ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Νέα μαχητικά F-15 για την Αίγυπτο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τι λέει πιλαρς; Ζηλεύετε την Αίγυπτο και θέλετε και σεις F15;; Ειδικά αν είναι φορτωμένα και με Sparrow!!!!! Γίνεται χαμούλης...Είχε προηγουμένως αναφερθεί ότι το Su-35 για την Αίγυπτο είχε φτάσει στο στάδιο παραγωγής ως μέρος μιας παραγγελίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περίπου 26 αεροσκάφη. Σίγουρα το τέλος της γραμμής για αυτή τη συμφωνία, εάν οι ΗΠΑ δώσουν στην Αίγυπτο την παραγγελία των F-15. Η μήπως όχι;; Οι ΗΠΑ είχαν πει ότι η Αίγυπτος κινδύνευε με κυρώσεις αλλά ενέκριναν ένα πακέτο FMS 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μια αναβάθμιση των AH-64E Apache τον Μάιο του 2020. Είχα διαβάσει αναφορές που έλεγαν κάτι τέτοιο, αλλά δεν είδα κανένας αξιωματούχος να λέει ότι η συμφωνία με Su-35 για την Αίγυπτο ακυρώθηκε συγκεκριμένα.

Ο στρατηγός Φρανκ Μακένζι, επικεφαλής των επιχειρήσεων του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Αίγυπτο μαχητικά F-15. «Πιστεύω ότι έχουμε καλά νέα στο ότι θα τους παράσχουμε F-15, κάτι που ήταν ένα μακράς διάρκειας, δύσκολο έργο», δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.

Ο στρατηγός Μακένζι, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ή πόσα αεροσκάφη F-15, κατασκευασμένα από την Boeing, θα δοθούν. Τον περασμένο μήνα, ο Μακένζι τόνισε την «πολύ ισχυρή» στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο καθώς πέταξε στο Κάιρο μετά την απόφαση της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να περικόψει τη στρατιωτική βοήθεια 130 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η πολυπληθέστερη αραβική χώρα είναι ένας ζωτικός σύμμαχος και χώρα κλειδί στον αραβικό κόσμο. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν τονίσει εδώ και καιρό τον ρόλο της Αιγύπτου στην επιτάχυνση της διέλευσης των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και στην χορήγηση (άδειας) υπερπτήσεων για αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

ΠΗΓΗ

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: