ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΉΜΑΤΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΉΜΑΤΑ.

Όπως αναμενόταν τουλάχιστον από την αρχή της Ουκρανικής κρίσης με την εισβολή της Ρωσίας:
 
🔸Η Ρωσία εξωθείται συνειδητά*, και χωρίς καταστρεπτικές επιπτώσεις για την οικονομία της για λίγα χρόνια, σε γεωστρατηγική σύνδεση με την οικονομική ζώνη περί την Κίνα. Αυτό μόνο πετυχαίνει η αποκοπή από το SWIFT και η στάση πληρωμών της.
 
🔸Η ΕΕ, ακολουθώντας τις πιέσεις και τους γεωπολιτικούς/οικονομικούς σχεδιασμούς του Θείου Σαμ (οι εκάστοτε πρόεδροι απλώς ενδύουν με επικοινωνία τις επιλογές του βαθέως κράτους των ΗΠΑ), ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/3 μία νέα στρατηγική απεξάρτησης από τους Ρωσικούς υδρογονάνθρακες κατά 80% (το 20% είναι ο συμβιβασμός από τις επιφυλάξεις της Γερμανίας), όπως ανακοίνωσε σήμερα το Bloomberg.
 
🔸O Πούτιν θα απαντήσει (πάλι είδηση από Bloomberg, δες κάτω) με άμεση διακοπή της ροής φυσικού αερίου και από τον Nordstream1 άμεσα. Όλο αυτό το αέριο εύκολα ανακατευθύνεται προς τις αγορές της Ασίας, όπως συμφωνήθηκε με την Κίνα στις αρχές Φεβρουαρίου.
 
🔸 Μπροστά στον κίνδυνο της ενεργειακής ασφυξίας (δες στο γράφημα) της ΕΕ, ξαναανάβουν τους λιγνίτες. Ήδη χαλάρωσε η Κομισιόν τις "πολιτικές ρύπων", που πυροδότησαν την τρέχουσα ενεργειακή κρίση πέρσι τον Ιούνιο, με σύμφωνη γνώμη τώρα και των Γερμανών Οικολογων-Πρασινων.
Παρ όλα αυτά, επειδή και ο παράγοντας χρόνος για την "Πράσινη Μετάβαση" είναι αμείλικτος και τα ενεργειακά αποθέματα των ΗΠΑ δεν φτάνουν για να παιχτεί το "οικονομική αφαίμαξη της ΕΕ και του ευρώ" μέχρι το 30 (ΕΔΩ) ακολουθούν ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΟΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ τα ακόλουθα:
 
🔹Ο Μπάιντεν θα καλύψει τα άμεσα κενά της ΕΕ με LNG με καπέλο. Οικονομικά και πολιτικά είναι ένας από τους πλέον κερδισμένος μεσοπρόθεσμα.
🔹Η Γαλλία θα ενισχύσει το δυναμικό των πυρηνικών της σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, άρα και το ειδικό πολιτικό της βάρος εντός της ΕΕ
🔹 Επειδή όμως χωρίς κάποιο καύσιμο, όπως το φυσικό αέριο με σταθερή ροή που θα είναι απαραίτητα μέχρι το 50, θα απαιτηθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της ΕΕ με αέριο από τον Νότο. Τα ενδιαφέροντα διαθέσιμα κοιτάσματα είναι από τον Κόλπο, το Ιρακ και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτά θα περάσουν, θενε δεν θενε, από εδώ.
 
Τα κοιτάσματα της Κασπίας και του Ιράν φαντάζουν ήδη ως όνειρα θερινής νυκτός να κατευθυνθούν προς την Δύση. Τα χρειάζεται περισσότερο και η Κίνα και η Ινδία.
 
Αυτό σημαίνει
 
✔️ Αλλαγή του δόγματος περί υδρογονανθράκων και από την σημερινή κυβέρνηση. Η κωλοτούμπα έγινε κρυφίως το περασμένο Σάββατο στο Μαξίμου, απουσία του πουθού και του ΥΠΕΞ.
 
✔️ Ξανά ο EastMed γίνεται άκρως αναγκαίος. Ίσως με άλλη χάραξη από την αρχική, αλλά πάλι μέσω Κρήτης-Δυτικης Ελλαδας θα καταλήγει στην Ηγουμενίτσα.
 
✔️ Ασφυκτική πίεση από τον "διεθνή παράγοντα" για "να τα βρούμε" με την Τουρκία εδώ και τώρα στα ανοιχτά θέματα που επηρεάζονται από τα δύο πιο πάνω.
 
Και ακριβώς στο τελευταίο, λόγω της ανερματιστης και χωρίς κάποια στρατηγική βάθους πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που άγεται και φέρεται με άρον άρον αποφάσεις εξυπηρέτησης μόνο στενών συμφερόντων χορηγών της, είναι και οι ορατοί κίνδυνοι στον ορίζοντα.
 
