ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Είναι τραγικά απαίσιο για την πολιτική συνείδηση των Ελλήνων να βρίσκεται στην εξουσία ένας που βγήκε για να κάνει μπίζνες για τους μεγάλους. Αυτό κάνει το ΑΙΣΧΟΣ του μικρομεσαίου που τον ψήφισε ακόμα χειρότερο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μετά την ρύθμιση αποζημίωσης με 4,6δισ δρχ (16,5εκ€) που έκανε ο Βενιζέλος (ο Μπένι όχι ο original) ως υπουργός Πολιτισμού για το δικαστικό κλείσιμο του θέματος "Τατόι" (και μέσω αυτών και το λάδωμα του Κοκκού για την υποστήριξη του για την διεκδίκηση της Ολυμπιάδας του 2004), από τις πληροφορίες που έχουν καταγραφεί στο αρχείο αυτού του ιστολογίου, σας γνωρίζω ότι έχουν υποβληθεί κατά καιρούς προς αξιολόγηση τα πιο κάτω επενδυτικά σχέδια ή προτάσεις:
 
🔸 Από την κυβέρνηση Σημίτη, για δημιουργία 5στερου ξενοδοχείου για την φιλοξενία υψηλών προσώπων και δημιουργία χώρων περιπάτου. Δεν αξιολογήθηκε ποτέ γιατί κατατέθηκε χωρίς business plan ή έστω στοιχειώδη προϋπολογισμό προς άγραν ψήφων της τότε εκλογικής περιόδου.
 
🔸 Πρόταση του (τότε) ουσιαστικού "προέδρου" των Ελλήνων Ρομά Βασίλη Παϊτέρη για την δημιουργία θεματικού πάρκου τύπου Dysneyland ύψους 175εκ ευρώ. Αξιολογήθηκε ως βιώσιμη (!) από ξένο οίκο αξιολόγησης ακινήτων (King Sturge) αλλά απορρίφθηκε για λόγους "πολιτικού συμβολισμού" το 2007, με εντολή Σουφλιά, που την εξαφάνισε κυριολεκτικά.
 
🔸Η γενική πρόταση αξιοποίησης τους ως χώρων περιπάτου και αναψυχής των γύρω Δήμων (με ασαφές σχέδιο βιωσιμότητας, που αφήνει περιθώρια για άλλα σχέδια, ιδιαίτερα μετά τις περσινές φωτιές με τις εντολές εκκένωσης/μη κατάσβεσης).
 
🔸 Είναι άγνωστο το πλάνο ΣΔΙΤ, με προίκα τα δημόσια κτήματα και 75εκ ευρώ μετρητά που φαίνεται ότι διαπραγματεύεται ο Μητσοτάκης με την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, προφανώς για εκλογικούς πάλι λόγους συσπείρωσης του "σκληρού φιλοβασιλικου πυρήνα" της ΝΔ, που φαίνεται ότι άρχισε να φυλλοροεί και αυτός. Μάλλον σαφώς ασαφές θα είναι ότι συζητάνε τώρα. Ντόρος να γίνεται γιατί δεν πάνε καλά και φαίνεται ότι έχει φτάσει το σκατό στην κάλτσα...
 
Εκτιμώ όμως ότι αν υποβληθεί ποτέ κάποιο τέτοιο σχέδιο, που δεν το βλέπω, θα πρέπει να συγκριθεί με την επενδυτική πρόταση των Ρομά. Για λόγους πολιτικού συμβολισμού, βρε αδερφέ. Και για την αλητεία.
 
Είναι τραγικά απαίσιο για την πολιτική συνείδηση των Ελλήνων να βρίσκεται στην εξουσία ένας που βγήκε για να κάνει μπίζνες για τους μεγάλους...και για το συμφέρον μόνο των επιχειρηματικών κύκλων που τον εξέλεξαν. Αυτό κάνει το ΑΙΣΧΟΣ του μικρομεσαίου που τον ψήφισε ακόμα χειρότερο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θυμάμαι κάτι κοντέηνερ επί Παλαιοκρασσά επίσης......Η οικοσκευή του Οίκου