ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.

Το πράγμα, όπως φαινόταν από το 20, αρχίζει να γίνεται πολύ ζόρικο.
 
🔸Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί τώρα για ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στην ενέργεια μέχρι και το τέλος του 23, και στα τρόφιμα άλλο ένα +20% μέσα στο 22.
 
🔸Οι Κεντρικές Τράπεζες κάνουν ότι τους κατέβει παντού. Στην Κίνα και την Ιαπωνία μειώνουν και άλλο τα επιτόκια, στις ΗΠΑ τα αυξάνουν και η Λαγκάρντ τελικά θα το ρίξει στο "γράμματα-κεφάλι". Η παγκοσμιοποίηση που ξέραμε έλαβε τέλος και χρειάζεται χρόνος μέχρι να ισορροπήσει η παγκόσμια οικονομία κάπου μετά, αν δεν το κάνουμε πριν Κούγκι με θερμές συρράξεις.
 
🔸Η ενεργειακή κρίση παντού προκαλεί αλυσίδα νέων κρίσεων στα πάντα, με αποκορύφωμα την επισιτιστική. Άγνωστο πόσες "Αραβικές Ανοίξεις" θα μπορέσει να αντέξει ο πλανήτης.
Και όσο το εδώ γκουβέρνο ασχολείται μόνο με το πώς θα ολοκληρώσει τις εξαγωγές προϊόντων αρχαιοκαπηλείας ή πως θα κλείσει το μάτι σε βασιλικούς, χορηγούς και γλάστρες, λες και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ
 
✔️Στα άμεσα και τα σχετικά απλά του τύπου:
 
🔸 Αντί το φθινόπωρο κριθάρι, να σπείρουμε σιτάρι. Δεν θα πάθουμε και τίποτα αν αντί για μπύρες το γυρίσουμε στο κρασί, το τσίπουρο ή το ούζο για λίγο.
 
🔸 Τεχνητοί λειμώνες με κτηνοτροφικά φυτά σε ακαλλιέργητες εκτάσεις ΤΩΡΑ 
(Σήμερα καλλιεργείται μόνο το 17% της εύφορης γης)
 
🔸 Σπόροι για λούπινα δωρεάν για άμεση καλλιέργεια για αντικατάσταση της σόγιας και του εισαγόμενου καλαμποκιού ΤΩΡΑ
 
🔸Επιδότηση ΚΟΙΝΣΕΠ και ομάδων παραγωγών νέων αγροτών με διαδικασίες fast truck για οργάνωση της παραγωγής και των logistics κτηνοτροφικών φυτών
 
🔸 Αξιοποίηση των λαθρομεταναστών ως εργατικών χεριών σε αυτή την επείγουσα αναδιοργάνωση της αγροτικής παραγωγής ΤΩΡΑ
 
🔸και άλλα τέτοια αντίστοιχα
 
✔️ Μέχρι τα πιο σύνθετα "αμυντικά" μπας και μείνει η κοινωνία όρθια, του τύπου:
 
🔹 Διακοπή της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και πλαφόν στα ενεργειακά τιμολόγια.
🔹 Περιορισμός στο ελάχιστο των εισαγωγών φυσικού αερίου με ενεργοποίηση των λιγνιτικών όσο θα διαρκέσει η κρίση. Οι ΑΠΕ από μόνες τους δεν επαρκούν, όσες ανεμογεννήτριες να φυτρώσουν ακόμα στα κορφοβουνια.
🔹 Περιορισμό του Ειδικού Φόρου Καυσίμων και του ΦΠΑ ενέργειας και τροφίμων στο ελάχιστο επιτρεπτό
🔹 Αναβολή εφαρμογής του πτωχευτικού νόμου, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και κούρεμα των ιδιωτικών χρεών που προκάλεσαν τα lockdowns.
🔹(πες και εδώ τα κλπ)
 
✔️ Μέχρι τα ακόμα πιο πολύ σύνθετα για την επόμενη μέρα, όταν θα λήξει κάποτε η επερχόμενη κρισάρα που έρχεται.
 
Και σε αυτό το τελευταίο δεν θα αρκούν πλέον οι γνωστές συνταγές που δούλεψαν τα προηγούμενα 50 χρόνια ή όσα επαφίενται στην προστασία που μας δίνει, λέει, σήμερα αυτό το ευρώ. Αναγκαία αυτά μεν αλλά όχι και ικανά για να ξαναβάλουν μπρος την οικονομία προς μια κατεύθυνση που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος και όχι οι 4 Τράπεζες και 10 φαμίλιες που ξέρουν πως θα κερδίσουν ακόμα και μέσα στις κρίσεις σε βάρος όλων μας.
 
Χωρίς προτάσεις και τρόπους οργάνωσης της κοινωνίας για όλα αυτά, οι "λιστομαχίες" ή οι κοκοροδιαξιφισμοί για τα επουσιώδη ή τα σύμβολα δεν είναι πλέον αστειότητες αλλά επικίνδυνες πρακτικές. Το ίδιο και η αναμονή μίας Δεύτερης Παρουσίας που θα μας σώσει, όπως αυτά τα χαζά Μεσσιανικά που λέει το ΚΚΕ ή η ΝΔ αντίστοιχα.
 
Κόψτε λοιπόν τα καλαμπούρια και ρίξτε δημιουργικές προτάσεις σε τραπέζια συνεννόησης. ΤΩΡΑ!

Σχετικό ΕΔΩ....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Λύκαστρε, καλημέρα και χρόνια πολλά.
Ακουσα χτες ότι ο Π'αίάτ μετά από εδώ αναλαμβάνει υπουργος ενέργειας Αν.Μεσογείου Κακά νέα,αν και είδαμε και τους υπόλοιπους του αντιμιστ΄ρεσιο Μπιντέ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα αγαπητέ σχολιαστή...και Χρόνια Γερά (το πολλά αν δεν είναι και γερά άστα να πάνε) και σε σένα. Το γνωρίζω για τον Πάιαι...Όπου πάει ο κ. Πάιτ μετά έρχεται η καταστροφή (Ουκρανία). Αλλά ποιος κινεί τα νήματα από την μαριονέτα Πάιατ;;; Τόσο ο Πάιτ όσο και η Νούλαντ εργάζονται για τους εβραιοχαζάρους, ανήκουν ο δε Πάιτ στα οικόσιτα τους, η δε Νούλαντ είναι εβραιοχαζάρισα στην καταγωγή.

Οι Δημοκρατικοί Τυφώνιοι Γάιδαροι των ΗΠΑ για την Κίνα δουλεύουν