτιο ταχυτήτων. Παρ όλα αυτά το ναυτικό απέρριψε τις τεχνολογικές "καινοτομίες" των mmsc. Ίδιο ραντάρ και ίδιο cms με τις mmsc θα είχαν οι meko. Μην είστε αφελείς. Ο κίνδυνος υπάρχει ακόμα. Τα λόμπυ σπρώχνουν ακόμα, υπουργοί υπάρχουν ακόμα στην θέση τους και περνάνε την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας από την βουλή για να αποφύγουν την δικαιοσύνη.

Ξέρετε με τι συνοδεύεται ο MLU MEKO της τάξεως των 1+ δις €, έτσι; Γουέλκαμ Μιμάκο, γουέλκαμ. Είμαστε ο χρήσιμος ΗΛΙΘΙΟΣ για να βγεί το αμερικάνικο ναυτικό από αυτό το σκάνδαλο που ακούει στο όνομα...Μίμης. Όταν κολλήσει η LCS από γρανάζι στο Αιγαίο και μας μαζεύουν τούρκικες τράτες σαν παρατημένα ρώσικα τανκ στην Ουκρανία (με το πλήρωμα μέσα), τότε να μας δω.

5 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , πως πήγε ο διαγωνισμός , περιμένουμε και φωτογραφίες !
Κατά τα άλλα με τις 5 Gowind με 2 ΔΙΣ + τον οπλισμό τους τελειώνει η συζήτηση για οτιδήποτε άλλο σαν σκάνδαλο τεράστιο . Δεν υπάρχει κανένα νόημα και κρατάς λίγο τις ΜΕΚΟ στα μετόπισθεν όταν έρθουν οι νέες (ή σε περιπολίες του ΝΑΤΟ να μην στέλνουμε τα τοπ πλοία) :) .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νικόλα. Δεν είναι διαγωνισμός...πανελλήνια στρατιωτική άσκηση είναι. Συνάντησα και τους δικούς σας από την Κρήτη από τα Χανιά την ομάδα "Ιερά Θεωρία"....καλοί είναι πήραν και μετάλλιο. Κάθε χρόνο είναι μέσα στα μετάλλια. Καλά τα πήγε και η δική μου ομάδα...ειδικά ο γράφων άφησε τρομερή εντύπωση και σε έναν από τους εκπαιδευτές της ΔΙΑΣ.

Ένα τα αντικείμενα αξιολόγησης ήταν εκκαθάριση κτιρίου και απελευθέρωση ομήρων. Στην ΜΑΠ (μάχη αστικού περιβάλλοντος) τους άφησα άφωνους.!! Έπρεπε να μπω στο κτίριο να κάνω εκκαθάριση και να βρω τον όμηρο που είχε πληροφορίες. Και ενώ ο εκπαιδευτής της ΔΙΑΣ ήξερε από ποια είσοδο θα έμπαινα....και με περίμενε....ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ούτε να με στοχεύσει.!! Μπήκα τόσο γρήγορα μέσα που δεν πρόλαβε να κάτι τίποτε.!! Τους "καθάρισα" όλους και έφτασα στον όμηρο.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ε τωρα συγνωμη να μην εχεις ενα βιντεο να δουμε?
ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧ Θα θελα να δω την εκφραση στο προσωπο καλα περασατε ρε μπαγασηδες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Νικάνδρικ...έχω και βίντεο...όμως επειδή μας διαβάζουν και μας παρακολουθούν και τα γιουσουφάκια από απέναντι...ανεβάζω μόνο ότι είναι πρέπων και δεν δείχνει πρόσωπα. Πάντως ναι περάσαμε ΠΟΛΥ καλά. Από τα πολλά γέλια κάναμε κοιλιακούς.!! χα χα χα :)

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Βλεπουν ε μαλιστα αυτο ειναι ειδηση αγχωνονται?
Οχι βεβαια δεν ειναι πρεπων να βγαλεις κανεναν,και μονο που περιγραφεις την σκηνη φτανει.
Παντως απο τον λιγο καιρο που ακολουθω εχω εντυπωσιαστει απο το επιπεδο,και μεις εδω εχουμε καλη οργανωση οι δικοι μας ειναι επαγγελματιες θα ελεγα,και υπαρχει και καλο κλιμα,το πιο σημαντικο.
Φαντασου τωρα ολο αυτο να το εκαναν ολοι οι εφεδροι γυναικες και αντρες θα κλαιγανε μανουλες.