ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ Ο ΕΛΟΝ ΜΟΥΣΚ 44δισ$ ΓΙΑ ΤΟ ΤWEETER

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ Ο ΕΛΟΝ ΜΟΥΣΚ 44δισ$ ΓΙΑ ΤΟ ΤWEETER (Ή η μάχη για την διατήρηση του κεντρικού ελέγχου τύπου ΚΚ Κίνας αλά αμερικανικά).
 
Θα μου πείτε "και τι με νοιάζει εμένα αν πιάστηκε κορόιδο ο Ελον Μουσκ", ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη σήμερα (πάνω από 1.000δισ$ η προσωπική του περιουσία);; Τι με κόφτει αν τον έπεισαν να δώσει 44δισ$ για να αγοράσει το γνωστό Τweeter. Μία πλατφόρμα "κοινωνικής δικτύωσης" με τρέχουσα αξία στο χρηματιστήριο 39,8δισ. 
 
Ας μην πούμε στην συζήτηση πως προκύπτει αυτή η αξία όταν τα έσοδα της το 2021 ήταν 5,08 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μεν αύξηση 37% από έτος σε έτος. Αλλά η λειτουργική ζημιά της έφτασε τα 493 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2021. Δικά του είναι τα λεφτά, ότι θέλει τα κάνει. Ακόμα και να τα κάψει, αν θέλει.
 
Επειδή όμως εγώ δεν έχω ακόμα δει ούτε έναν μεγαλομεγαλο να καίει τα λεφτά του, και επειδή ο Μουσκ σίγουρα είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, είπα να τα βάλω σε τάξη, κατά τα ειωθότα αυτού του ιστολογίου, κοιτάζοντας πίσω από τις οθόνες των μμε.
 
Τι προκύπτει:
 
🔸Κατ αρχάς τι είναι Tweeter. Επί της ουσίας ένα μεγάλο ηλεκτρονικό χωνί, μια μηχανή που μεγενθυνει τα σύντομα μηνυματάκια κάποιου για να πάνε ενισχυμένα σε πολλούς.
 
Το πόσο πολλούς και, κυρίως, σε ποιους, το αποφασίζει αυτός που του ανήκει ένας σχετικός αλγόριθμος και τα data συμπεριφοράς (μαζί και με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα) των εκατομμυρίων χρηστών που επικοινωνούν έτσι "δωρεάν". 
 
Το business model web2.0, το τρέχον στο ίντερνετ, κάνει ακριβώς αυτό. Μεταφέρει μια τρομακτική ισχύ σε ένα κεντρικό σημείο λήψης αποφάσεων. Ένα Διοικητικό Συμβούλιο ή έναν άνθρωπο, ικανό να ρίξει ακόμα και οποιαδήποτε τιμή ή κυβέρνηση.
 
🔸Ο ίδιος ο Μουσκ έκανε τα λεφτά που έκανε παίζοντας πετυχημένα αυτό το παιχνίδι.
 
Έτσι αρκούσε πέρσι ένα δικό του tweet για να διπλασιάσει την τιμή του σπεκουλαδορικου κρυπτονομίσματος, όπως εξελίχθηκε, bitcoin μέσα σε μία ώρα. Λίγες εβδομάδες μετά, αρκούσε πάλι ένα άλλο tweet του ίδιου για να το ρίξει εκεί που ήθελε. Καθόλου άσχημη απόδοση της αρχικής του επένδυσης σε σχετικά φτηνά bitcoins λίγους μήνες πριν. Με δύο tweets o ίδιος κέρδισε μερικές εκατοντάδες δισ $ εν μέσω του δεύτερου lockdown, σπάζοντας έτσι το φράγμα της προσωπικής περιουσίας του 1τρισ$, παρ' όλο που τα Τesla δεν τα πάνε καθόλου καλά σε πωλήσεις.
 
🔸Με περίπου τον ίδιο τρόπο, παίζοντας ένα κεντρικό παιχνίδι πληροφόρησης, έπεισε και σχεδόν όλον τον πλανήτη ότι το μέλλον του είναι η ηλεκτρο-αυτοκίνηση. (Και τα ιδιωτικά διαστημικά ταξίδια, αν γίνει καμία στραβή. Θα πάνε όσοι μπορούν στον Άρη, λέει).
 