Ως εκ τούτου, και επειδή όλο το επιτελείο του επιτελικού κράτους, μαζι και ο ΠΣΚουλης πρωθυπουργός, κρίθηκαν, ζυγίστηκαν και ευρέθησαν τραγικά ελλιποβαρείς, αφού κατάφερε να βγεί και διπλωματικά ασθενέστεροι μέσα στον πόλεμο, καλό θα είναι να μην πάει την Κυριακή για τουρισμό στην Κωνσταντινούπολη και να "συμφάει" με τον Ερντογάν. Να μην κάνει τίποτα πριν συγκαλέσει διευρυμένο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και πρωην ΥΠΕΞ, και ενδεχομένως και με την παρουσία και εκπροσώπων της Κυπριακής κυβέρνησης.
 
Διαφορετικά το στο "λαιμό να του κάτσει" δεν θα μας σώσει από μείζονες εθνικές περιπέτειες.

Την Πέμπτη αυτό ΕΔΩ...

Ο Πουτιν απαντάει με αυτό ΕΔΩ...

Τι καταφέρνει μέχρι τώρα η στρατηγική της Δύσης. Το 40% της παγκόσμιας οικονομιας θα κινείται χωρίς το δολάριο! Ουπς..
 
* Η επί μέρους στρατηγική των ΗΠΑ ως προς την Ρωσία είναι σχετικά απλή: Μακριά όσο γίνεται η Ρωσία από την ΕΕ και μετά βλέπουμε.
 

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ξανά γιατί το πρωί το ξέχασα να το γράψω , μου έκανε νούμερα το ένα γκρουπ να βγάλει τον καφέ και δεν είχα πιει .
Αυτός ξέρει γιατί λέει μόνο για φαΐ ότι πάει (ιδιωτικά τρομάρα του), να μην συμμετάσχει άλλος σε αποφάσεις και μοιραστεί και την μίζα , το υπόλοιπο του τσίρκου (βουλή) δεν αντιδρά καθόλου για αυτό έχει αφήσει απέξω και το υπουργείο εξωτερικών και τα μαθαίνουμε από τους απέναντι . Καλά το ΥΕΘΑ θα βγάλει καμιά ανακοίνωση για τον αφοπλισμό και την εμπλοκή σε πόλεμο δυνητικά ή βλέπουν survivor και τους την χαλάμε ? Πώς θα σταματήσουμε τα διαπλεκόμενα που χαρίζουν την χώρα συνεχώς , ποιος θυμάται την Ελληνική βιομηχανία λιπασμάτων που την ξεκοκκάλισαν και αυτήν διάφοροι και έχουμε μείνει γυμνοί .
Επειδή κάποια άρθρα είναι πίσω από paywall που βάζεις κράτα μια εικόνα ή μετατροπή σε pdf (πχ Web Page to PDF Converter) να βλέπουμε και εμείς τα φτωχαδάκια δωρεάν , γιατί αλλιώς πρέπει να ανοιγοκλείνω vpn πχ του opera incognito να βλέπουμε τα άρθρα κάθε φορά από άλλη χώρα . Ευτυχώς ο Έλληνας είναι της πατέντας .........:)
kakos04

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμάζεται και ο επόμενος βαλκανικός πόλεμος που έλεγες https://corfiatiko.blogspot.com/2022/03/500.html , να δω εμείς πάλι τι θα κάνουμε και τι μας συμφέρει , γιατί θα κάνουμε το αντίθετο πάλι . Στράτο έχουμε στα βορειοδυτικά μας για παράλληλες επιχειρήσεις σε 2ο μέτωπο Τουρκία-Δυτικά Βαλκανια? γιατί αλλογενείς εντός μας φορτώνει η κυβέρνηση ανελλιπώς , έχουμε και 1.000.000 Αλβανούς εντός , πως θα χειραγωγηθούν σε ανάφλεξη και πως δεν θα μας τα κάνουν μαντάρα εμάς εδώ μέσα ?
Πόσο πιθανόν είναι και το σενάριο με «Ρουμανοκουτσοβλαχικό ζήτημα» με τον Ραχωβίτσα που κατεβαίνει με το ΚΙΝΑΛ ? από εδώ https://esxatianasxesi.blogspot.com/2022/03/blog-post_48.html . Καλημέρα σε όλους ....
kakos04

εννοείτε όταν έχεις χρόνο απαντάς..........:)

ΑΡΡ. είπε...


Κι ένα υπαρξιακό που πάει παντού:

Κόμματα κομμάτια
μας έβγαλαν τα μάτια,
ο θεός έγινε ο ένας
κι ο άνθρωπος ο κανένας,
και για την δόλια Ελλάδα
έταξα αρχαία λαμπάδα.
(Αλητάρχης.)