ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ.

Διαβάζω (Φύγε εσύ, έλα εσύ δες ΕΔΩ ) για τις αποχωρήσεις μεγάλων εταιριών, κυρίως του ενεργειακού τομέα όπως η BP ή η ENI, από επενδύσεις τους σε ενεργειακά projects στην Ρωσία, ή και για αποχωρήσεις άλλων (κυρίως στον κλάδο του αυτοκινήτου ή στην πώληση δυτικών καταναλωτικών προϊόντων) για να αποφύγουν τις κυρώσεις.
 
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό:
 
Θα αλλάξουν χέρια οι μετοχές που είχαν στα αντίστοιχα consortium, προφανώς με τεράστιες ζημιές για τις δυτικές εταιρίες. Οι υποδομές που έχουν φτιαχτεί μέχρι τώρα με τα κεφάλαια που είχαν συνεισφέρει οι αποχωρήσαντες, θα μείνουν εκεί περιμένοντας τον επόμενο διαχειριστή τους.
 
Έτσι το κενό θα καλυφτεί είτε από αντίστοιχες κινεζικές εταιρίες είτε από Ρώσους ολιγάρχες, που γίνονται έτσι ακόμα πιο ολιγάρχες!
 
Κάτι παρόμοιο όμως γίνεται και στα δικά μας, πάλι κυρίως περί τα ενεργειακά. Διαβάζω πάλι ( Το μεγάλο μας δούλεμα ΕΔΩ ) ότι θα αγοράζουμε ηλεκτρικό ρεύμα από την Βουλγαρία από νέο πυρηνικό σταθμό που θα χτιστεί εκεί και από την Αίγυπτο, που θα το παράγει από το φυσικό αέριο που αντλεί από το ίδιο κοίτασμα που εμείς το έχουμε παρατήσει για να τα έχουμε καλά, λέει, με την περιβαλλοντική μας συνείδηση.
 
Επί της ουσίας και αυτές οι πολιτικές της άρον άρον "απολιγνιτοποίησης", ή του "όλα από ΑΠΕ" και τα σχετικά επί της ουσίας ενισχύουν ΜΟΝΟ τους έμπορους ηλεκτρικής ενέργειας που επιδίδονται σε αυτό το σπορ, αφήνοντας μας πάλι εξαρτημένους από την ενεργειακή πολιτική τρίτων που θα τους την ενισχύουμε μια χαρά με ακριβή ενέργεια και την δική μας υπανάπτυξη.
 
Νταξ, δεν τους λέμε "ολιγάρχες" τους δικούς μας, αυτούς που εξυπηρετεί τώρα το ελληνικό γκουβέρνο, Αλλά αυτό είναι απλώς θέμα ετικέτας και όχι ουσίας. Όπως και της ενέργειας που θα σου την πουλάνε σαν πράσινη αλλά θα είναι άλλου χρώματος, ανακατεύοντας την με την λίγη και ασταθή από τις ΑΠΕ. Πρασινάλογα δηλαδή...
 
Μας δουλεύουν κανονικά!
 
Υ.Γ  Το ραδιενεργό καύσιμο θα το αγοράζουν μάλλον από την Ρωσία. Και τα πυρηνικά απόβλητα θα τα στέλνουν για "φύλαξη" στην Αφρική ή στον βυθό της θάλασσας. Μια χαρά μπιζνες για τις μαφίες που διαχειρίζονται αυτά τα κυκλώματα!

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , δεν γλιτώνουμε από τις μαφίες , ντόπιες και ξένες. Δεν φτιάχνουμε εμείς πυρηνικά εργοστάσια , που έλεγες με την Γαλλία για επάρκεια ρεύματος και τροφοδοσία των laser & των μικροκυματικών ή ηχητικών όπλων στο μέλλον στο έδαφος μας με τόσα λεφτά που θα δώσουμε + αγάπη της Γαλλίας για τις υποθέσεις μας , αλλά στην Βουλγαρία , για τις μίζες του Μητσοτάκη , το άλλοθι εμείς είμαστε πράσινοι (στα δολάρια σε καταθέσεις του σογιού εννοώ) , και αφήνουμε στο έλεος των γειτόνων πόσο σοβαρή ραδιενεργή κατασκευή θα γίνει δίπλα στα σύνορα μας και αν θα μας δίνουν πάντα ρεύμα , άμα βγει φιλότουρκος στην Βουλγαρία στο μέλλον , ποιος θα ελέγχει τις συνθήκες ασφαλείας στο νέο Κοζλοντούι ή την παροχή ρεύματος ή την σοβαρότητα ατυχημάτων ?Άλλα εκεί θα ασχολείται Βούλγαρος εισαγγελέας οπότε εδώ είναι ασφαλή τα λαμόγια . Εμένα γιατί μου βρωμάει ότι πληρώνουμε εμείς την κατασκευή στην αντίστοιχη ΔΕΗ και τα σταθερά κέρδη στο μόρφωμα που θέλουν να κάνουν σε κράτος Θράκης που λες από κομμάτια Βουλγαρίας-Ελλάδας-Τουρκίας οι καουμπόηδες, για ενημέρωσε μας και τι πάει να τους δώσει Το κακοχρονο μουλάρι με τα λιμάνια που λέει αν ξέρεις . Γκρρρρρρρρρρρρρρρρρ