Δεν λέει φυσικά ότι δεν φτάνουν τα μέταλλα του πλανήτη Γη και του Άρη για να γίνουν όλα τα τουτού ηλεκτρικά. Κουβέντα για το που θα φτάσει το 30 η kWh για να κινηθεί αυτός ο στόλος αυτοκινήτων μόνο με ΑΠΕ. Ψιλά γράμματα αυτά, αρκεί να ελέγχεις την ροή της πληροφορίας.
 
🔸Παρ' ότι μέγας fun του bitcoin, τις τεχνολογίες επί των οποίων και αυτό στηρίζεται, τις blickchain που δημιουργούν αποκέντρωση παντού, τις απεχθάνεται. Και όπως οι παλιοί ιδιοκτήτες της IBM την εποχή των δεινοσαύρων mainframes χλεύαζαν το ίντερνετ, κάνει ακριβώς το ίδιο για την επόμενη γενιά του.
 
"Αρκούν τα Venture Capitals για να αγοραστούν όλοι όσοι το φτιάχνουν το web3.0, για ποια αποκέντρωση λένε;;" δήλωσε σε ομιλία του στο TED πριν τα Χριστούγεννα. Το ξανασκέφτηκε μάλλον για να διορθώσει την επόμενη: "Το web3.0 δεν υπάρχει. Ας μου το δείξει κάποιος".
 
🔸Έτσι, υπερασπιζόμενος τις υπέρτατες αρχές που ακολουθεί, την υπεράσπιση του κεντρικού ελέγχου κάθε πληροφορίας, έδωσε 44δισ€ για μία μάλλον προβληματική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να την ελέγξει, μη και γίνει καμία στραβή τώρα με την μετα-παγκοσμιοποίηση και πάρει κεφάλι στο παγκόσμιο εμπόριο κανένα άλλο ψηφιακό νόμισμα, τίποτα κανένα κινεζικό κρυπτο-γουαν και άντε μετά να το αλλάξεις αυτό με 2-3 tweets για να έχουν κάποια πέραση εκείνα τα 1.000δισ. 
 
Θα φτιάξει, λέει, ένα δικό του κρυπτονομισμα επί του tweeter! Τι, ποιο έξυπνος δηλαδή είναι ο Ζουκεμπερκ που έφτιαξε το diem για να παίζει στο metaverse του facebook, βλέποντας την τεχνολογική καθυστέρηση του θείου Σαμ;;
 
(Kανεις φαίνεται ακόμα δεν του είπε ότι την ίδια πρεμούρα ακριβώς είχαν και στις επιτροπές τεχνολογίας, νομισματικής πολιτικής και παγκόσμιου εμπορίου του ΚΚ Κίνας. Εκεί ήταν όμως αρκετά έξυπνοι για να φτιάξουν γρήγορα ένα κεντρικά ελεγχόμενο κρατικό κρυπτονομίσμα ΚΑΙ ένα νέο διαδίκτυο τεχνολογίας blockchain- δηλαδή το web3.0 που ψάχνει να βρει ο Μουσκ, για να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο εμπόριο...).
 
✔️ Βλέπεις, ακόμα πιστεύει ο Ελον ότι όλα μπορούν να τα αγοράσουν τα δολάρια των Venture Capitals και να την σώσει την παρτίδα της Δύσης. Και το δικό του business model, που προϋποθέτει την μη τεχνολογική ανάπτυξη για να συνεχίζει να tweetαρει ως σύγχρονο απόλυτο παπαγαλακι μέχρι το επόμενο τρισ του. Σε δολάρια.
 
Κανείς φαίνεται ότι δεν του εξήγησε ότι στο web3.0 τα δολάρια που μάζεψε δεν απαιτούνται για να συναλλάσσονται οι κανονικοί άνθρωποι χωρίς μεσάζοντες! Άρα αντίστοιχη εκεί και η ισχύς των Venture Capitals.
 
