ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

”Μυρίζουν” μπαρούτι τα Βαλκάνια: Το Σεράγεβο θέλει να μπει στην ΕΕ – Αιτία πολέμου για την Σερβία η ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Life is a bich τελικά...θυμάστε αυτό που σας είχαμε γράψει ΕΔΩ, απο τον Ιούλιο του 2018 : " Αναλόγως την ταχύτητα της ροής των γεγονότων, τόσο στο Αιγαίο «Συνθήκη της Λωζάνης» και Β. Ήπειρο «Πρωτόκολλο Κέρκυρας»....θα τρέξουν και τα γεγονότα στο Κόσοβο και Σκόπια, δηλαδή στην επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης του Βουκουρεστίου και την τελική είσοδο στον Γ΄Βαλκανικό πόλεμο."...Αλλά και ΕΔΩ , .." Η πυριτιδαποθήκη πάλι φαίνεται έτοιμη να ανατιναχθεί στην Βοσνία με απειλούμενη απόσχιση της Σλαβικής περιοχής, από κοντά και οι Κροάτες, με διπλωματικές διαρροές και εθνικιστική προπαγάνδα με διαρροές χαρτών κλπ. "

Και επίσης σας λέμε ότι με όλα αυτά που γίνονται , ότι είμαστε στον επίλογο του έργου που ξεκίνησε το 1974.  

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι στρατιωτικές δυνάμεις στην Ευρώπη αναδιοργανώνονται για να διατηρήσουν την ασφάλεια όλων των χωρών. Κατά συνέπεια, η EUFOR έστειλε πρόσθετα στρατεύματα στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Β-Ε) από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, με μηχανοκίνητες διμοιρίες να φθάνουν.

Τις προηγούμενες ημέρες, βίντεο με τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους της Β-Ε δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και αυτά ήταν οχήματα που έφτασαν στο πλαίσιο της αποστολής Althea.

“Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού θα ενωθούν με άλλα οχήματα στη διεξαγωγή τακτικών επιχειρήσεων της EUFOR, επομένως οι πολίτες της Β-Ε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μπορούν πλέον να βλέπουν αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στους δρόμους”, ανέφερε η EUFOR.

Πριν από τρεις ημέρες, 500 στρατιώτες έφτασαν βάσει αυτού του σχεδίου, οχήματα Humvee των Ηνωμένων Πολιτειών αναπτύχθηκαν νωρίτερα και η Ρουμανία έστειλε πρόσφατα μια διμοιρία αποτελούμενη από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθώς και οχήματα επιμελητείας και υποστήριξης, τα οποία θα αναπτυχθούν επίσης.

Μέρος της μηχανοκίνητης διμοιρίας έφτασε πριν λίγες ημέρες στη Β-Ε στη συνοριακή διέλευση Μποσάνσκι Σάματς. Πρόκειται για τεθωρακισμένα οχήματα Piranha και BRDM 2 που θα αποτελέσουν μέρος της στρατιωτικής βοήθειας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Β-Ε (AFBiH).

Δεν είναι γνωστό πώς και πού θα αναπτυχθούν αυτά τα οχήματα, και αφού εισήλθαν στη Β-Ε, οι πολίτες τα κινηματογράφησαν στο Μαγκλάι και τη Ζένιτσα και ανακατευθύνθηκαν στο Σεράγεβο.

Πρόσθετα στρατεύματα και εξοπλισμός θα είναι στην υπηρεσία της διεξαγωγής τακτικών επιχειρήσεων της EUFOR, όπως περιπολίες, συνδυασμένη εκπαίδευση με την AFBiH και προστασία των δυνάμεων της EUFOR.

Η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη θεωρείται διαταραγμένη, αλλά αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν ανοιχτές απειλές στη Β-Ε. Η EUFOR είπε ότι εκτός από όσα έχουν φτάσει στη Β-Ε μέχρι στιγμής, άλλοι 3.500 εφεδρικοί στρατιώτες βρίσκονται σε επιφυλακή και μπορούν να αναπτυχθούν ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, ως προληπτικό μέτρο, η Γαλλία θα αναφέρει αρκετές εκπαιδευτικές πτήσεις αεριωθούμενων αεροπλάνων πάνω από τον ουρανό της Β-Ε την προσεχή περίοδο.

Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ θα αποτελούσε αιτία πολέμου για τη Σερβία… υποστηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο directus.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: