ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Η εκβιομηχάνιση της χώρας μπορεί να στηριχθεί και να πραγματοποιηθεί σε γερή τεχνικοοικονομική βάση μονάχα αν δημιουργηθεί βαριά βιομηχανία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

.." Η δημιουργία βαριάς μεταλλουργικής και χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα μπορεί να υποστηριχθεί όχι μονάχα επειδή υπάρχουν σημαντικά ευνοϊκές τεχνικές προϋποθέσεις στη χώρα μας ή γιατί είναι ανάγκη να διαφυλαχθούν οι εσωτερικοί οικονομικοί της πόροι που με τη μορφή συναλλάγματος βγαίνουν αθρόα στο εξωτερικό για να αγοράζονται εκεί μισοκατεργασμένα ή τελειωμένα προϊόντα, αλλά μπορεί, και πρέπει, πρωταρχικά να υποστηριχθεί ως μια από τις βασικές επιδιώξεις της λαϊκής δημοκρατίας για την ολοκλήρωση του αστικοδημοκρατικού μετασχηματισμού του τόπου και τη ριζική μετατροπή στη διάρθρωση της οικονομίας του. Η εκβιομηχάνιση της χώρας μπορεί να στηριχθεί και να πραγματοποιηθεί σε γερή τεχνικοοικονομική βάση μονάχα αν δημιουργηθεί βαριά βιομηχανία. [...]
 
Γράφει στο οπισθόφυλλο ο Δημήτρης Μπάτσης, προτείνοντας από το 1947 το ίδιο μοντέλο ενδογενούς ανάπτυξης που έχει ακόμα και σήμερα ανάγκη η χώρα. Δυο οι άξονες της: η παραγωγή ενέργειας και τα μεταλλεύματα.
 
Είμαι σίγουρος ότι αν δεν τον είχαν εκτελέσει σαν σήμερα μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη επειδή τόλμησε να γράψει αυτό το οπισθόφυλλο, πάλι τα ίδια θα έλεγε. Ένας γιος ναυάρχου που έκανε το λάθος να γράψει αυτό το βιβλίο. Σήμερα ίσως να πρόσθετε και την ανάγκη δημιουργίας ενός ενεργειακού νομίσματος επί των τεχνολογιών blockchain για να χρηματοδοτηθεί ενδογενως και η εργασία, το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, η παιδεία και η έρευνα, η πρωτογενής παραγωγή διατροφικών κλπ.
 
Το ακριβώς ανάποδο από τον "εκσυγχρονισμό" του Σημίτη, για να γίνεται κατανοητό.
Εντός του ευρώ;; Ναι, έτσι που κατάντησε, ένα ενεργειακό νόμισμα βάσης χρειάζεται και αυτό για να μην γίνει "ρούβλι".
 
H επιστημονική βάση για να πάει το όραμα του Μάτση ένα βήμα εμπρός ΕΔΩ (για πολύ διαβαστερούς)  .

4 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



Ποια βαρειά βιομηχανία; Ποια δημοκρατία; Αποθωμανοποίησις πρώτα!

ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

(Απίστευτες δηλώσεις από τον καθηγητή Α.Ηρακλείδη στο Anadolu
Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αλέξης Ηρακλείδης και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Αλέξης Ηρακλείδης, υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει «νόμιμα» δικαιώματα στο Αιγαίο Πέλαγος και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρόθυμη να τα αναγνωρίσει!)


Ύποπτη η στάση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ,
για το Αιγαίο μας.
Διαγράφουν τον αγώνα των προγόνων μας από την αρχαιοτατη εποχή του Κυκλαδικού Πολιτισμου, την εποχή του Μίνωα, την εποχή των Μυκηναίων, από την εποχή των ιστορικών χρόνων ως τον Μ. Αλέξανδρο.
Αργότερα τους αγώνες των Ελλήνων πειρατών από την εποχή των Ρωμαίων (είχαν αιχμαλωτίσει μέχρι και τον Ιούλιο Καίσαρα) και συνέχισαν την δράση τους ως πειρατές με την βυζαντινοκρατια και την Οθωμανοκρατια...οταν ξέσπασε η επανάσταση του 1821, 80 πλοία του ελληνικού Στόλου ήταν πειρατικά.
Μετά τους βαλκανικούς πολέμους ο τουρκικός Στόλος δεν τολμούσε να ξεμυτισει από τα Δαρδανέλλια.
Σήμερα ολα τα διαγράφουν και χαρίζουν τόσους αγώνες και το αίμα που χύθηκε 5.000 Χρόνια για την Ελευθερία του Αιγαίου.
Ακολουθούν απλά εντολες της Νέας Τάξης.
Θα τους αφήσουμε?

Η φράση ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ τα λέει όλα, αν ήταν Έλληνας θα έλεγε ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.


Εξαιρετικη παρατηρηση! Ο Ηρακλειδης (ξευτιλα για το επιθετο του) αναφερεται στους Ελληνες σε τριτο προσωπο. Θεωρει εαυτον οτι δεν ειναι Ελληνας. Μονο απο αυτο αποκαλυφθηκε.

Καρφωθηκε...2 Εβραιτουρκόρριζος σίγουρα. Τα φίδια στον κόρφο ας που ανέβηκαν στο κεφάλι μας. Σ.Ο.Σ.


Ποια ειναι λοιπον τα νομιμα δικαιωματα των Τουρκων για εξηγησε μας ρε Ηρακλειδη-Εφιαλτίδη; Να σε πληροφορησω οτι ουτε επι τουρκοκρατιας δεν κατοικουσαν Τουρκοι στο Αιγαιο (και στα λιγα νησια που υπηρχαν, δεν ξεπερασαν ποτε το 5% του πληθυσμου, οντας εξισλαμισμενοι Ελληνες). Ιστορικα, δημογραφικα, γεωπολιτικα εδω και 4.000 χρονια το Αιγαιο ειναι η κοιτιδα του Ελληνισμου. Ποτε δεν επαψε να ειναι.

ΑΡΡ. είπε...



ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

31 Μαρτίου 2022
31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1822 ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣ!
ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΗΔΕΝ.
ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΝΕΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ) ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΙΕΡΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑ ΑΛΗ, ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ 200.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΙΩΤΩΝ.
ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΡΚΟΫΠΑΝΘΡΩΠΟ.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;
ΦΑΝΤΑΣΘΗΤΕ ΝΑ ΔΕΧΟΝΝΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ
ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Και καλά οι μεταπολιτευτικές κατοχικές κυβερνήσεις, η φωνή των κυρίων τους. Εκείνοι οι περίφημοι, οι πάμπλουτοι Χιώτες εφοπλισταράδες, τί στο διάαολο; ένα μνημείο τουρκογενοκτονίας της ιδιαιτέρας πατρίδας των δεν είναι ικανοί να στήσουν, να βγάλουν εκεί τα μάτια των θρασύδειλων βαρβάρων γειτόνων αλλά και για να τονώσουν το εθνοπατριωτικό και ομονοητικό φρόνημα των ελληνοφρόνων; Αυτό δηλαδή, το αυτονόητο, που έκαναν οι Εβραίοι που γέμισαν κόσμο και Ελλάδα με τα δικά τους μνημεία ολοκαυτώματος;
Αιδώς, ντροπή και μόνο ντροπή, αχρείοι. Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες.
Μια εθνική τιμή και συνείδησις και μόνο ανεβάζει και τρέφει τον άνθρωπο, ηθικά και πνευματικά, σώζει την ψυχή κι έχει, σ’ αυτό τον μάταιο κόσμο
και στον άλλο, αν υπάρχει, ίσως πιο πολύ, πραγματική θεϊκή αξία.

Ανώνυμος είπε...

Τα έλεγε ο σοφιανοπουλος πριν 15 χρόνια. Μεγάλη μορφή.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Τα έλεγε ο σοφιανοπουλος πριν 15 χρόνια. Μεγάλη μορφή."

Ναι έχεις δίκιο. Που τον θυμήθηκες;; Για αυτόν τον έφαγαν.Διότι η ΧΡΩΠΕΙ, με τα επιτεύγματα Σοφιανοπουλου όπως κι ο ίδιος ο Σοφιανοπουλος, τούς καθόταν στο στομάχι.Η Ελλάδα και η παραγωγή της έχει καταληστευτεί από τις τράπεζες με τα πανωτόκια που καθιέρωσε η Νέα Δημοκρατία με νόμο το 1980. Το ΠΑΣΟΚ το συνέχισε.Με τα πανωτόκια διέλυσαν την ελληνική παραγωγή και οδήγησαν την Ελλάδα στο να χρωστάει τεράστια ποσά.

Τα ελληνικά φρούτα δεν εξάγονται, αλλά θάβονται στις χωματερές. Στην ΧΡΩΠΕΙ ο Σοφιανόπουλος κατασκεύασε όπλα (οπλοπολυβόλα, καραμπίνες) για το στρατό και ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, που ΔΕΝ ανιχνεύονται από ραντάρ, αλλά το Kράτος τα απαγόρευσε και την έκλεισε !

Τον Σοφιανόπουλο τον έφαγαν αλλά έστειλαν με αυτό και το "μήνυμα" πως όποιος Έλληνας αποφασίσει να δημιουργήσει και να παραγάγει κάτι θα έχει την ίδια τύχη που είχε κάποτε η σπουδαία αυτή Βιομηχανία! Περί αυτού πρόκειται!! Διότι η στοα ποτέ δεν ξεχνά!