ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

ΤΑ ΖΥΓΙΑ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΟΥ, ΤΑ ΖΥΓΙΑ!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΑ ΖΥΓΙΑ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΟΥ, ΤΑ ΖΥΓΙΑ! (Το χρονογράφημα της Καθαράς Δευτέρας)
 
Διάλεξες, λες, την σωστή πλευρά. Του λόφου, από εκεί που είναι το Όπου Φυσάει ο Άνεμος, όπως τότε με την Πανδημία, είπε να πεις ο σύμβουλας ο της επικοινωνίας ο σωστός.
(Τα περί σωστής πλευράς της Ιστορίας, ασ'το, είναι δύσκολο μάθημα και είναι πολλά τα SOS φέτος. Θα μπερδέψεις τίποτα συνθήκες Κιουτσούκ Καΐναρτζι με τις Χατζή Μπεϊλικ ξερωγώ και θα' 'χουμε πάλι τίποτα διπλωματικά επεισόδια με τον κουμπάρο τον Ερντογάν και τον Πούτιν...)
 
Σου κάνουν "κεφάλι" όλα τα ΜΜΕ. Περιμένεις να φυσήξει και το βάζεις στα πόδια στην κατηφόρα. Τούμπα ο αετός, κουβάρι η καλούμπα.,"Τρεχάτε να ξανασηκώσουμε τον αετό πάνω από την Ελλάδα", λες με νόημα κλείνοντας το μάτι σε κάτι εναπομείναντες. Δεν τρέχει κανένας, δεν πιάσαν το υπονοούμενο, μάλλον δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά τα κομμουνιστικά.
 
Ξανά κεφάλι, ξανά τούμπα-κουβάρι, ξανά και ξανά μέχρι το βράδυ. Μπούχτισε και η Μαρέβα και πήγε για να αγοράσει κάτι χαλβαδοπιτες στο τέλος, σε άφησε μόνο να ξεμπλέξεις μια καλούμπα κουβάρι η κακούργα η Φραγκοπολωνή.
 
(Έμεινε έτσι μόνο ένας Μιλκος ξοπίσω να κρατάει τα μπόσικα μέχρι την Τρίτη κάνοντας τα ρεπά του ΥΠΕΞ, τρομάρα του, νομίζοντας ότι θα κάνει καλά μια αγριο-Ζαχάροβα με ψαγμένες ατάκες από τα μπιτσόμπαρα της Μυκόνου για χαζογκόμενες. Τρομάρα μας...)
 
Καλύτερα τώρα κάτσε εκεί που είσαι μέχρι το άλλο ΠΣΚ, μπας και περάσει η μπόρα! Θα πούμε ότι δεν φύσαγε, ότι ήταν κοντή η καλούμπα και δεν σου σηκώθηκε και ότι τελικά φταίει ο Τσίπρας. Που πήγε στο Φανάρι, ο αθεόφοβος, και χάλασαν οι σχέσεις του με τον Ρώσο πατριάρχη, τούμπα-κουβάρι τα έκανε. Θα το πιστέψουν αυτό κάμποσες θεούσες, γκαραντί.
 
Αλλά, μεταξύ μας, κανείς δεν σου είπε, βρε βλαμμένο, ότι δεν τα βάζουν όλα τα ζύγια στον χαρταετό μονόπατα, όλα στα δεξιά;; Άντε πες ένα "καλή Σαρακοστή σε όλους" τουλάχιστον. Με πλήρη νηστεία φέτος, θα πιάσει! Τους τα πήρε ήδη όλα η ΔΕΗ.
 
(Αλλά και πάλι μεταξύ μας: Από την σωστή πλευρά της Πατριδογνωσίας πάντως δεν είσαι. "Καρατσεκαρισμένο κ Τάπερμαν 2.0 για χαλβαδόπιτες"! Όπως θα στο πέταγε στα μούτρα μια Μαλβίνα, αν ζούσε ακόμα... )

2 σχόλια:

Μμ. είπε...



Κουκιά τρώει το εβραιοβδέλυγμα κουκιά μαρτυράει. Στην σωστή πλευρά ών του κεκραγμένου γεγαμημένου πάντα. Μαζί με όλη την κοινοβουλευτική συμμορία, το συνταγματικό τόξο και τον κρήτα του ΚΙΝΑΛ κουναβονεοσσό.

ΑΡΡ. είπε...


ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ (Τurkey) ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙ-γαλί.

Υπάρχουν κανονικά κράτη, κράτη σοβαρά που διαθέτουν ένα αξιόλογο, σεβαστό βαθμό εθνικής ανεξαρτησίας όπως η Τουρκία (Ηπαίοι και Γερμανοί ευχαριστούν τον Κα-Τσαβό, άκουσον άκουσον, για την καιροσκοπική στάσι του στο Ουκρανικό!)
Και υπάρχουν κράτη τσάτσοι όπως η κουλοΕλλάς που πλειοδοτεί σαν κοκοράκι
πάνω σε ξένες συμμαχικές πλάτες εναντίον των συμμαχικών αντιπάλων κάνοντας τον καμπόσο με κλεμμένο ανάστημα, αλλά όταν κατέβη απ' αυτές και καλείται υπερασπίσαι τα εθνικά συμφέροντα σύρεται σαν τρεμάμενο δουλάκι σε παρά φύσιν συνομιλίες-συνευρέσεις με τον (υβριδικό προς το παρόν) εθνικόν του βιαστήν βγάζοντας πούστικες πασιφιστικές διερευνητικές κορώνες.

(Το γαμείς ή δεν το γαμείς ύστερα το ζαβό, κ. Πρόεδρε!)