ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Στεκιές σε Αμερικανικό μπιλιάρδο (η συνέχεια)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στεκιές σε Αμερικανικό μπιλιάρδο (η συνέχεια)

Προηγήθηκε:
 
🔸 Μπάιντεν. Αποχώρηση από Αφγανιστάν, as scheduled από το 18, μαζί με το ταμείο του.
 Συνέπεια: Κρίση στα logistics με συμφόρηση, κατ' αρχάς, στα Ασιατικά λιμάνια να ψάχνουν για την κόκα στα containers που πουλάνε τώρα πάλι οι ταλιμπανέζοι . Ουπς λένε οι Ευρωπαίοι, το ίδιο (αλλά στα κινέζικα), στο Πεκίνο.
 
🔸ΕΕ: Αύξηση της τιμής των ρύπων. Θα τα κάνουμε όλα Πράσινη Ανάπτυξη εμείς.
Συνέπεια: Έναρξη της ενεργειακής κρίσης τον Ιούλιο του 21.
 
🔸 Πούτιν. Το Καζακστάν (και με καραμπόλα και το Τουρκμενιστάν) πίσω στην τσαρική στρούγκα, για να στείλουν τα αέρια κατά την Κίνα ή όπου αλλού διαταχθούν. Με συνοπτικές διαδικασίες.
 
🔸Ξι: Εμπορική συμφωνία επέκτασης του Δρόμου του Μεταξιού μέχρι την Αργεντινή και εξαγορά της ΑRAMCO της Σαουδικής Συναλλαγές χωρίς δολάρια είναι το ντιλ, με γουάν.
Συνέπεια: Η Blackrock διαχειριστής των αγωγών της Σ.Αραβίας τώρα, αφού αποχώρησε από τους Ρωσικούς. Κάποιος να ανοιγοκλείνει τις βάνες, ξέρεις.
 
🔸 Μπάιντεν: AUKUS ως ΝΑΤΟ της Ασιας-Ωκεανιας και η Ουκρανία είναι Νατοϊκή!
Συνέπεια: επέμβαση του Πούτιν στην Ουκρανία, μερική αποβολή της Ρωσίας από το SWIFT, Οικονομική ασφυξία της ΕΕ με κέρδη και από τους δύο από το πολύ ακριβό αέριο που μοσχοπουλανε τώρα και οι δύο πρωην υπερδυνάμεις του Ψυχρού Πολέμου ver1.0.
 
🔸 Πούτιν: Δεν με παίζετε μπάλα;; Στάση πληρωμών σας, τώρα θα τα κουβαλάτε στην Μόσχα τα ευρώ με τα C130 της Σπυράκη να τα κάνω ρούβλια και πάω να κάνω μπίζνες με την Κίνα. Νια νια νια νια νια....
 
🔸 Μπάιντεν: το ρωσικό χρέος θα πληρώνεται σε δολάρια όμως, ΟΚ;; (αυτό είναι ατάκα από άλλο είδος παιχνιδιού. Τεξας πόκερ, ξερωγώ).
 
🔹Οι θεατές του παιχνιδιού αρχίζουν να αντιλαμβάνονται στην τσέπη τους την εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι ελλείψεις πρώτων υλών, λιπασμάτων και σιτηρών αρχίζουν να απειλούν πάλι με πολλές "Αραβικές Ανοίξεις", τώρα όμως και εντός της Ευρώπης.
 
🔸Η Αίγυπτος στο ΔΝΤ για να έχει να αγοράσει σιτηρά, λέει. Αναβάθμιση του ρόλου της ως ενεργειακού hub διανομής αερίων και ηλεκτρισμού προς την Ευρώπη με αγωγούς από το Β.Ιράκ και τα ΗΑΕ που θα καταλήγουν εκεί, via Ισραήλ. (Ο φόβος των Αδελφών Μουσουλμάνων για come back του Ερντογάν και Πούτιν για να χαλάσουν το σχέδιο, φυλάει τα έρμα)
Συνέπεια:Κοίτα να δεις τώρα που τελικά εκείνος ο EastMed δεν είναι ακριβός, λέει συνεπέστατα.
 
Τώρα παίζει:
 
🔸 Πούτιν: Επίθεση φιλίας στην Ινδία με πάρε πετρέλαιο στο κόστος να έχεις να χαλάς με όλα τα χέρια της θεάς Σίβα. Αρκεί να βάλεις και την ψηφιακή ρουπία στο καλάθι μαζί με το γουάν να κάνουμε το δολάριο παπιε ντε κωλ.
 
🔸 Μπάιντεν: κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στο Πακιστάν. Διαλύθηκε η Βουλή για να μην περάσει. και προκηρύχθηκαν εκλογές από τον φιλο-Ρωσσο-κινεζο πουθου εκεί, φίλο και στενό σύμμαχο του Ερντογάν. Έλα καλέ που θα κάνουμε και εισβολή στο Πακιστάν, τι είμεθα εμείς, Πουτιν που θέλει αλλαγή κυβέρνησης στο Κίεβο;;
 
Από το σε ποια τρύπα θα καταλήξει αυτή η στεκιά θα εξαρτηθεί η εξέλιξη της παρτίδας για τον έλεγχο της μεταφοράς ενέργειας από το Ιράν στην Ινδία, άρα και ο έλεγχος της Αφρικής, του εμπορίου στην Ασία-Ωκεανία, ο ρυθμός οικονομικής διείσδυσης της Κίνας στις νέες ζώνες της νέας παγκοσμιοποίησης και από το αν θα αναπτυχθούν δύο ακόμα ημι-ζώνες in between. Μια Ρωσο-ινδική και μία Παναραβική μέχρι το Πακιστάν, και αν και πως θα συνδεθούν με τις ζώνες του δολαρίου και του ψηφιακού καλαθιού Euroasia-Κινας νομισμάτων, μαζί με commodities.
 
🔸ΕΕ: Καθείστε βρε να το συζητήσουμε! Δεν μου βγαίνει τώρα ο λογαριασμός να τα κάνω όλα Πράσινη Ανάπτυξη. (ο Ντράγκι έθεσε το δίλημμα: air-conditioning ή τανκς!)
 
Οι επόμενες στεκιές (απ ότι φαίνεται)
 
🔸 Μπάιντεν: Αναγνώριση Ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους για οριοθέτηση των ζωνών και για τον έλεγχο της ροής του αερίου από τον Νότο προς την Ευρώπη.
🔸 Ερντογάν: Βάι, βάι... Δώστε και εμένα κάτι μπρε μην γίνω Τούρκος! Πες και εσύ Βαγγέλη Μπενυζέλο καρντάση γιαβρουμ...
🔸ΕΕ: Καθείστε βρε να το συζητήσουμε! Δεν μου βγαίνει τώρα ο λογαριασμός να τα κάνω όλα Πράσινη Ανάπτυξη λέμε ρε!
(ο Ντράγκι σκέφτεται να ξαναθεσει το σωστότερο δίλημμα: air-conditioning και σκάφη στο χέρι ή πλυντήριο μαύρων για το ευρώ της Ευρώπης;; Κλιμάκιο από την Ελλάδα υπό τον Μαρινάκη αποστέλλεται εσπευσμένα στις Βρυξέλλες για know how transfer)
 
🔹Και με την Ουκρανία τι θα γίνει;; θα ρωτήσεις εύλογα.
Μα η Ουκρανία δεν είναι παίκτης σε αυτό το παιχνίδι. Το τριγωνάκι που μαζεύει τις μπάλες πριν την πρώτη στεκιά για "σπάσιμο" είναι, όπερ ένας χρήσιμος ηλίθιος είναι και τίποτα άλλο.
 
🔹Τι ρόλο παίζει το Κουληστάν σε όλο αυτό ;; Θα ξαναρωτησεις σίγουρα. Σε ξέρω.
Μάλλον κάνει το πρόθυμο τερμπεσίρι, αυτό που βάζουν στις στέκιες πριν από κάθε στεκιά, ως άνω, για να βγαίνουν οι καραμπόλες.Δεν έμεινε τίποτα άλλο να κάνει από το να ξανα-ανάψει τα λιγνιτικά και να πάει για διαρκή καθημερινά τριήμερα. Από εκεί θα μπορεί μετά να φωνάζει, κάνοντας δεύτερη φωνή στην Οξφορδιανή προφορά του Τσακαλώτου, το all time classics:
 
Όχι άλλο κάρβουνο!
 
Και άχρηστος και ηλίθιος αυτός. Τίποτα άλλο.
 
 
Η ιστορία, ως γνωστόν, δεν ξεκίνησε το 2021. Το τι καραμπολες παίχτηκαν επί του ίδιου τραπεζιού πριν, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: