ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΕΕ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΟΣ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΕΕ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΟΣ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ;;

Δυο οι παράγοντες:
 
🔸Το μοντέλο της υπερεντατικής εκμετάλλευσης που έχει επιλέξει να επιδοτεί, απαιτεί χημικά λιπάσματα, που τώρα βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του ανεξέλεγκτου Πούτιν. Ήττα πρώτη.
 
🔸Οι τρεις τελευταίες ΚΑΠ στηρίζονται στην στρεμματική βασική επιδότηση των παραγωγών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ και τι αυτή καταναλώνει σε ενέργεια ή άλλους φυσικούς πόρους, αντικαθιστώντας μια προηγούμενη ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) που επιδοτούσε παραγόμενο προϊόν και που οδήγησε σε υπερπαραγωγή (και πτώση τιμών).
(από εκείνη έμεινε και το "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά" που λένε ακόμα σε μερικά μπλόκα κάθε Φλεβάρη). Ήττα δεύτερη.
 
Αν κάποιος είναι ο ηττημένος σε αυτόν τον πόλεμο της Ουκρανίας, τότε σίγουρα αυτός είναι η ΚΑΠ και το ευρώ. Η συμβατική διαχείριση των επιδοτήσεων, στην οποία αρκούνται ΟΛΟΙ οι υπουργοί γεωργίας μας τις τελευταίες δεκαετίες, προφανώς και δεν είναι πλέον αρκετή για την αντιμετώπιση της κρίσης που έρχεται και θα είναι μεγάλης διάρκειας. 
 
Το "δεν λέω τίποτα, άσε τους Βόρειους να αποφασίζουν σχετικά επί της ΚΑΠ, λεφτά να έχουμε να μοιράζουμε" το μόνο που βοηθάει πλέον είναι τους φανατικούς και τους φοβικούς απομονωτισμούς της, που εξαπλώνεται τώρα και στην ελληνική ύπαιθρο. Τα νεοφιλελέ μοντέλα Πισαρίδη για υπερυγκέντρωση των εκμεταλλεύσεων κάτω από 2-3 μεγάλους ομίλους μεταλλαγμένων ή αγροεφοφίων, ούτε λύσεις μπορεί να δώσει ούτε αμφισβητείται (στο πολιτικό επίπεδο) από την ακροδεξιά.
 
Άρα, πάρε το αλλιώς! Έχει βράχια μπροστά.
 
Υ.Γ Οι όσοι θέλουν το Great Reset θα πάρουν το Great Finger. Το ξέρατε ότι όλα  ακτινοβολούνται για να μην φυτρώνουν.;;

8 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Εννοεις τους σπορους Λυκαστρε?

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί μεν τα πακέτα της€υρωπε'ι΄κής €νωσης να είναι πολλά, αλλά σε κατευθύνσεις. και όγκο μπορούν να χωριστούν σε 3 κύριους τομείς ανασυγκρότισης,και χρονικώς έχουν ως εξής:
α)βιοτεχνία/μεταποίηση(μέσω ΕΟΜΜΕΧ αν θυμάμαι)
β)περιφέρεια(ΜΟΠ)
γ) τουρισμός
Ως κίνητρα για επιμέρους τομείς, θυμάμαι τις επιδοτήσεις για :
-καταστροφή παραγωγής στις χωματερές
-καταστροφή κα'ι'κιών μικρών ψαράδων
-καταστροφή ελαιόδεντρων
-καταστροφή αμπελωνων
-καταστροφή ντόπιων ποικιλιών μέσω απαγόρευσης εμπορίας ως μη πιστοποιημένων από τον Κόντεξ ΑρχιδοΚαλαβρεζιντάριους

Στα 3 πρώτα τα κατάφερε,στα υποσύνολα την ψιλοπαλεύουμε για λίγο ακόμα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...δεν ξέρει ο κόσμος τι μας ταΐζουν τα supermarket.Έστειλα μήνυμα (email) σε πολλές από τις εταιρίες που παράγουν καφέ αλλά και σε μερικές γνωστές και μικρές εταιρίες δήθεν παραδοσιακών ζυμαρικών και παξιμαδιών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό ζητώντας να μου πουν αν ακτινοβολούν τους κόκκους τού καφέ και των σιτηρών και από που προέρχονται τα άλευρα.

Από όλους μόνο οι Ζαπατίστας / Τσιάπας για τον καφέ τους 100% και μερικοί μετρημένοι στα δάκτυλα Έλληνες παραγωγοί ζυμαρικών και παξιμαδιών απάντησαν πως κάνουν συμβατική βιολογική ή φυσική οργανική καλλιέργεια.

kakos04 είπε...

