ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

To σαπάκι έφτασε να κοστίζει όσο η FDI HN που ευτυχώς αγοράσαμε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

10 νέα πλοία με 2 δις σαν να λέμε πως η καπότα με ένα πλύσιμο και λίγο τύλιγμα είναι έτοιμη για χρήση ξανά. Ο κατάλογος έχει :

• παραχώρηση LCS 1 

• 2 νεόδμητες LCS HN 

• 4 upgunned LCS 

• 4 upgraded Meko HN 

Στον παραπάνω σύνδεσμο της DSCA ΕΔΩ...και στο screenshot θα δείτε πως η απάντηση των ΗΠΑ στη LoR που εστάλη για να διευκρινιστεί το κόστος της αναβάθμισης των 4 ελληνικών MEKO φτάνει τα 2,5 δις $$$.  

Πως γίνεται λοιπόν κάποιοι να μιλάνε για 10 μονάδες με μόνο 2 δις, όταν οι αναβάθμιση των 4 MEKO αγγίζει τα 2,5 δις και όταν μια νεόδμητη αμερικανικής έκδοσης LCS κοστίζει 550-600 εκ. $;; Εάν η νεόδμητη αμερικάνικη LCS κοστίζει 550 εκ., τότε η upgunned ελληνική πόσο θα κάνει;; Ποιος θα αναλάβει τα κόστη τροποποίησης και ανάπτυξης του σχεδίου;; Η LM, το US Navy ή ο αγοραστής;; Μα φυσικά η χώρα μας.

Η LCS HN upgunned χωρίς φόρτο πυραύλων και πυρομαχικών θα φτάνει στάνταρ τα 650-680 εκ. το κομμάτι με τις μετατροπές που υποτίθεται ήθελε  το ΠΝ. Από πού προκύπτει η τιμή; Μα φυσικά από την τιμή του Μίμη - MMSC που ήταν το εξελιγμένο σχέδιο της LCS με προσθήκη χάλυβα.

Πόσο έκανε το σακάκι ο Μίμης;; 750εκ. χωρίς τον φόρτο πυρομαχικών και πυραύλων. Δηλαδή το σαπάκι έφτασε να κοστίζει όσο η FDI HN που ευτυχώς αγοράσαμε. Τώρα πως φτάσαμε να μιλάμε για 10 νέα πλοία δεν θέλει πολύ φαντασία. Είναι γνωστές σε όλη την οικουμένη οι πρακτικές των ΗΠΑ.

 Όλοι το ξέρουμε. Ξέρουμε πως λειτουργούν οι μηχανισμοί τους. Ξέρουμε που στρέφονται οι μηχανισμοί τους όταν ασχολούνται με άλλα κράτη. Δεν κρίνουμε εάν είναι σωστό ή όχι. Λέμε αυτό που βλέπουμε και επίσης βλέπουμε πως κανένας εκπρόσωπος των Ελλήνων δεν είχε τα κότσια να τους πει να σκάσουν και να μην εμπλέκονται πλέον στην εξέλιξη της διαδικασίας. Ευτυχώς λίγο οι συγκυρίες, λίγο ο θεός της Ελλάδας, λίγο ο κόσμος κατάφεραν να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Εάν ο αρθρογράφος έχει 1 φορά ευθύνη του τι γράφει, ο αναγνώστης έχει 10 φορές ευθύνη του ποιον διαβάζει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τοσα χρονια τι γινοταν;
Τα περιβοητα FMS μονο χαπατα ηταν.
Περισευούμενα υλικα ρεταλια του Β παγκοσμιου, πακεταρονταν και στελνονταν με συνοδα τιμολογια αξιας σε επιστευτες τιμες.Η συμμετοχή μας, η αξια τους.Τιποτα δωρεάς.
Κιαλια μεταχειρισμενα με αξια αυτοκινητου. Βοηθεια δηθεν εκατομμυριων με αξια χιλαδων δολλαριων.
Και οποιος μιλαει στον Εβρο μονιμες διακοπες.
Αν στειλεις καποιους να φυλαξεις νησι η οικογενεια σου στελνει αναβαθμιση βαθμου παρεα με την τιμητική συνταξη.
Πατρογονικη παραδοση
Οπως τωρα με τις φανερες και κρυφες αποστρατειες οσων κρινονται επικινδυνοι σε μια προταση υποχρεωτικων παραχωρησεων.
Συνομιλίες το λεμε. Αλλα βαλτε και το τσιγκινο σωβρακακι
Και ανεχομαστε και στα στραβοκαναλα τον καθε συνταξιουχο αποτυχημενο στραταρχη (πρωην σάλιαγκα) να εχει πολιτική αποψη για το ουκρανικο, οταν ποτε δεν ειχε αποψη για θεμελιωδη εθνικα θεματα.
Εδω τους κλεβουν τους φανταρους μεσα απο τα χερια και θελουν να κανουν μαθηματα πολιτικης και να αναλυσουν πως πολεμά η ρωσια.
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΥΡΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Συνομιλίες το λεμε. Αλλα βαλτε και το τσιγκινο σωβρακακι"

Όλοι γνωρίζουμε ποιανού εντολές εκτελέστηκαν. Ο ίδιος πίεσε και για την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν. Δυστυχώς έχουν εισχωρήσει πλέον σε όλους τους τομείς του κρατικού μηχανισμού. Κάπως πρέπει να μειωθεί η επίδραση τους. Δύσκολο αλλά εάν υπάρχει θέληση θα επιτευχθεί.