ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Ρίγος ένιωσε ο Υπ. Υγείας της Ελλάδας αντικρίζοντας την κατεχόμενη Αμμόχωστο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ.!!! Άθλιος , ανίκανος, κατώτερος των περιστάσεων με εμμονικο πείσμα να επαναφέρει τα μέτρα και τα πρόστιμα από Σεπτέμβριο, και με εμμονή για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς...εμετός. πρέπει να φύγει χθες!! Το πολιτικό του τέλος έχει ήδη έρθει. Μόνο κατσαρίδες σαν τον βιβλιοπώλη μπορούν να κρατήσουν για 1-2 κυβερνήσεις.

Σφίξιμο της καρδιάς και ρίγος, δήλωσε ότι ένιωσε ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας Θάνος Πλεύρης, αντικρίζοντας από τα παράθυρα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου την κατεχόμενη Αμμόχωστο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σε δηλώσεις ύστερα από την επίσκεψη, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «επισκεφθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας το Νοσοκομείο Αναφοράς της Κύπρου και πραγματικά να συγχαρούμε το προσωπικό για όλη την εργασία που έκανε. Απ’όσο γνωρίζουμε ήταν η ναυαρχίδα της αντιμετώπισης covid, αλλά θεωρώ ότι οι εγκαταστάσεις, το προσωπικό και η λειτουργία, θα μας δώσουν τη δυνατότητα, αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε με τον Υπουργό και την Γενική Διευθύντρια, τη νέα συνεργασία στο κομμάτι των Νοσοκομείων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».

Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ακόμα ότι «το σφίξιμο της καρδιάς που αισθάνεσαι όταν βλέπεις από τα παράθυρα του Νοσοκομείου την Αμμόχωστο είναι κάτι που σίγουρα δημιουργεί μεγάλο ρίγος σ’ οποιονδήποτε επισκέπτεται το Νοσοκομείο».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι «κάθε φορά που έρχομαι εδώ νοιώθω περηφάνεια και συγκίνηση. Περηφάνεια για το προσωπικό μας, για τους ήρωες μας που μας βγάζουν ασπροπρόσωπους κάθε μέρα στη μάχη με τον κορωνοϊό και την ίδια στιγμή συγκίνηση γιατί από το μπαλκόνι του Νοσοκομείου βλέπω την σκλαβωμένη μας Αμμόχωστο».

Ο κ. Χατζηπαντέλα εξέφρασε ευχαριστίες προς τον «φίλο Θάνο που είναι σήμερα εδώ» και σημείωσε πως «η συνεργασία μας είναι εξαιρετική από την πρώτη μέρα. Θα συνεργαστούμε για το καλό και της Κύπρου και της Ελλάδας και των ασθενών πάνω απ’ όλα».

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και του Προέδρου του ΕΟΔΥ Ελλάδας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη έκανε εκτενή αναφορά στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό.

Ακόμα ενημέρωσε για το Κέντρο Αποκατάστασης Eden που λειτουργεί στην Τερσεφάνου και για την νέα πτέρυγα που λειτουργεί στο Κέντρο για τους  Post Covid ασθενείς.

Ακολούθησε υπογραφή Μνημονίου για τη διαμόρφωση κοινού μετώπου στην προστασία της υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, για την ανάπτυξη και την  ενδυνάμωση επιστημονικής συνεργασίας των δύο κρατών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενώ υιοθετήθηκε και πλαίσιο συνεργασίας.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη και ο Προέδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτη.

Υπογράφοντας το Μνημόνιο η κ. Γιαννάκη είπε πως η υπογραφή του έγινε «για την διαμόρφωση κοινού μετώπου, για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της επιστημονικής συνεργασίας της Ελλάδας και της Κύπρου σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ θα έχουμε ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Ζαούτη ανέφερε πως «πίσω από την πανδημία του κορωνοϊού υπήρχε η σιωπηλή πανδημία των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της αντοχής. Η Ελλάδα και η Κύπρος μοιράζονται πάρα πολλά στοιχεία σ’ αυτό το θέμα, υπάρχει χώρος για βελτιώσεις και εύχομαι μαζί να πετύχουμε αυτούς τους στόχους βελτίωσης, μείωσης της νοσηρότητας και των θανάτων στα Νοσοκομεία μας από νοσοκομειακές λοιμώξεις».

Οι Υπουργοί Κύπρου και Ελλάδας υπέγραψαν το βιβλίο επισκεπτών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Ο Θάνος Πλεύρης έγραψε στο βιβλίο πως «η πανδημία covid-19 επέδειξε πως όσο καλές και να είναι οι εγκαταστάσεις ενός Νοσοκομείου, η ψυχή του είναι οι γυναίκες και άνδρες, γιατροί και νοσηλευτές. Τους ευχαριστούμε».

Εξάλλου ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα έγραψε ότι «νοιώθω περηφάνεια και συγκίνηση σε κάθε μου επίσκεψη. Από τη μια το εξαιρετικό έργο του προσωπικού που μας κάνει περήφανους και από την άλλη η θέα της Αμμοχώστου μας».

Σημειώνεται ότι οι δύο Υπουργοί με την κα. Γιαννάκη, τον κ. Ζαούτη, την Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας - Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη και τη συνοδεία τους, μετέβησαν στο Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου, όπου αντίκρυσαν την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Πηγή
ΚΥΠΕ



3 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Σφιξτε ρε παιδια και την κωλοτρυπιδα σας λιγο,μονο καρδιες, υπαρχουν και αλλοι μυες.
Μοναδικη περιπτωση γερου ξεμωραμενου σε σωμα νεου ανθρωπου.
Καλημερα σε ολη την παρεα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...τι κάνεις;;

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Μια χαρα ειμαι φιλε μου,λιγο δουλεια εχει παραπανω λογω εορτων,γι αυτο δεν σχολιαζω αλλα παντα διαβαζω τα αρθρα σου.
Σημερα ακουγα αυτον τον μαλακοπυτουρα τον Καπραβελο να νουθετει την δημοσιογραφο για πως πρεπει να παρουσιαζουν τα γεγονοτα στην Σαγκαη νομιζω.
Επεμεινε οτι μεροληπτουν και τα δειχνουν υπερβολικα ασχημα σε σχεση με αυτο που προσπαθει το εκει κρατος.
Ενα εχω να πω και να γραψω.
Γαμησι μεχρι να ριξει μαυρο χιονι,δεν τους αξιζει αυτος ο τοπος,με αυτο το φως,με αυτη την ζωντανια τωρα την ανοιξη.
Αυτο το χωμα ειναι δικο μας και καθολου δικο τους.
Βαλε Θοδωρακη τωρα.

Ε τωρα το γαμησα τη μανα τι λες δεν κανω για πολιτευτης?
Καποτε σε κατι εκλογες σχεδον βγηκα πρωτος μετα απο ενα τετοιο λογιδριο

Υ.Γ.Οσο πλησιαζει το τελος τους θα τους πιανει πανικος και δεν θα ξερουν τι λενε.
Μωραινει ο Κυριος.....