ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;; ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΈΠΕΣΕ ΚΑΝΑΣ ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;; ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΚΑΝΑΣ ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ;;
(Ή μέτρα τα πτυχία που σκίζονται τώρα...)
 
Λέει ο CEO της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης χαρτοφυλακίων και παγίων του πλανήτη:
 
"Το μέγεθος των επιπτώσεων των ενεργειών της Ρωσίας θα υπάρχει για τις επόμενες δεκαετίες και σηματοδοτούν ένα σημείο καμπής στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων για την γεωπολιτική, τις μακροοικονομικές τάσεις και τις κεφαλαιαγορές.
 
Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ίσως επισπεύσει τη χρήση των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς οι χώρες επανεξετάζουν την εξάρτηση τους από τα παραδοσιακά.
 
"Ένα παγκόσμιο ψηφιακό σύστημα πληρωμών, σχεδιασμένο προσεκτικά, μπορεί να βελτιώσει τις διεθνείς συναλλαγές μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά”, τόνισε.
 
Για την ιστορία: η Βlackrock αποσύρθηκε ήδη από τις, ενεργειακές κυρίως, επενδύσεις της στην Ρωσία για να αποφύγει πιθανές κυρώσεις. Και αμέσως ανέλαβε έναντι ενός μεγα-deal 115δισ$ την διαχείριση όλων των αγωγών της Σαουδικής Αραβίας, ελέγχοντας έτσι για λογαριασμό του θείου Σαμ τις ενεργειακές ροές αερίου, από εκεί, προς την ΕΕ, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη την οικονομική διείσδυση της Κίνας εκεί, που είχε γίνει δια της εξαγοράς του 49% της ARAMCO.
 
Καθόλου τυχαίο που η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ ήδη συναλλάσσονται μεταξύ τους με το ψηφιακό blockchain πάγιο (κρυπτονομισμα) amber του πρώτου εξωτραπεζικου στον πλανήτη που αντικρίζεται με ενέργεια.
 
Καμία η έκπληξη, όλα αυτά, για όσους αντιλαμβάνονται στοιχειωδώς, το "μεγάλο παιχνίδι" μεταβάσεων που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στον πλανήτη. Ένα χρόνο και δυο μέρες πριν, αυτά που βλέπει τώρα ως σωστός διαπιστωσάκιας ένας από τους οικονομικά και πολιτικά ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη, το προανήγγειλε η Financial Times .
 
Δύσκολα γίνεται κατανοητό το πλάνο αυτής της σύνθετης ενεργειακής, χρηματοοικονομικής και ψηφιακής μετάβασης με τα εργαλεία και τα ερμηνευτικά μοντέλα των οικονομολόγων (κάθε σχολής) της προηγούμενης παγκοσμιοποίησης, που έλαβε τέλος. Παντελώς άχρηστα!
 
Άντε τώρα να καταλάβουν και το τι σημαίνει αυτό στα καθ' ημάς, όταν αυτές οι τεκτονικές αλλαγές πρέπει να γίνουν και πενηνταράκια εφαρμοσμένων πολιτικών, μπας και επιβιώσουμε εντός της επόμενης πολυζωνικής παγκοσμιοποίησης.

Τι είπε ο CEO ΕΔΩ....

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



Γι αυτά ο Κούλης είναι ντιπ Στουρνάρας και ο Τσιρίδας με το Πλευροαυτιστικό
τα παίζουν στο Τζόκερ. Όχι από τζάκι, από Μιζοτάκι, χα, χα!