ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

Ο αρχι-οικονομόλογος της Ρωσίας Sergei Glazyev, σε μια χθεσινή πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη του στο Crandle  είναι ιδιαίτερα σαφής για το που οδεύει αυτός ο κόσμος και γιατί αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία.
 
Αν διαβαστεί προσεκτικά το τι λέει, συνάγονται τα εξής:
 
🔸 Από το 16, που ξεκίνησε ο πόλεμος δασμών του Τραμπ, είναι υπό σχεδιασμό ένα άλλο νομισματικό σύστημα από σχεδόν όλες τις χώρες των BRICS. Aυτό, μέσω ενός νέου συνθετικού νομίσματος που παίζει τον ρόλο του αντι-δολαριου,, ακυρώνει όλα τα γνωστά συστήματα επιβολής του (ΔΝΤ, SWIFT, κλπ) και δημιουργεί άλλα αντίστοιχα.
 
🔸Το νέο αυτό νόμισμα, που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί και αντικαταστήσει το ηλικίας 70 ετών σημερινό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, χωρίζει τον πλανήτη σε δύο ζώνες: στην ζώνη του δολαρίου (που παράγει χρήμα από δάνεια υπό την κυριαρχία του δολαρίου) και στην νέα, που φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες του οικονομικού "Νότου". Αυτός σήμερα έχει, εκτός από πληθυσμιακό προβάδισμα, υπεραναπτυχθεί λόγω κυρίως της βιομηχανικής και τεχνολογικής προόδου της Κίνας και της Ινδίας.
 
🔸Η αξία του νέου νομίσματος, κατά τον σχεδιασμό, θα προέρχεται από την σύνθεση των αξιών των νομισμάτων (που θα συνεχίζουν να τα εκδίδουν οι κεντρικές τράπεζες των χωρών που συμμετέχουν) και από την χρηματιστηριακή αξία αγαθών. Όπως οι υδρογονάνθρακες, το σιτάρι, η ζάχαρη, ο καφές, η σόγια, το νερό (!) και 15 ακόμα εμπορεύματα, κυρίως μέταλλα. Οι προσομοιώσεις δείχνουν ότι αυτή η σύνθεση το καθιστούν πιο ανθεκτικό στις οικονομικές κρίσεις τύπου Leman Brothers.(καταλάβατε τώρα γιατί ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε εκατομμύρια εκτάρια γης;;)
 
🔸To νέο παγκόσμιο νόμισμα θα είναι ψηφιακό και θα κινείται εξωτραπεζικά. Έτσι έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τα λεγόμενα "κρυπτονομίσματα, αλλά είναι άλλο πράγμα από αυτά. Σε αυτό έχουν ήδη ενταχθεί η Ρωσία (μετά τις κυρώσεις), οι χώρες της Ευρασίας (πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες της Ασίας) και η Κίνα. Και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν ως αρχικά ιδρυτικά μέλη η Ινδία, το Ιράν και η Τουρκία (οπότε ας κάνουν όνειρα συνεκμετάλλευσης μαζί της και τα εδώ ζαβά. Κάθε ήμερα, λόγω των κυρώσεων στην Ρωσία, μεταφέρονται στην κεντρική της Τράπεζα της Τουρκίας ρούβλια αξίας 6δισ$ για να ταξιδέψουν ως τουρκικές λίρες στα υπεράκτια καταφύγια των Ρώσων ολιγαρχών...)
 
🔸Οι χώρες που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα, δεν θα έχουν κανένα λόγο να αποπληρώσουν τα χρέη που έκαναν σε δολάρια ή ευρώ κλπ! Κίνηση ματ, αφού έτσι όλες οι χώρες του νότου θα σπεύσουν να ενταχθούν στην νέα ζώνη, να εθνικοποιήσουν χωρίς κυρώσεις από το ΔΝΤ τα ενεργειακά τους αποθέματα κλπ. Οδηγώντας την αντίπαλη ζώνη σε συνθήκες τραπεζικής και οικονομικής κατάρρευσης, η έστω συρρίκνωσης.
 
🔸Ο ίδιος οικονομολόγος πρόβλεψε από το 16 την αντίδραση της Δύσης με πλήρη λεπτομέρεια σε αυτή την προοπτική. Τις ενέργειες που θα προκαλούσαν την εισβολή στην Ουκρανία, τις κυρώσεις, την ενεργειακή και επακόλουθη επισιτιστική κρίση κλπ. Φαίνεται ότι διαβάστηκε προσεκτικά στην Κίνα, που ως γνωστόν, έχει συγκεντρώσει τώρα το 80% των παγκόσμιων αποθεμάτων σιτηρών (παρ' ότι καταναλώνει κυρίως ρύζι). Κρίσιμο απόθεμα, αφού το σιτάρι συμμετέχει και στην σύνθεση του νέου νομίσματος...
 
🔸 Αυτό που δεν πρόβλεψε ο διορατικός Ρώσος οικονομολόγος ήταν τα παιχνίδια που έπαιξαν οι Ρώσοι ολιγάρχες μέσω της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας για να κερδοσκοπήσουν. Μετά τις τελείως λανθασμένες πολιτικές του Ρώσσου Στουρνάρα (μετά τις κυρώσεις), οι φίλοι του Πούτιν κέρδισαν πολλαπλά από τις διάφορες τιμών από τα κεφάλαια που φυγάδευσαν (via Turkia κλπ) προς το εξωτερικό. Μέχρι να το αλλάξουν πρόσφατα, βρέθηκε ο χρόνος για να κάνουν την δουλειά τους μια χαρά. Αυτός είναι και ο πιο σοβαρός λόγος που εξελίσσεται έτσι αργόσυρτα και ο πόλεμος επί του εδάφους. Όλα τα άλλα είναι προπαγάνδα.
(η μονήρης πολιτική της νεο-τσαρικής Ρωσίας δείχνει ήδη και τον αδύναμο κρίκο της νέας ζώνης)
 
Τι ακολουθεί μετά την λήξη του πολέμου στις λάσπες:
 
🔹Ένας ΔΙΠΟΛΙΚΟΣ κόσμος, με χαμένη την μονοκρατορία του δολαρίου τελεσίδικα και με δύο πλέον διαφορετικά χρηματοοικονομικά συστήματα.
 
🔹 Περιφερειακές συγκρούσεις για τον έλεγχο των ροών της ενέργειας, για να μπουν τα όρια κάθε ζώνης και στους χάρτες. Δηλαδή συνέχιση και των κρίσεων στην ενέργεια, τα logistics, την παραγωγή και πλέον και επισιτιστικών. 
 
🔹Τοπικές εξεγέρσεις και, πολύ ακόμα πιθανότερες, τραπεζικές καταρρεύσεις. Το πόσο θα είναι έτοιμο το σύστημα της νέας ζώνης, του Κόκκινου Καπιταλισμού, για να μην επηρεαστεί από τις τελευταίες, είναι άγνωστο. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αποφύγει τα θραύσματα.
 
🔹Η διαφοροποίηση πλουσίων πλουτοπαραγωγικών χωρών από τις επιλογές των αντιμαχόμενων είναι ήδη έντονες. Ο OPEC δεν ακολουθεί τις προτροπές των ΗΠΑ ενώ τα ΗΑΕ-που έχουν ήδη από το 18 δικό τους εξωτραπεζικό ενεργειακό ψηφιακό νόμισμα, ήδη λένε φανερά "εποχή του δολαρίου τέλος".
 
🔹Η Δύση δεν έχει καμία διαθέσιμη άμυνα για να αντιτάξει έτσι ώστε να μην αλλάξει τίποτα και να συνεχιστεί το business as usual. Έτσι μοιραία, θα στραφεί στην σανίδα σωτηρίας των ιδιωτικής κοπής ψηφιακών κρυπτονομισμάτων, που αναπτύσσονται στο χωρίς σύνορα διαδίκτυο.
Που και αυτό όμως (όπως σας μετέδωσε και ο ανταποκριτής αυτού του ιστολογίου έγκαιρα και επανειλημμένα) μεταβάλλεται προς την 3η του γενιά, το web3.0, πολύ γρήγορα. Αδύνατη η κυριαρχία των σημερινών κολοσσών του web2.0 και σε αυτό το μέτωπο, ο Ζουκη ήδη εγκαταλείπει την ιδέα της μονοκρατορίας του diem, στην Φλόριντα και στο Όστιν φτιάχνουν δημοτικά ψηφιακά νομίσματα για να επιβιώσουν κλπ.
 
Μην με ρωτήσεις εμείς με ποιόν πρέπει να είμαστε πάλι. Με τις δικές μας ανάγκες και την δική μας στρατηγική επιβίωσης σε αυτόν τον πόλεμο, είναι η απάντηση. 
 
Και όποιος δεν τον κατανοεί τον πόλεμο ή πάει στην μάχη για να πεθάνει, ας μείνει να αμολάει επικοινωνιακές στρακαστρούκες επί των ορισμών των αναλογικών οτινανέμετρων, κοιτάζοντας την Γιαδικιαρογλου, που χαζεύει την Πετροβασίλη κλπ κλπ. Δεν κάνει για τίποτα.
 

1 σχόλιο:

ΑΡΡ. είπε...




ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟΝ, ΕΥΣΥΓΚΙΝΗΤΟΝ ΚΑΙ ΕΥΠΙΣΤΟΝ.


ΞΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ.


Να ενημερωθεί η λίστα με την αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Η ‘’κοινή μας ιστορία’’ με την Ρωσία. 250 χρόνια αντίθεσης στα ελληνικά συμφέροντα.

1770: Η Ρωσία υποκινεί επανάσταση στο Αιγαίο ως αντιπερισπασμό με αποτέλεσμα μαζική σφαγή και εξανδραποδισμό Ελλήνων
1798-1807: Ρωσία και Τούρκοι συνεργάζονται στην κατάληψη των Ιονίων Νήσων
1821: Η Ρωσία καταδικάζει την Επανάσταση και επιτρέπει στους Τούρκους να εισέλθουν στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες και να εξουδετερώσουν τον Ιερό Λόχο
1821-1829: Η Ρωσία δεν επιθυμεί ανεξάρτητη Ελλάδα, αλλά τρεις αυτόνομες ηγεμονίες
1840-: Η Ρωσία προωθεί τον πανσλαβισμό και δημιουργεί το Μακεδονικό Ζήτημα
1870-1908: Η Ρωσία στηρίζει την Μεγάλη Βουλγαρία, την Βουλγαρική Εξαρχία και τους Βούλγαρους τρομοκράτες στην Μακεδονία
1899: Η Ρωσία ανατρέπει την ελληνική ηγεμονία στο Πατριαρχείο Αντιοχείας
1901: Η Ρωσία με τα Ευαγγελικά υπονομεύει το Ορθόδοξο αίσθημα
1913: Η Ρωσία ζητάει αυτόνομο καθεστώς του Αγίου Όρους υπό ρωσική προστασία
1914-1917: Η Ρωσία διεκδικεί την Κωνσταντινούπολη και βάζει βέτο σε ελληνική παρουσία σε Ιωνία και Ελλήσποντο
1918-1919: Οι μπολσεβίκοι εξαπολύουν διωγμό κατά των Ελλήνων της Κριμαίας
1919-1922: Οι μπολσεβίκοι στηρίζουν τους Τούρκους εθνικιστές του Kemal με χρυσό, όπλα, εκπαιδευτές, εθελοντές. Η ήττα το 1922 οφείλεται στην ρωσική παρέμβαση.
1934: Η ΕΣΣΔ καθιερώνει για πρώτη φορά ‘μακεδονική εθνότητα’ με την Κομιντέρν
1937-38: Η ΕΣΣΔ προβαίνει σε εθνοτικές εκκαθαρίσεις Ελλήνων
1939-1941: Η ΕΣΣΔ στηρίζει τον Άξονα και τον Νοέμβριο 1940 (όσο η Ελλάδα πολεμάει την Ιταλία) ζητάει να γίνει μέλος του Άξονα και έξοδο της Βουλγαρίας στο Αιγαίο
1940-1941: Η ΕΣΣΔ στηρίζει την ιταλική και γερμανική εισβολή και τον Ιούνιο διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με την ηττημένη Ελλάδα
1946: Η ΕΣΣΔ επιβάλλει αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων και αντιτίθεται στην διεκδίκηση της Βορείου Ηπείρου
1946-1949: Η ΕΣΣΔ στηρίζει την κομμουνιστική ανταρσία και την απόσπαση της Μακεδονίας υπέρ των σλαβικών κρατών Βαλκανικής και πολεμάει την Ελλάδα στον ΟΗΕ
1955-1974: Η ΕΣΣΔ υπονομεύει την Ένωση Ελλάδος-Κύπρου
1961: Η ΕΣΣΔ απειλεί την Ελλάδα με πυρηνική επίθεση και ισοπέδωση της Ακρόπολης
1969: Η KGB σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στο Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης ενοχοποιώντας Έλληνες για ένταση σε ΝΑ πτέρυγα ΝΑΤΟ
1974: Η ΕΣΣΔ καλύπτει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο για αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ
1991: Η Ρωσία πρώτη αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ ως ‘Μακεδονία’
1991-: Η Ρωσία υπονομεύει την ελληνική ηγεμονία στην Ορθοδοξία με κάθε τρόπο
2017-: Η Ρωσία δίνει S-400 στην Τουρκία, κατασκευάζει το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας και συνεργάζεται σε Συρία και Καύκασο
2020: Η Ρωσία στηρίζει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
2021: Η Ρωσία υπονομεύει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με ίδρυση Εξαρχίας στην Αφρική
2022: Η Ρωσία καταστρέφει τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα κηρύσσοντάς την ‘εχθρικό κράτος’.

Το χρονολόγιο έχει συνταχθεί από τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Παπαφλωράτο,
Νομικό, Διεθνολόγο, Καθηγητή Στρατιωτικών Σχολών."