ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ξεκουμπιστείτε να φύγετε τώρα να τα κάνουν άλλοι πριν πεινάσουμε όλοι!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

@ Υπουργειο Αγρανάπαυσης και έλλειψης τροφίμων.

🔸 Τεχνητοί λειμώνες με κτηνοτροφικά φυτά σε ακαλλιέργητες εκτάσεις ΤΩΡΑ.
(Σήμερα καλλιεργείται μόνο το 17% της εύφορης γης).
 
🔸 Σπόροι για λούπινα δωρεάν για άμεση καλλιέργεια ΤΩΡΑ.
 
🔸Επιδότηση ΚΟΙΝΣΕΠ και ομάδων παραγωγών νέων αγροτών με διαδικασίες fast truck για οργάνωση της παραγωγής και των logistics κτηνοτροφικών φυτών
 
🔸 Αξιοποίηση των λαθρομεταναστών (τζάμπα δεν θα τους ταΐζουμε) ως εργατικών χεριών σε αυτή την επείγουσα αναδιοργάνωση της αγροτικής παραγωγής τώρα.
 
Ή ξεκουμπιστείτε να φύγετε τώρα να τα κάνουν άλλοι πριν πεινάσουμε όλοι!
 
Over.
 
Τα λέγαμε παλαιότερα για τα λούπινα και για τα φραγκόσυκα ότι είναι άριστα για ζωοτροφή. Στρεμματική απόδοση : περίπου 400 ευρώ ανά στρέμμα.  Παλιά λούπινο, μπιζέλι, κλπ ήταν βασική πρωτεϊνούχα τροφή για ζώα.Η Σαρδηνία το καλλιεργεί με αποτέλεσμα να ρίχνει το κόστος της ζωοτροφής. Από Σαρδηνία έρχεται πρόβειο γάλα στα 0,70 λεπτά.

Εδώ με εισαγόμενες τις ζωοτροφές, το κόστος παραγωγής ξεπερνάει τα 0,90 και το αγοράζουν οι γαλακτοβιομηχανίες 0,60 .Ζωοτροφές πλέον δεν υπάρχουν.Αποτέλεσμα: τώρα οι κτηνοτρόφοι σφάζουν παραγωγικά ζώα για το κρέας, επειδή δεν έχουν τι να τα ταΐζουν.

 
Κάτω από τον μέσο όρο στον δείκτη "Αυτάρκειας και Βιωσιμότητας" με 53,6. ΕΔΩ .Ανεβαίνουμε θέσεις (στην 27η θέση) στην γενική κατάταξη κυρίως λόγω του δείκτη ποιότητας και υγιεινής τροφίμων. 
 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λούπινα αντί σόγιας; Την ρώτησες την πρεσβεία; Τους επίτροπους, τους εισαγωγείς; Και εύκολη καλλιέργεια: πετάς μια χούφτα σε ένα χωράφι, το ξεχνάς και την άλλη χρονιά έχει φουντώσει ολόκληρο. Υπερβολικό μου ακούγεται αλλά έτσι είπε ο πεθερός. Μόνο που θέλει επεξεργασία για τη σολανίνη. Αν υπήρχε ένας Μπάτσης να γράψει για τις γεωργικές πολιτικές, με τα τέρατα που θα διαβάζαμε θα γελάγαμε με τα των ορυκτών.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Λούπινα αντί σόγιας; Την ρώτησες την πρεσβεία; Τους επίτροπους, τους εισαγωγείς;"

Η σόγια είναι κατά 95% μεταλλαγμένη.! Για αυτό μίλησα για λουπίνα. Όχι ρε δεν τους ρώτησα...βασικά δεν ρωτάω κανέναν.Αυτά, μαζί και με κάτι άλλα περίεργα (παραγωγή βιοαερίου, οργάνωση των ΤΟΕΒ ως ενεργειακών κοινοτήτων, αξιοποίηση με e-ομόλογο της σχολάζουσας περιουσίας του ΟΔΙΔΑΓΕΠ (χρεοκοπημένοι συνεταιρισμοί) για την χρηματοδότηση της παραγωγής κλπ) ήταν το αντικείμενο της δουλειάς ενός φίλου ως άμισθος σύμβουλος του αν Υπ. Ανάπτυξης το 18. Προφανώς κάτι δεν άρεσε και το "σύστημα" του Αγροτικού ζήτησε την απομάκρυνση του.

Ξέρεις υπήρχε μια ΚΥΔΕΠ να μην αναφέρω μεγάλα ονόματα λαμόγια όλοι τους και τότε και σήμερα στον τομέα των σιτηρών, που φώναζαν θα την κλείσουμε, θα πάρουμε ακόμα και τα γραφεία.Μόλις βγήκε ο Μητσοτακης το 93 την έκλεισε.Τώρα ας πρόσεχαν όλοι...δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, βασιλικοί ,χουντικοί...ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αν θυμάμαι καλά, πριν λίγα χρόνια, κάποιο από τα κρατικά γεωργικά ινστιτούτα, είχε δημιουργήσει μια ποικιλία κτηνοτροφικού ρεβυθιου, σε αντικατάσταση της σόγιας, με πολύ καλές ιδιότητες και σοβαρή παραγωγικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις για την κορυφή ενώ δεν υπάρχει καν βάση. Ούτε σποροποιΐα δεν ξέρουμε να κάνουμε. Στο Λασίθι δίνει κάθε χρόνο έκαστος πεντοχίλιαρο ζεστά ευρουλάκια για ολλανδικό σπόρο ντομάτας. Και την τελευταία μάζωξη την πετάνε. Μια κονσερβοποιΐα δεν αξιώθηκαν να φτιάξουνε. Το λάδι το δίνουν τζάμπα οι συνεταιρισμοί και τσιμπάνε τη μίζα από χονδρέμπορους και Ιταλούς μαφιόζους που το ανακατεύουνε εν πλω, με Τυνησιακό "μαζούτ". Ό,τι δεν επιδοτείται πεθαίνει. Ξηλώσανε τα αμπέλια, άλλοι ξηλώσανε τις ελιές και βάλανε αλόη που θα την μοσχοπουλούσαν λέει στην γκαρνιέ και παπάρια μάντολες. Τη φάγανε στα μούτρα και την πουλάνε πόσιμη στο τηλεμάρκετινγκ. Εγκλήματα κατ' εξακολούθηση.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Το σύνθημα...."όλα τα κιλά όλα τα λεφτά" , έχει πεθάνει.Δεν βγαίνουν πλέον ούτε με τις επιδοτήσεις , είναι μικρές.Ότι είχαν μάθει π.χ καπνά,βαμβάκι, για 10 χρόνια να εισπράττουν αρκεί να τα καταργήσουν,ήρθε η ώρα και το πληρώνουμε όλοι.

Όλα εδώ πληρώνονται.