ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΠΧΙΑ...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΠΧΙΑ...

Στην σημερινή τριμερή των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας- Κύπρου -Ισραήλ προτάθηκε από τον Σκρεκα η εναλλακτική χάραξη του EastMed "κόστα-κόστα μέχρι την Αλεξάνδρεια". Και από εκεί, μέχρι να φτιαχτεί υποθαλάσσιος Αιγύπτου- Κρήτης (και από εκεί προς Ηγουμενίτσα), οι εξαγωγές προς την διψασμένη για αέριο ΕΕ με LNG carriers προς Αλεξανδρούπολη, Ρεβυθουσα και (προσεχώς) Βόλο.
 
Έτσι αφήνεται η γκριζαρισμένη από το Oruc Reis περιοχή των 94.000 τετρ. χιλιομέτρων ελεύθερη για "συνεκμετάλλευση" για ότι υπάρχει εκεί πέρα.
 
Δικαιώματα;; Στον κανένα!
 
Τι έχει εκεί κάτω από το Καστελόριζο γνωστό από τις έρευνες του ΙΓΜΕ από το 2005. Υδριτες (παγωμένου) μεθανίου, δηλαδή βουνά από φυσικά εξορυγμένο φυσικό αέριο αξίας κάνα δύο τρισ$, ψιλοπραγματα δηλαδή, σκέτη λάσπη, όπως έλεγε και ο Δένδιας. Και κάτι λίγα του κοιτάσματος Ηρόδοτος που δεν παραχωρήθηκαν στην Αίγυπτο για να συμφωνήσει στην μεταξύ μας κολοβή ΑΟΖ
Δύο τα προβλήματα.
 
🔸Ο νέος EastMed πρέπει να περάσει από παράκτιες περιοχές που ελέγχει η Χαμάς, σύμμαχος του Ερντογάν. 
 
🔸 Τεχνολογίες "σκουπισματος" του παγωμένου αερίου από τους πυθμένες, έχει ώριμες μόνο η Κίνα (και υπό ανάπτυξη η Ιαπωνία μετά το ατύχημα στην Φουκουσιμα).
 
Άγνωστο αν θα παιχτεί το "αλήθεια ή θάρρος" για να επιλυθούν και πως.
 
Λεπτομέρειες θα μου πεις, αφού αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο της συμφωνίας Μητσοτάκη-Κοτς (Turkish Petrolium) από το 18 για να γίνει πουθου. Από την από εδώ μπάντα, ο Λάτσης μάλλον (εξ ου και το κλωτσομπουνιδι εντός της ΝΔ και το Κιναλ, αφού θέλουν και άλλοι μερίδια της πίτας, εκτός απ' όσα βγάζουν τώρα από το LNG..)
 
Πολύ το παιδέψανε νομίζω για να φτάσουμε έως εδώ. Η αποστολή τους εξετελέσθη, μπορούν τώρα να αποσυρθούν ως στημένες λεμονόκουπες. 
 
Δεν καταπίνεται βλέπεις η παραχώρηση έκτασης όσο το 75% της συνολικής μας χερσαίας έτσι εύκολα. Και χωρίς εξηγήσεις για ποιόν δουλεύει τελικά το επιτελείο του επιτελικού κράτους με τόση συνέπεια.

Σχετικό ΕΔΩ...και ΕΔΩ...και ΕΔΩ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, τελικά έχουμε φυσικό αέριο;;;;; Χαχαχαχαχα
Ε τον έρημο το ΦΩΣΚΟΛΟ!!
Πάντως για το Καστελλόριζο και την επήρεια του, εκτιμώ πως δεν υπήρχε περίπτωση το διεθνες δικαστήριο να μας δώσει το 100% της επήρειας που όλοι γνωρίζουμε…και θα θέλαμε.?…?
άντε τώρα θα μας κάνουν χάρη και θα ακυρωθεί το τουρκολυβικο για να περάσει και ο αγωγός και θα κάνουμε και συνεκμετάλλευση στο Καστελλόριζο….που να ξοδεύεσαι να φτιάχνεις πολεμικό ναυτικό….δύσκολα πράγματα….!…..