✔️Για πλάκα νομίζει αλλάζει τα τελευταία χρόνια τα δικά του δολάρια με χωράφια ο πρώην τεχνολογικός πλανητάρχης, ο Μπιλ Γκεητς, και τα έφτασε ήδη στα 25εκ στρέμματα;;
 
Περιμένει να κάνει κάποιος την στραβή, θες ο Μουσκ και η ύβρις του, θες τίποτα άσχετοι εκεί στις Βρυξέλλες, θες κανένας Πούτιν που την είδε Τσάρος, και θα καταρρεύσει ΚΑΘΕ κεντρικά ελεγχόμενο νόμισμα που φτιάχτηκε από δάνεια. Μαζί και οι ψηφιακές τους απεικονίσεις επί του blockchain ή χωρίς αυτό μέσω του SWIFT .
 
Ο Μπιλ μετά θα αλλάξει τα χωράφια του με κάποιο από τα επόμενα που θα ξεπηδήσουν για να καλύψουν πραγματικές ανάγκες κανονικών ανθρώπων επί του web3.0. παράγοντας τα επόμενα μέσα συναλλαγών τους χωρίς μεσάζοντες. Και είναι αρκετά σοφός ο Μπιλ να μην το κάνει αυτό βούκινο τουιτάροντας.

2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , δεν υπάρχουν λέμε οι καταστάσεις που ζούμε . Με κάτι τέτοιες δηλώσεις θα τον υιοθετήσει σίγουρα το ΚΚΕ του κόκκινου καπιταλισμού , του πράσινου τον έχουν ήδη ..... Χρόνια μπροστά τα λες . :)

Elon Musk has claimed he is buying Twitter in order to protect free speech.
By "free speech", I simply mean that which matches the law. I am against censorship that goes far beyond the law.

If people want less free speech, they will ask government to pass laws to that effect. Therefore, going beyond the law is contrary to the will of the people.

από εδώ https://arstechnica.com/tech-policy/2022/04/elon-musk-twitters-next-owner-provides-his-definition-of-free-speech/

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαλησπέρα φίλε Νικόλα. Μωρέ εγώ τα λέω αλλά δεν με πιστεύουν όταν τους τα λέω. Πρέπει πρώτα να γίνουν τα γεγονότα και μετά να με πιστέψουν οι άπιστοι τόμηδες. χα χα Ο Elon ανήκει σε έναν απο τους δύο βασιλικούς Σεληνιακούς Οίκους του πλανήτη. Και αυτοί την παγκοσμιοποίηση θέλουν αλλά με άλλον τρόπο.

Όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες Πουτιν Μπαιντεν Ζελενσκι Μακρον όλοι αυτοί υπακούνε σε σκιώδεις παγκόσμιες κυβερνήσεις το παιχνίδι δεν θα σταματήσει στην Ουκρανια , και θα έχουμε πολύ ακραίες καταστάσεις που ακόμα δεν έχουμε δει....

Οι ισχυροί του κόσμου, αυτοί που πραγματικά διευθύνουν την ανθρωπότητα δεν έχουν δείξει το πρόσωπο τους αυτοί που διευθύνουν την ανθρωπότητα. Αυτοί που βλέπετε στις τηλεοράσεις σας και στα ΜΜΕ τυπάκια σαν τον Μπάιντεν , τον Πούτιν και τους άλλους απλά αχυράνθρωποι είναι των πραγματικών κυρίαρχων του πλανήτη.

Και μια και ανέφερα τον Πούτιν...βλέποντας τον αστρολογικό του χάρτη έχει πάρα πολύ 8 οίκο στους Διδύμους που πάει να πει ότι έχει πάρα πολλούς σωσίες ...έχει φτιάξει αντίγραφα αυτός φωτοκόπιες ολόκληρες.Δεν ξέρουνε ποιος είναι ο αληθινός Πουτιν τελικά
και αν είναι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος .

Διότι βλέποντας τον χάρτη του φαίνεται ότι πίσω από αυτόν υπάρχει ένα σύστημα η κάποια ειδική μυστική υπηρεσία η οποία έχει δημιουργήσει καμμιά 20 ίδιους ανθρώπους οι οποίοι εξυπηρετουνε αυτά τα κρυφά συμφέροντα που δημιούργησαν αυτήν την ειδική μυστική υπηρεσία