ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2022 | Αρχίζει ανήμερα της επετείου έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ η Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος η ομάδα μας θα πάρει μέρος. Οι ετοιμασίες έχουν γίνει και είμαστε έτοιμοι για αύριο.Ελπίζω να έχω και φέτος αρκετές φωτογραφίες για να σας ανεβάσω.

Το διάστημα 1-3 Απριλίου θα διεξαχθεί στο Σιδηρόκαστρο Σερρών η μεγάλη πανελλήνια άσκηση εφέδρων “Μακεδονομάχος” που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ).

Η άσκηση φέρει ιδιαίτερους συμβολισμούς για την Κύπρο φέτος, καθώς θα αρχίσει 1η Απριλίου, ανήμερα της επετείου έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ενώ επίσης το Σιδηρόκαστρο Σερρών είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα και ο τόπος που έχουν ταφεί τα λείψανα του ηρωικού Ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη, όπου ως διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών έπεσε μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο το μαύρο καλοκαίρι του 1974. 

Στην άσκηση συμμετέχουν κάθε χρόνο και περίπολα μάχης με Κύπριους έφεδρους Καταδρομείς οι οποίοι αποσπούν διακρίσεις, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας που μπορούν να φτάσουν οι έφεδροι. Η σκληρή και συνεχής εθελοντική δουλειά των εφέδρων οι οποίοι θυσιάζουν χρόνο, κόπο και χρήμα για να φτάσουν χε υψηλά επίπεδα επιχειρησιακής ετοιμότητας οφείλει να αξιοποιηθεί και να ενισχυθεί από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Μη δειχνεις αλλες φωτο ζηλευω,με δηλητηριασαν οπως τον Αμπραμοβιτς,δολιοφθορα.
Και μεις εχουμε καλη ομαδα,για να δουμε πως θα τα πανε.
Ευχομαι καλο αγωνα και να το ευχαριστηθειτε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Α ώστε σου έκαναν δολιοφθορά. Ποιος ξέρει τι κατέβασες και έφαγες και ήπιες.!! χα χα χα . Θα σου τα πω όταν τελειώσει..την Κυριακή θα έχουμε την απονομή.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Κολησα απο τα παιδια ισα ισα να μην ερθω,απο την ομαδα μου κανουν πλακα λενε οτι το εκανε η γυναικα μου