ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Διεθνή Απάντηση Βρετανίας στις κατηγορίες της Γαλλίας σχετικά με τους Ουκρανούς πρόσφυγες

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Άρχισε η φαγωμάρα των Ευρωπαίων για τους πρόσφυγες. Και είναι ακόμα μόνο η αρχή. Γύρω στους 1,3 εκ. Που να αρχίζουν να αδειάζουν ολόκληρες πόλεις και ξεπεράσουν τα 5 ή και τα 10 εκ.  Εκεί να δούμε "ανθρωπισμό" που θα ακολουθήσει.Να φωνάξετε τον Μηταράκη να σας δείξει πως στήνονται τα hot spots. Μας κουνάγατε το δάκτυλο και μας κάνατε μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Για να δούμε τώρα τις ΜΚΟ σας πόσο θα βοηθήσουν που δεν πέφτει χρήμα για αυτές τις προσφυγικές ροές.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί «απλά» να ανοίξει τις πύλες του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού δέχθηκε κριτική από το Παρίσι για «έλλειψη ανθρωπιάς» απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες που επιστράφηκαν πίσω στο Καλαί.

«Αν ανοίξουμε απλώς τις πύλες, δεν θα ωφελήσουμε τους ανθρώπους που πρέπει να ωφελήσουμε, τους πραγματικούς πρόσφυγες, αλλά νομίζω ότι θα υπονομεύσουμε επίσης τη λαϊκή υποστήριξη», δήλωσε στο BBC ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ενεργούμε για όσους χρειάζονται τη στήριξή μας», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν επέκρινε χθες Σάββατο την «εντελώς ανεπαρκή απάντηση» και την «έλλειψη ανθρωπιάς» του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες που επέστρεψαν στο Καλαί, σε μια επιστολή του προς τον Βρετανίδα ομόλογό του Πρίτι Πατέλ.

Επιδιώκοντας να ενώσουν τις οικογένειές τους στη Μάγχη, περίπου 150 Ουκρανοί που εγκατέλειψαν τη χώρα τους από τότε εισέβαλε η Ρωσία κλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από Βρετανούς αξιωματούχους να «γυρίσουν πίσω» και να «πάνε στο Παρίσι ή τις Βρυξέλλες» για να λάβουν τη βίζα τους, στα προξενεία, είπε σε αυτήν την επιστολή που έλαβε σε γνώση το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εδώ και αρκετές ημέρες, η κατάσταση έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού, των οποίων οι σχέσεις είναι ήδη τεταμένες λόγω του θέματος των παράνομων διελεύσεων μεταναστών.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα δημιουργήσει «ένα είδος προξενείου» στο Καλαί για την έκδοση βίζας απευθείας στους Ουκρανούς εκεί.

Αλλά «προς το παρόν, είναι 'θα δούμε, θα δούμε', έχουν περάσει τέσσερις μέρες τώρα», είπε σε έντονο τόνο ο Νταρμανέν στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1 και στο τηλεοπτικό δίκτου Cnews.

«Έχω πολύ καλές σχέσεις με την κα Πατέλ», συνέχισε. «Είμαι σίγουρος ότι είναι μια καλή γυναίκα. Θα λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά πρέπει να το λύσει γρήγορα».

Σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου για να σχολιάσει, το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε άμεσα.

Η βρετανική κυβέρνηση που επικρίνεται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο για την έλλειψη γενναιοδωρίας προς τους πρόσφυγες, αυτή την εβδομάδα χαλάρωσε τους όρους για τη χορήγηση βίζας σε Ουκρανούς με συγγενείς στη χώρα.

Οι Βρετανοί και οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να φέρουν μέλη της οικογένειάς τους που ζουν στην Ουκρανία, τα οποία μπορούν να λάβουν άδεια παραμονής τριών ετών, μετά από ελέγχους ασφαλείας.

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον δεν τους έκοψαν τα χέρια όπως πριν 100 χρόνια στη Σμύρνη

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΑΝ ΘΑ ΤΑΪΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΠΩςΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μμ. είπε...



Αυτό το Τζόνσον ένα μαλλί ώσπερ διαδήλωσι προβατί λοατκί δεν θυμίζει;
Άγγλος και μη πουστεύσας, πούστικα μυαλά θα κουβαλάει πάντως.