ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει από κοινού να βρουν τη βέλτιστη λύση για την ενίσχυση της αμυντικής μας αποτροπής.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει από κοινού να βρουν τη βέλτιστη λύση για την ενίσχυση της αμυντικής μας αποτροπής. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σπάσουν αυγά, να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να εκθέσουν πολιτικάντηδες. Ο στόλος χρειάζεται πολλές μονάδες στο νερό.

Αυτό σημαίνει πως οι κορβέτες δεν πρέπει να πέσουν κάτω από 4. Ίσα ίσα που πρέπει να επιδιώξουμε και αγορά 5ης. Πως μπορεί να γίνει αυτό;; Οι κορβέτες θα πρέπει να είναι οι γαλλικές gowind μιας και προσφέρουν ομοιοτυπία και δυνατότητα συνεργατικών εμπλοκών με τις FDI. Μιλάμε για ένα πλοίο που σε πλήρη διαμόρφωση κοστίζει 400 mil και έχει κοινά μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη με τα νέα αποκτήματα μας, τις φρεγάτες FDI. Αυτό σημαίνει κοινά ανταλλακτικά και άρα καλύτερο οικονομικά πακέτο.

Το κλειδί βρίσκεται αλλού όμως. Καταρχάς οι MEKO θα πρέπει να περάσουν μια ελαφρά αναβάθμιση που δεν θα ξεπερνά τα 500 mil. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δωθεί σε μια εταιρία που έχει κάνει οικονομική προσφορά στο παρελθόν, δηλαδή την SAAB . Σχετικά με την αναβάθμιση ΕΔΩ.  

Εδώ έρχεται και δένει η Πολεμική μας Αεροπορία Πόσο λογικό θα ήταν να δωθεί πακέτο η αναβάθμιση των MEKO και των Erieye μαζί με την FOS των τελευταίων στην SAAB;; Πόσο λογικό θα ήταν να δούμε την λύση Iris-T SLM/SLS για την ενίσχυση της medium και της short range αεράμυνας, μαζί με το ραντάρ giraffe 4a της SAAB;; Μήπως θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν και με μία "νατοποίηση" των 25 TOR-M1 αντί να τα πετάξουμε;;


Έτσι και το ναυτικό βγαίνει κερδισμένο με 3 FDI, 4 - 5 Gowind και διατήρηση σε λειτουργία 4 μερικών εκσυγχρονισμένων (όχι καινούργιων όπως διατυμπανίζουν διάφοροι) φρεγατών και μένει να παραγγελθεί το συντομότερο δυνατόν μια ακόμα FDI. Σύνολο 11 - 13 μονάδες. Πιστεύω πως η λύση βρίσκεται στις εταιρίες navalgroup και ΜΒDA ,SAAB. Η LM δεν θα πρέπει να πάρει τον εκσυγχρονισμό απλά για να φάνε οι Αμερικανοί. Θα πάρει όταν έρθει η ώρα από άλλα προγράμματα και θα περιοριστεί μόνο στο κέντρο ελέγχου skykeeper που θα συνοδεύει τις συστοιχίες των iris-t.

Σχετικά με το IRIS-T-SLS. ΕΔΩ...και ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: