ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΡΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΡΑ
(του ανταποκριτή του ιστολογίου στο ψηφιακό μέτωπο)
 
Το Web3 θα είναι το κλειδί για το μέλλον του διαδικτύου της Κίνας, λέει η ρυθμιστική αρχή ασφαλείας της κινεζικής κεφαλαιαγοράς- Ο ρόλος των ψηφιακών νομισμάτων (που λειτουργούν μόνο σε αυτό) και ο αθέατος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πόλεμος με φόντο το Ουκρανικό.
 
Ο διευθυντής του Γραφείου Εποπτείας Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κίνας, Yao Qian, ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο Web3, θεωρώντας ότι είναι το μέλλον του Διαδικτύου.
 
Ο Yao δημοσίευσε ένα άρθρο (κάτωθεν στο *) με τίτλο " Web 3.0: A New Generation of Internet that is Approaching," σχετικά με τη σημασία της εξελισσόμενης τεχνολογίας και τον τρόπο με τον οποίο η μετάβαση από το Web2 στο Web3 είναι κρίσιμη.
 
Το άρθρο εξετάζει τη σημασία της προοδευτικής έρευνας και της ανάπτυξης στρατηγικής υποδομής στην Κίνα και επί αυτού. Στο άρθρο, ο Yao προέβλεψε ότι το Web3 θα ανακατασκευάσει την οργανωτική μορφή και το επιχειρηματικό μοντέλο της οικονομίας του Διαδικτύου για να βελτιώσει σημαντικά το υπάρχον οικοσύστημα του Διαδικτύου.
 
Το κινεζικό στέλεχος της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής πιστεύει ότι το Web3 θα λύσει αποτελεσματικά τα προβλήματα του μονοπωλίου, της έλλειψης προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των κακόβουλων αλγορίθμων στην εποχή του Web2 και θα κάνει το Διαδίκτυο πιο ανοιχτό, περιεκτικό και ασφαλές. Ο Yao ονόμασε το Web3 ένα τρισδιάστατο ολογραφικό Διαδίκτυο που θα ήταν περιεκτικό και διασυνδεδεμένο.
 
Ένα απόσπασμα από το μεταφρασμένο άρθρο λέει:
 
«Από τη μια πλευρά, το Web3 μπορεί να συνειδητοποιήσει την αυτοδιαχείριση των ταυτοτήτων από την πλευρά του χρήστη και από την άλλη, μπορεί επίσης να συνειδητοποιήσει την αυτοδιαχείριση των διευθύνσεων από την πλευρά των πόρων του δικτύου, συνειδητοποιώντας πραγματικά την αποδιαμεσολάβηση της τελικήςδιαδικασίας πρόσβασης στο τέλος».
 
Ενώ η Κίνα διατηρεί μια γενική προσέγγιση απαγόρευσης για τα ψηφιακά νομίσματα , η χώρα είναι αρκετά προχωρημένη όσον αφορά την υποκείμενη τεχνολογία του blockchain και τώρα η υποδομή Web3 φαίνεται να είναι η επόμενη μεγάλη τεχνολογία στο επίκεντρο της. 
 
Ο λόγος προφανής:
Το 2030 το 60% των εμπορικών συναλλαγών του πλανήτη θα γίνονται μέσω του web3.0.
 
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η Κίνα δεν πιστεύει απαραιτήτως πολύ στην αποκέντρωση ή στην κατανομή της εξουσίας. Αυτό είναι εμφανές από το πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας (CBDC) στο οποίο το ψηφιακό νόμισμα βασίζεται μεν σε blockchain τεχνολογίες, αλλά η τεχνολογία είναι εξαιρετικά συγκεντρωτική με την κεντρική κυβέρνηση να ελέγχει κάθε πτυχή του μέσω της διατήρησης του μονοπωλιακού εκδοτικού δικαιώματος έκδοσης νέων νομισμάτων (ανεξαρτήτως του τύπου τους- χάρτινα, πλαστικά, ψηφιακά ή blockchain ψηφιακά ) αντικρισμένα με κάποια κρατικά ή ιδιωτικά δάνεια.
 
Η τεχνολογική καθυστέρηση των ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα, που τώρα ανακαλύπτει τις αδυναμίες του νεοφιλελεύθερης κοπής τρόπου παραγωγής νέου χρήματος, όπως αυτός θεσπίστηκε από τον Νίξον το 71 χωρίς καμία αναφορά στον "κανόνα του χρυσού", την έχει στρέψει στην άρον άρον χρήση ψηφιακών παγίων ("κρυπτονομισμάτων") ιδιωτικής έκδοσης, που προς το παρόν βρίσκονται στο στάδιο της "διάχυσης" επί του web2.0 και στο web3.0. Εκτιμούν οι αντίστοιχοι Αμερικανοί διαχειριστές ασφάλειας των κεφαλαιαγορών ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα ακολουθήσει η υπερσυγκέντρωσή τους πάλι σε λίγους ¨διαχειριστές¨- ιδανικά πάλι τις Τράπεζες, για να ξεκινήσει έτσι ο κύκλος ζωής ενός "νεοφιλελευθερισμού ver2.0". Το πώς δεν τους είναι ακόμα πολύ σαφές....
 
Σχετικά: Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες εισάγουν νομοσχέδιο που στοχεύει το CBDC της Κίνας για κυρώσεις και προστασία της ιδιωτικής ζωής (βλέπε στο **)
Εν τω μεταξύ, από την άλλη πάντα, οι αμυντικές προσπάθειες του Θείου Σάμ να προλάβει τις εξελίξεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Έτσι:
 
Εννέα Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές υποστήριξαν χθες νέα νομοθεσία που στοχεύει να κατευθύνει την πολιτική των αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών γύρω από τις ανησυχίες ότι το ψηφιακό γουάν της Κίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη των κυρώσεων και τη διακύβευση των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών.
 
Σε μια ανακοίνωση της Τετάρτης, ο γερουσιαστής της Λουιζιάνα Μπιλ Κάσιντι και η γερουσιαστής του Τενεσί Μάρσα Μπλάκμπερν, υποστηριζόμενοι από επτά άλλους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, πρότειναν το Say No To the Silk Road Act - ένα νομοσχέδιο που θα απαιτούσε από ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες να αναφέρουν την χρήση του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας (CBDC γουάν). Οι δύο γερουσιαστές δήλωσαν ότι είχαν ανησυχίες σχετικά με την ψηφιακή επιτήρηση και το απόρρητο των πολιτών και των ξένων χρηστών λόγω της ανάπτυξης του CBDC γουαν από την Κίνα.
 
Σε περίπτωση που εγκριθεί το νομοσχέδιο, ο Υπουργός Εμπορίου και Εμπορίου των ΗΠΑ θα αναφέρει τις επιπτώσεις του ψηφιακού γιουάν στο εμπόριο καθώς και τις ενέργειες επιβολής του εμπορίου, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών θα εκδώσει προειδοποίηση για το CBDC γουαν. Το νομοσχέδιο περιελάμβανε επίσης απαιτήσεις για το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού να αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές για οργανισμούς που χρησιμοποιούν το ψηφιακό γιουάν και να ζητούν από ξένες κυβερνήσεις να λαμβάνουν οικονομική βοήθεια για τον στρατό τους να αποκαλύπτουν, εάν χρησιμοποιούν, το CBDC γουάν. (Ουπς ο Ερντογάν και εδώ...)
 
«Εάν αφεθούν ανεξέλεγκτες, τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού ψηφιακού γιουάν θα δώσουν τη δυνατότητα στη Ρωσία να αποφύγει τις παγκόσμιες κυρώσεις σε συστήματα όπως το SWIFT και να επιτρέψει στο ΚΚΚ να παρακολουθεί περαιτέρω και να απειλεί τους πολίτες του», δήλωσε ο Μπλάκμπερν.
 
Με τη Ρωσία να αντιμετωπίζει επί του παρόντος κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση που απειλούν την οικονομία της, ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι η χώρα μπορεί να στραφεί στην Κίνα για λύσεις, αξιοποιώντας συστήματα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου του UnionPay. Πολλοί νομοθέτες έχουν στρέψει την προσοχή τους στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για να επιτρέψουν στη Ρωσία να αποφύγει αυτά τα μέτρα. 
 
Την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει ένα εκτελεστικό διάταγμα που επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για την κρυπτογράφηση - αναφέροντας τον πιθανό ρόλο του στην παράκαμψη των κυρώσεων.
 
Πρακτικά, με αυτές τις προσπάθειες, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ο ΠΛΗΗΡΗΣ αποκλεισμός και των δυτικών τραπεζών από την έκδοση ψηφιακών νομισμάτων CBDC, όπως πχ το ψηφιακό ευρώ!
 
Όπερ, στρατηγική σε πλήρες αδιέξοδο!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: