ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Αυτό είναι το σωστό ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Kαλημέρα Έλληνες και Χρόνια Πολλά....Ο στόχος της ελληνικής επανάστασης για την απελευθέρωση μας το 1821 δεν ολοκληρώθηκε. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΨΩΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.Στους ξευτελισμένους εύχομαι καλή διαπόμπευση.

Ὦ πατρίς, τὴν ἑκούσιον
δέξου θυσίαν….. -Αστράπτει.-
Σεισμὸς πολέμου ἀκούεται.
Ὑπὸ τύμβον ὑψήνορα
ἥρωες κοιμῶνται.

13 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


CARPETE DIEM.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΦΡΟΝΑ

Δόξα και τιμή
σέβας και γιορτή
σ' αυτούς που
αίμα και ψυχή
χάρισαν στην εθνοφυλή
και την πατρώα μας γη.

Δεν χάνονται γαρ
με τον καιρό και τα χρόνια
όσα μας φωτίζουν
και οδηγούν ψηλά,
τα ελεύθερα, ουράνια κι αιώνια.

(Ωδάρχης.)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά και ΕΛΕΥΘΕΡΑ αγαπητοί φίλοι ΑΡΡ και Ωδάρχη. Πολύ σωστά τίποτε δεν χάνεται όλα στο σύμπαν είναι ενέργεια....και η ενέργεια αυτή όχι μόνο δεν χάνεται αλλά και επιστρέφει.Η κβαντική φυσική μας λέει ότι ο ήχος δημιουργεί ύλη. Οι μορφές στις οποίες οργανώνεται η ύλη εξαρτώνται από την συχνότητα που μεταδίδεται.

Όπως όλες οι μορφές ενέργειας, παράγετε συνεχώς μια συχνότητα που είναι μοναδική. Αυτή η συχνότητα-υπογραφή σας μεταδίδεται στο σύμπαν σαν ραδιοφωνικός φάρος.

Θα πρέπει να προσέξει κανείς την σχέση της ΑΙ-γός (στην ελληνική μυθολογία), με την γαλή = ψυχή (στην αιγυπτιακή μυθολογία) και στην φυσική επιστήμη τα βασικά ως προς την μαγνητική (Φαραντέυ 1791 - 1867) και την ηλεκτρομαγνητική δίδυμη γένεση (Μάξγουελ 1831 - 1879). Βέβαια ο σίδηρος είναι το μοναδικό μέταλλο όπου μαγνητίζεται και ηλεκτρίζεται, όταν δεν είναι σε κατάσταση εν βρασμού θερμότητας… δηλαδή σε κατάσταση επιθυμητικού και θυμικού μέρους.

Το ότι η Αιγίς στην ελληνική μυθολογία αποτελεί είδος κεραυνού, αλλά και επίσημο ένδυμα προστασίας (κεραύνιο ένδυμα) αρκετών θεών, μας το αναφέρει ο Σταγειρίτης Α. στην Ωγυγία η Αρχαιολογία, όταν γράφει: …ως η Αιγίς έχει προφανή την αλληγορίαν του κεραύνιου πυρός, από της καταιγίδος την προξενούσης τους κεραυνούς γενομένη· όθεν έπλασαν αυτήν, περιεχομένην, όπου έπιπτον συνήθως κεραυνοί δια φυσικάς αιτίας… Το ευγενέστερο είδος κεραυνού του Διός και πέμπτο στοιχείο (Fifth Element), της φύσεως, είναι ο τρισσώς Αιθέρας (η Αιγίδα), δηλαδή η λεπτότατη και πυρώδη ουσία του αέρος, όπου ενώνει τους άνω και κάτω κόσμους της γης και του ύδατος. Η ένωση τους μετά τους αιθέρος, προέρχεται επειδή και τα δύο στοιχεία είναι μετέωρα προς αυτόν. Ο Ρήγας Βελεστινλής στο έργο του Φυσικής Απάνθισμα, μας δίδει μια περιγραφεί ….Αιθήρ (απεκρίθην) είναι η καθαρότερη και λεπτότατη ύλη, την οποίαν μπορούμε να ονομάσουμε και ουράνιον αέρα. Αυτή είναι τόσο λεπτή, όπου διαπερνά και τα γυαλιά, αυτή γεμίζει όλον τον ουρανό, από τον ήλιον έως τον Κρόνο, και σχεδόν έως τον Γαλαξία μας….

Συνεχίζεται

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Από την άλλη, κατά τον Διογένη Λαέρτιο: …Η ανθρώπινη ψυχή, λέγει ο Πυθαγόρας, διαιρείται σε τρία μέρη: νοημοσύνη, λογικό, θυμικό. Νοημοσύνη και θυμικό έχουν και τα άλλα ζώα, λογικό μόνο ο άνθρωπος. Η έδρα της ψυχής εκτείνεται από την καρδιά μέχρι τον εγκέφαλο. Στο μέρος της που είναι στην καρδιά έχει την έδρα του το θυμικό, η νοημοσύνη και το λογικό βρίσκονται στον εγκέφαλο.

Οι αισθήσεις είναι σταγόνες από αυτά. Το λογικό είναι αθάνατο, όλα τα υπόλοιπα θνητά. Η ψυχή τρέφεται από το αίμα. ΟΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΜΟΙ. Τόσο η ψυχή όσο και οι λογικές δυνάμεις είναι αόρατα, γιατί και ο αιθέρας είναι αόρατος. Δεσμά της ψυχής είναι οι φλέβες, οι αρτηρίες και τα νεύρα…

σ.σ. …Νοημοσύνη και θυμικό έχουν και τα άλλα ζώα, λογικό μόνο ο άνθρωπος… Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε, (πάντα κατά τον Διογένη Λαέρτιο), γιατί στην σημερινή Ελλάδα, όχι μόνο δεν κατοικούν (επί το πλείστον) Έλληνες, αλλά δυστυχώς ούτε και άνθρωποι!! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!

Την πρόταση: … Οι λογικές δυνάμεις της ψυχής είναι ΑΝΕΜΟΙ… ας μου επιτραπεί να μην την σχολιάσω, μιας και έχει εξ’ ιδίων την τάση, προς πολύ σοβαρές αναλύσεις περί του κοινωνικού νεοελληνικού άπνεου γίγνεσθαι, μιας και δεν υπάρχει ευαγή πνοή – ενέργεια – όραμα. Ως γένος, ως φυλή… διακατεχόμαστε από, παντελή άπνοια, βαθιά απάθεια, και υλικές εφήμερες ονειρώξεις. Ώστε ανελεύθερων το έμψυχων…

Μμ. είπε...


Άμποτες κι αυτό το ημιπαράλυτο, κρυπτοθεοκρατικό, κρυπτοκομμονυνιστικό νεοταξικό κράτος να γίνη και πάλι ακραιφνώς ελληνικό-εθνικό δηλαδή αληθινό κράτος.

ΥΓ.

¨ανελεύθερων το έμψυχων… Εκ παραδρομής νομίζω. ¨ανελεύθερον και έμψυχον γράφεται (-ον κατάληξι του ουδετέρου γένους) Εκάς η κομμουνιστική-νεοταξική τριτοκλισεοφοβική γραμματική των λαθρομεταναστών. Το παρόν, το μέλλον, το παρελθόν λέμε. (Ουσιαστικοποιημένη μετοχή.) Άλλο ο παρών, μέλλων, παρελθών χρόνος. Αυτό θέλει ωμέγα.
Έσσεται και πάλιν ¨Τζαρτζανείου σχολικής γραμματικής¨ ελληνικόν ένδοξον ήμαρ.

kakos04 είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι να ξαναποκτησει το ναυτικό μας τα μέσα και την αίγλη που του πρέπει. Βγείτε να λιαστειτε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Νικόλα και χρόνια πολλά. Ναι έχει πολύ ωραία μέρα ηλιόλουστη. Βγήκα πρωί πρωί....τώρα ετοιμάζω το τραπέζι...θα έρθουν ο Βρασίδας και ο Φώντας να φάμε παρέα Μπακαλιάρο Σκορδαλιά (με πουρέ πατάτας). Έχω φτιάξει το καλύτερο κουρκούτι για να βουτήξω το φιλέτο μπακαλιάρου μέσα...χα χα τύφλα να έχει ο Πετρετζίκης.!!! Έβαλα μέσα και μπύρα και ένα σφηνάκι ούζο...

Το απόγευμα θα βγω πάλι έξω στον ήλιο φυσικά....πίνοντας καφεδάκι έξω στην εξοχή.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Το παρόν, το μέλλον, το παρελθόν λέμε. (Ουσιαστικοποιημένη μετοχή.) Άλλο ο παρών, μέλλων, παρελθών χρόνος. Αυτό θέλει ωμέγα. "

Είναι γνωστό αγαπητέ φίλε ότι έχω πρόβλημα με την ορθογραφία. !! ΞΕΧΝΑΩ πάντα ότι έχει σχέση με αυτή. Αυτό με το ωμέγα θα το θυμάμαι καμία ώρα..μετά δεν ξέρω γιατί θα το ΞΕΧΑΣΩ. Η κλίση μου είναι τα οικονομικά μαθηματικά, η ιστορία η έρευνα, η γεωπολιτική ...στην ορθογραφία τα κάνω σαλάτα.

Μμ. είπε...



Δεν τα βγάζει ο αυτόματος διορθωτής, Λυκ; Αν και αυτός προσέτι νομίζω τα έχει κάνει κομμουνιστική λαθροεποικιστική σαλάτα. Βάνεις ένα νί στο τέλος της λέξεως και σου το πετάει όλο έξω κοκκινισμένον. Άντε να ξέρεις τώρα ποια συλλαβή έχει λάθος για διόρθωσι. Συμπάθει με πάντως. Ουδείς τέλειος όπως και έκαστος εις το είδος του. και ο Αχιλλεύς το παρεδέχετο. Και τις περισσότερες ατέλειες έχω εγώ. Εσύ γαρ είσαι επιτυχημένος, ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος νέος πανεπιστήμων αστήρ. Υγίαινε και καλή λιακάδα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Κάποια τα βγάζει...κάποια άλλα όχι. Ο αυτόματος διορθωτής είναι για τα μπάζα, που λες και εσύ.Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα τέλεια. Το ξέρω ότι στην ορθογραφία είμαι κακός..αλλά είμαι καλός σε άλλα.!! χε χε χε

Ανώνυμος είπε...



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ,ΩΡΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

https://www.youtube.com/watch?v=muceYBPZACc

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ...φίλε Ανώνυμε.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ευχομαι να αγαπησουμε παλι την ελευθερια μας και να την θελουμε οπως αυτοι η προδομενοι προγονοι μας.
Και αφου μερα που ναι και γουσταρω και τον Καραισκακη ευχομαι τα ιδια με σενα για τους προδοτες και ανθελληνες,αγαμητοι να μεινουν οι πουστηδες με ανηλιαγες μερες.
Χασαμε την ψυχη μας Λυκαστρε πως να ερμηνευσεις κατι που δεν εχεις πια?

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Ήταν αρχές του 1976, όταν ο Μάνος Χατζιδάκις αρχίζει να γράφει μουσική για ένα νέο κύκλο τραγουδιών πάνω σε στίχους του στενού συνεργάτη και φίλου του, Νίκου Γκάτσου. Τίτλος: “Αθανασία”.

Ο “Τσάμικος” ηχογραφήθηκε, συμπεριλήφθηκε στην “Αθανασία” και δικαιωματικά πέρασε σ’ αυτήν… Με μοναδικό συνδυασμό στίχων και μουσικής, ευωδιάζει Ελλάδα από την αρχή ως το τέλος.

Στα κακοτράχαλα τα βουνά
με το σουράβλι και το ζουρνά
πάνω στην πέτρα την αγιασμένη
χορεύουν τώρα τρεις αντρειωμένοι.
Ο Νικηφόρος κι ο Διγενής
κι ο γιος της Άννας της Κομνηνής.

Δική τους είναι μια φλούδα γης
μα εσύ Χριστέ μου τους ευλογείς
για να γλιτώσουν αυτή τη φλούδα
απ’ το τσακάλι και την αρκούδα.
Δες πως χορεύει ο Νικηταράς
κι αηδόνι γίνεται ο ταμπουράς.

Από την Ήπειρο στο Μοριά
κι απ’ το σκοτάδι στη λευτεριά
το πανηγύρι κρατάει χρόνια
στα μαρμαρένια του χάρου αλώνια.
Κριτής κι αφέντης είν’ ο Θεός
και δραγουμάνος του ο λαός.