ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Για αυτό πάει ο Φοινικοβαβυλώνιος στις 18 Μαίου. Θα κανονίσει "no-man's-land" για την ΑΟΖ ανατολικά αυτής που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο και "συνεκμετάλλευση" των εκεί κοιτασμάτων από ελληνο-τουρκικες συμπράξεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όταν το σημερινό γκουβέρνο συμφώνησε το 20 για την (κουτσουρεμένη έστω) ΑΟΖ με την Αίγυπτο, τους χάρισε μέρος και από το κοίτασμα "Ηρόδοτος" αξίας, τότε, 96δισ$ (αυτό το γκρι ανάμεσα στην κίτρινη και την μπλέ γραμμή στον χάρτη, ανάμεσα στις δύο παράλληλες κάθετες που συμφωνήθηκαν).
 
Γιατί δεν τους πέρασε από το μυαλό, ορε κλεφτόπουλα, αυτή η "κιμπαροσύνη" να συνοδεύεται, έστω μόνο για τώρα, στα δύσκολα, και με μια συμφωνία προμήθειας αερίου στις τιμές που αγοράζουν οι Αιγύπτιοι και οι Ισραηλινοί για τις δικές τους αγορές από αυτά τα κοιτάσματα;; (12-13€ η MWh αερίου, έναντι των 90-120 που ψωνίζουμε εμείς από τα LNG του Μπάιντεν που κουβαλάνε 5-6 εφοπ-ληστές με ταξίδια 20 ημερών-200.000$/ημέρα χρεώνουν το αγώι, αντί για μία...)
 
Θα μου πεις φυσικά μετά "και τι ήθελες να γίνουν μετά οι άνθρωποι, κλέφτες;;"
 
Ποιοι άνθρωποι: και οι έμποροι που αγοράζουν φτηνά ρεύμα από τις ΑΠΕ και μας το πουλάνε μετά πανάκριβα λόγω του ακριβού εισαγόμενου αερίου μέσω του χρηματιστηρίου της ενέργειας.
 
Kαταλάβατε με τι λαμόγια έχουμε μπλέξει;; 

Δεν άντεξα να μη το γράψω "λόγω της ημέρας". Με πνίγει γμτ όταν μας θεωρούν ηλίθιους. Γνωρίζουμε τι θα πάει να κάνει ο Φοινικοβαβυλώνιος στις 18 Μαΐου. Θα κανονίσει "no-man's-land" για την ΑΟΖ ανατολικά αυτής που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο και "συνεκμετάλλευση" των εκεί κοιτασμάτων από ελληνο-τουρκικες συμπράξεις. Φόροι και δικαιώματα εξόρυξης στον κανένα. Χάρισμα τους.

Παραχωρήθηκε το 17,5% του κοιτάσματος Ηρόδοτος στην Αίγυπτο. Το που όμως πήγαινε το πράγμα φάνηκε από τον Σεπτέμβριο του 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: