ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2022

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μερικά από τα αντικείμενα αξιολόγησης ήταν CQB-εκκαθάριση κτιρίου και απελευθέρωση ομήρων, αντιμετώπιση εχθρικών ενεδρών, κρυπτογράφηση Επικοινωνιών-Διαβιβάσεις, εξουδετέρωση και κατάληψη εχθρικού πολυβολείου, Σύμπτυξη ομάδας κατά την Άμυνα, κλήση πυρών Πυροβολικού, αναγνώριση Οπλικών Συστημάτων, Α' Βοήθειες Μάχης και CASEVAC, Check Point και σύλληψη καταζητούμενου προσώπου εγγύς εμπόλεμης ζώνης, αντιμετώπιση επίθεσης σε μηχανοκίνητο Περίπολο Μάχης, debriefing-αναφορά περιπόλου κτλ. 

Όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα σε μια μεγάλη ορεινή περιοχή του Σιδηροκάστρου , μεγάλης δυσκολίας (ατραποί, ρέματα, δασικοί δρόμοι, λίμνες κτλ) με χρήση πυξίδας και χάρτη, ημέρα και νύχτα.

Η ομάδα κατάφερε να περάσει με επιτυχία όλες τις επίπονες δοκιμασίες, στις οποίες αξιολογήθηκε, συνδυάζοντας ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων, εμπειρίας και φυσικής κατάστασης.

 




Θα πρέπει να γνωρίζει ο κάτοικος της χώρας ότι ανά πάσα στιγμή η γεωπολιτική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής μας μπορεί να ανατραπεί από την μια στιγμή στην άλλη. Αυτό τι σημαίνει;;

Σημαίνει ότι πέρα από την όποια αντίδραση οργανωμένα παρουσιάσει η Ε.Ε  η το ΝΑΤΟ , είναι πολύ σημαντικό η κάθε χώρα ξεχωριστά (και ιδιαίτερα η Ελλάς) να οργανώνει αυτό που πρέπει να οργανώσει για να μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του ελληνικού λαού εν προκειμένου. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

4 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Μπραβο ρε κομαντο ,μπραβο σε ολα τα παιδια για το κουραγιο τους,ερχεται η ωρα θα δωσουμε εξετασεις με επαθλο τη ζωη μας.
Μονο ενα φοβο εχω μην ξευτιλιστουμε στα ματια των παππουδων μας και χαθουμε σ αυτα που ερχονται.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλημερα σε ολους
Εδω οι δικοι μας πηρανε το χαλκινο χασανε καποια στεκ, λες να εγινε καμια δολιοφθορα?
Πλακα κανω ολοι ειναι κατ ευχαριστημενοι,το κυριοτερο οτι υπαρχει πολυ καλο κλιμα.
Και παλι καλημερα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Εδω οι δικοι μας πηρανε το χαλκινο χασανε καποια στεκ, λες να εγινε καμια δολιοφθορα?"

Kαλό μεσημέρι φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...όχι δεν έγινε δολιοφθορά, απλά κακή συνεννόηση.Την πάτησαν έτσι και άλλοι...για έλεγχο σε ΣΤΕΚ που θα κρατούσε το πολύ δέκα λεπτά με μισή ώρα , τους καθυστέρησαν εκεί 6.5 ώρες. Με αποτέλεσμα να χάσουν χρόνο και να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν κάποια αποστολή.

Έπρεπε να φύγουν και να συνεχίσουν στην επόμενη αποστολή τους.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ναι αυτο μου ειπε ενα παιδι απο την ομαδα οτι παλι φτηνα την γλυτωσαν,δεν καθυστερησαν πολυ.
Καλο μεσημερι