ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Οι μόνες κυρώσεις που φοβάται ο λαός του Πούτιν

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Παίδες αν υποψιαστώ ότι μας διαβάζει και ο κ. Μάζης...θα πεθάνω που έλεγε και η χήρα Μήτση στους δέκα Μικρόύς Μήτσους. Τι λέγαμε εμείς ΕΔΩ : .." Από την μόνη κύρωση που θα πάνε οι Μπλιάτ είναι αυτή της κύρωσης του ύπατος λόγω βότκας.!"

Σας έχω γράψει πολλές φορές ότι μας διαβάζουν αρκετά άτομα τόσο από την εδώ πλευρά του Ατλαντικού όσο και η θείτσα με την διπολική διαταραχή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Και αυτό διότι γνωρίζουν ότι στο ιστολόγιο ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ γράφονται όχι αυτά που έγιναν, αλλά αυτά που θα γίνουν στο μέλλον.


Ιωάννης Μάζης: Οι μόνες κυρώσεις που φοβάται ο λαός του Πούτιν είναι οι κιρρώσεις ήπατος. Φυτίλι για τον ανασχηματισμό ολόκληρου του πλανήτη η Ουκρανία.

Τα δεδομένα από τη 16η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία, τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη και τον ρόλο της Τουρκίας ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης.

Από ποιες… κυρώσεις φοβάται μόνο ο Πούτιν. Ο κ.καθηγητής σημείωσε τη μάχη ανάμεσα σε δύο αυτοκρατορίες, της αγγλοσαξονικής και της σλαβορθόδοξης και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας, κάτι που δεν θέλει με τίποτα οι ΗΠΑ.

Η Ουκρανία είναι το φυτίλι για τον ανασχηματισμό ολόκληρου του πλανήτη και ειδικότερα των Βαλκανίων, αναφέρει και θεωρεί, ότι συνέχεια έχει το Κόσσοβο. Αν μπει στο ΝΑΤΟ θα αντιδράσει η Σερβία, κάτι που σημαίνει μεταφορά ρωσικής ισχύος στο ρωσικό έδαφος. Η Νις είναι μία από τις ισχυρότερες ρωσικές βάσεις στη Σερβία.

Αν δεν τηρηθούν τα δύο δόγματα, των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα έχουμε τέτοιου είδους εκρήξεις, υποστηρίζει και παραπέμπει στον Τζορτζ Κέναν, τον πατέρα του δόγματος της ανάσχεσης της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και στον Κίσινγκερ και τον Τζον Μερσάιμερ.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαρτίου 2022 είπε: Οι επαφές σε ανώτερο επίπεδο πρέπει να γίνονται μόνο μία αυστηρή επίσημα κατατεθειμένη ημερήσια διάταξη. Διαφορετικά ο Μητσοτάκης να πάει στην Εκκλησία και να πάρει ευλογία. Εδώ βλέπουμε, ότι η Ρωσία εκμεταλλεύεται το νατοϊκό κέλυφος της Τουρκίας και ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τη Ρωσία, για να δείξει, ότι συμβάλλει για την ειρήνη.

Αν καταλήξουμε σε δημιουργία νέου ουκρανικού κράτους που θα είναι συνομοσπονδιακό, τότε να μη φοβάμαι, ότι ο Ερντογάν θα έρθει να πει “να μια ωραία λύση για την Κύπρο”.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης, Ιωάννης Μάζης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, στις 11 Μαρτίου 2022.


 ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα εξαιρετικός και εύστοχος ο κ. Καθηγητής!
Τα σύνορα ανάμεσα στις σφαίρες επιρροής πράσινης Δύσης και Ανατολής θα τεθούν με συνολικό πόλεμο ή με συριοποιηση της Ουκρανίας και ανακοίνωση ανεξαρτησίας των Κούρδων;
Η Τουρκία θα πιαστεί στο δόκανο τελικά ; Έχει τα κόλυβα στο ζωνάρι όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος;
Τι είναι αυτό που θα γνωρίζουν οι Τούρκοι τρεις ημέρες πριν από εμάς;
Σε τι κόσμο θα ζήσουμε έτσι και γίνει πυρηνικός πόλεμος;
Ξέρω ότι εσυ υποστηρίζεις πως οι πολεμικές συγκρούσεις είναι προ σκηνοθετημένες…ηλτουλαχιστον έτσι έχω καταλάβει….
Καλημέρα και καλό χιονιά!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Καλημέρα και καλό χιονιά!"

Καλό μεσημέρι...δεν ξέρω αν θα μας χιονίσει εδώ...έξω έχει έναν φοβερό ήλιο, αλλά έχει ψωφόκρυο και κάτω του μηδενός. Τώρα για τον Μάζη, είναι απο τους λίγους που ακούω και διαβάζω. Αυτός , ο Γρίβας αλλά και ο Φίλης τα λένε όπως πρέπει . Άσχετα αν τα τρολάκια της πρεσβείας προσπαθούνε να τους ρίξουν "λάσπη". Ένα έχω να πω για αυτούς που έχουν Νατοική και όχι ελληνική συνείδηση....ρε παπάρες ξερά σκατά στον τοίχο δεν κολλάνε.!

Ναι κάποιοι πόλεμοι ήταν/είναι προσχεδιασμένοι...όπως στην Κύπρο και στην Ουκρανία. Και δεν γίνονται όλοι μόνο για τις σφαίρες επιρροής;. Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια έλλειψη τροφίμων; Ναι και το ήξεραν και ένας απο τους στόχους τους ήταν ΚΑΙ αυτός. Θέλουν να προκαλέσουν επισιτιστική κρίση.

Από ότι μαθαίνω στην Κρήτη όλοι οι ελαιοπαραγωγοί δεν έβαλαν λιπάσματα φέτος. Αυτό σημαίνει μείωση της παραγωγής, θα ακολουθήσουν και τα ψεκαστικά για το δάκο και όχι μόνο, που οι περισσότεροι πάλι δεν θα βάλουν, μετά ακολουθεί το δικαίωμα του ελαιουργείου που θα αυξηθεί δραματικά λόγω της αύξησης τιμής της ενέργειας, δεν μπορώ να σου περιγράψω την αλυσίδα που θα ακολουθήσει. Το σχέδιο τους για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα, προχωράει ολοταχώς.

Τώρα θα με ρωτήσεις γιατί θέλουν να καταστρέψουν τον πρωτογενή τομέα...όποιος ελέγχει την ΤΡΟΦΗ..ελέγχει και τις μάζες. ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ....θέλουν να πάνε για παγκόσμια κυριαρχία του ΚΑΡΙΟΛΗ ΤΟΥΣ.