ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Έχουν περάσει 14 χρόνια και δεν έχουν παραδώσει ένα πλοίο 62 μέτρων. Το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει χρόνο.Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για επίθεση.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αυτό εδώ το "σκατούλι" των 62 μέτρων στην φώτο ακόμα να παραδοθεί από τα ναυπηγεία Ελευσίνας στο ναυτικό. Η σύμβαση έχει υπογραφεί από το 2008.

Στην Ελλάδα δεν λείπουν τα ναυπηγεία. Κάτι άλλο λείπει και θέλουμε πολλές από αυτές. Λέγονται φυλακές και για να πιάσουν τόπο θέλουν την τήρηση των νόμων.  Όλα στο εξωτερικό λοιπόν, αφού οι οικογένειες που κυβερνούν είναι συγκεκριμένες και με συγκεκριμένο τρόπο έχουν καταστρέψει τα ναυπηγεία και επιτρέπουν μέσα σε αυτά να υπάρχουν συνδικαλιστές.

Ναυπηγεία που από το 2008 δεν μπορούν μέχρι και σήμερα να ολοκληρώσουν την παράδοση της 7ης ΤΠΚ Super Vita, περιμένουν ότι υπάρχει κάποιο νοήμον ον να επενδύσει σε αυτά και να δώσει κατασκευαστικό έργο. Έχουν περάσει 14 χρόνια και δεν έχουν παραδώσει ένα πλοίο 62 μέτρων. 

Η υπερκοστολόγηση έχει αγγίξει το μισό δις. Δεν φταίνε τα ναυπηγεία η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία φταίει που δεν έχει σηκώσει δύο phantom να αδειάσει πάνω τους ότι βόμβες έχει. Την ώρα που το ΠΝ αγωνίζεται να αποκτήσει νέες μονάδες επιφανείας χωρίς καθυστερήσεις και υπερκοστολογήσεις κάποιοι προσπαθούν να το πείσουν ότι η εγχώρια ναυπήγηση δεν περιέχει ρίσκα.Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 40 ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στην κατασκευή των FDI HN. 

Ας φτιάξουμε μωρέ εδώ τις FDI. Να πάρουμε την δεύτερη, όταν οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει στην Πελοπόννησο...με τα Ulaq να κόβουν βόλτες στον Ισθμό της Κορίνθου.

Το ίδιο το ΠΝ πρότεινε η αναβάθμιση των Meko να γίνει στον ναύσταθμο και όχι σε κάποιο ναυπηγείο διότι γνωρίζει καλύτερα από τον μέσο εύκαμπτον την κατάσταση τους. Ανήκω σε αυτούς που δεν τους καίγεται ιδιαίτερα καρφί για τα δήθεν ναυπηγεία που παρασιτούν πάνω στο σώμα του πολεμικού ναυτικού. Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα με σοβαρά ναυπηγεία δεν θα τα δείτε να βασίζουν την ύπαρξη τους σε προγράμματα του ναυτικού. 

Τα ναυπηγεία οφείλουν να φτιάχνουν εμπορικά πλοία και όταν αυτό απαιτηθεί από το κράτος, τότε θα φτιάχνουν πολεμικά πλοία. Έχετε δει βιώσιμο ναυπηγείο χωρίς σχεδιαστικό γραφείο; Φυσικά και όχι. Δεν γίνεται από κάτι που είναι βιώσιμο και βρίσκεται υπό συνεχή ανάπτυξη να λείπει το σχεδιαστικό γραφείο, η καρδιά του. 

Εάν λοιπόν καταφέρει η κυβέρνηση με νόμιμο τρόπο και όχι μέσω ψήφισης νομοσχεδίου στη Βουλή να κάνει λειτουργικά και αυτόνομα τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά, τότε εγώ είμαι μαζί τους. Μέχρι να το κάνουν όμως το πολεμικό Ναυτικό δεν έχει χρόνο.

Μας περιμένει μια ανακήρυξη ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Μας περιμένει η επέκταση στα 12νμ. Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για επίθεση και δεν μας φταίει σε τίποτα η ιστορία του έθνους μας. Δεν μας χρωστά τίποτα η πατρίδα, εμείς τις χρωστάμε και οφείλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία.

 Αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς τους συνδικαλιστές των ναυπηγείων. Μεταξύ των ναυπηγείων και ενός στόλου έτοιμου το ταχύτερο δυνατόν έτοιμο για να βυθίσει Μογγόλους, επιλέγω να φτιαχτούν όλα έξω και να είναι ετοιμοπόλεμα, παρά να τσακώνεται ο Προκοπίου με τον δήμο και το κράτος για το εάν το ναυπηγείο που αγόρασε πρέπει να έχει θάλασσα ή όχι επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν μπανάκια. 

Προτιμώ να φτιαχτούν όλα έξω παρά ο κάθε μινάρας που την έχει δει υπουργός ανάπτυξης να περνάει μέσα από την βουλή με νομοθετική ρύθμιση τα χρέη των ναυπηγείων Ελευσίνας για να μην μπει φυλακή ο ίδιος. Προτιμώ να μην κάνω για άλλη μια φορά τρύπα στο νερό και να έχω ένα στόλο έτοιμο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όπως πάει όταν θα παραληφθεί τα όπλα θα είναι 2 γενιές πίσω , αν παραληφθεί ποτέ .

kakos04