Καλημέρα σε όλους ,ναι ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ έχουν ψηφίσει λόγω HAACP και καλά ακτινοβόληση όλων των σπόρων και ζαρζαβατικών (σπόρους εννοώ και τα αμύγδαλα π.χ.) . Κάθε χρόνο θυμούνται ειδικά στην Γερμανία και βγάζουν ένα περιστατικό με σπαράγγια ή κάτι άλλο με δηλητηρίαση που δεν είχε ακτινοβοληθεί . Έχουν ένα ψυχολογικό με την κεντρική διαχείριση , δεν τους αρέσει το αποκεντρωμένο γενικά , ενώ εμείς προτιμάμε την ποικιλία . Δείτε τα supermarket τι ομογενοποίηση έχουν (εικονικές πολλές επιλογές) και πλαστικοποιημένα . Όπως λέει και ο ανώνυμος επιδοτούν μόνο αυτά που τους συμφέρουν να συγκεντρωθούν σε λίγα χέρια .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαλημέρα φίλε Νικόλα...ακριβώς όπως τα λες. Δεν είναι ψυχολογικό αυτό που έχουν με την κεντρική διοίκηση...αλλά λειτουργούν έτσι βάση σχεδίου. από τούς χειρότερους καρκίνους είναι των σωθικών ΠΟΝΟΣ ΠΟΛΥΣ - στην Ουκρανία μετά το Τσέρνομπιλ είχαν αύξηση πάνω από 40% καρκίνου των σωθικών ακόμα και σε παιδιά.

Η ελίτ ΔΕΝ κάνει εμβόλια...αλλά ούτε και τρώει τις φόλες που μας δίνουν να τρώμε εμείς. Όταν ελέγχεις την τροφή..τότε ελέγχεις τις μάζες. όλα είναι "βήματα" πάνω σε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Αγανακτισμενος είπε...

Καλημερα σε ολους σας.
Διαβαζω τα αρθρα σας και σας ευχαριστω.
Θα ηθελα να γραψω δυο λογια επειδη ειμαι στην παραγωγη και μεταποιηση πολλα χρονια.
Οι κυβερνωντες μας δεν ξερουν απο χωμα,δεν μπορουν να ξεχωρισουν το προβατο απο την καμηλα.Ολοι οι λαθος ανθρωποι σε λαθος ποστα,οργιαζει το κομματικο συμφερον,δεν νοιαζονται για τιποτα,κανουν κακη αντιγραφη ευρωπαικων προγραμματων...
Ηθελα πριν χρονια να καλλιεργησω σταρι ζεα,δεν βρηκα πουθενα ακρη,εμαθα ομως απο υπηρεσια οτι εμεις καταναλωσαμε μετα το τσερνομπιλ 800000 τον σταρι απο εκει!!
Ζητησα να καλλιεργησω φαρμακευτικα φυτα,πουθενα αρμοδιος ωστε να υπαρχει πιστοποιημενος σπορος για την καλλιεργεια.
Εχουν ξεπουλησει την φετα,το λαδι τα παντα
Αντι ο Θεσσαλικος καμπος να ταιζει την Ελλαδα γυρναμε τα ποταμια πισω..
Ανακοινωνουν προγραμματα ,αλλα δεν μπορει καποιος μικρομεσαιος αγροτης να μπει σε αυτα...εμαθαν τον αγροτη να ζει με επιδοτησεις,δεν τον βοηθουν πουθενα,νομιζω οτι χρειαζεται ενας μακροχρονιος σχεδιασμος,ζωνες καλλιεργειας,πραγματικη βοηθεια για ποιοτικη παραγωγη,τι να πρωτογραψω....

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλημερα Λυκαστρε Κακε και σε ολη την παρεα.
Οντως δεν το ηξερα αυτο με τους σπορους γενικα,μιλαμε για εφιαλτη,εγω οσο μπορω τα εχω κοψει στα παιδια οτι επεξεργασμενο η υβριδικο υπαρχει.
Για πολλα χρονια εβαζα το δικο μου κηπο με παλιους σπορους,δηλαδη οσο ζουσε η γιαγια μου,τωρα ολο λεω να παω στο Πελιτι για σπορους και στο τελος το ξεχναω.
Σιγουρα ειναι σχεδιο να μας αφησουν νηστικους και ανεστιους ετσι ωστε να υποκυψουμε οπως επισης να δουλευουμε ολημερις και ολονυχτις και να μην εχουμε μυαλο να ασχοληθουμε και με αυτα τα καθικια.
Μονο περσι που αρωστησα απο κορονοιο δεν εβαλα μπαχτσε(που λενε και στη Μακεδονια),και μετα απο αρκετα χρονια εκανα και κατι λιγους δικους μου σπορους.
Σωστα τα λες Λυκαστρε ουτε τα εμβολια κανει ουτε τρωει αυτα που μας ταιζουν αλλα ουτε στελνει και τα παιδια της στα δικα μας σχολεια,ετσι οπως τα καταντησαν.
Ολα ομως κρεμονται απο μια κλωστη αν θελουμε μπορουμε να την κοψουμε.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ρε φιλε ανωνυμε εχεις απολυτο δικιο αλλα δες τι διαβασα πριν λιγο
«Μία από τις συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι το Αιγαίο Πέλαγος ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς».
Μαλιστα μεσιε τον λενε Αλεξη Ηρακλειδη και Αλεξανδρο και Ηρακλεα τραγικη ειρωνια,μετα απο αυτο τι να συζηταμε μονο τα οπλα μεινανε να παρουμε την πατριδα μας πισω.