ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Α-ΔΕΛΦΙΚΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ

 

Α-ΔΕΛΦΙΚΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ (Νέα Δελφικά Παραγγέλματα)

Η Ελληνική γλώσσα έχει ψυχή, είναι ζωντανή και κρύβει μέσα της πολλά κρυμμένα μυστικά. Η ελληνική γλώσσα είναι η διαγαλαξιακή της πνευματικής τελειότητας του χρυσού ελληνικού γένους, η μυστική ατραπός  ανθρωπίνων όντων με  ανώτερη πνευματικότητα, η πνευματική τέχνη-δώρο από τους  θεούς πατέρων ημών που οδηγεί τον πνευματοφόρο άνθρωπο στα τα άδυτα της θείας γνώσεως και ανθρωποθεώσεως.

Γνωρίζοντας όλα αυτά οι Έλληνες Σοφοί , δημιούργησαν μία συλλογή από αποφθέγματα που ήταν χαραγμένα στον πρόσθιο τοίχο του πρόναου, επί των παραστάδων της πύλης του κυρίως ναού, στο υπέρθυρο του ναού και επί των στηλών περιμετρικά του Ναού των Δελφών. Μιας και εκεί είναι το κέντρο του κόσμου. Δηλαδή η Καρδία του . Τα παραγγέλματα αυτά ήταν λιτά αποφθέγματα 2 έως 5 λέξεων αλλά μεστά σοφίας, και τα περισσότερα ανήκαν στους 7 σοφούς της αρχαιότητας.

Το ιστολόγιο ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ με την βοήθεια των εκλεκτών φίλων του ΑΡΡΙΩΝ και Ωδάρχη θα προσπαθήσει να δημιουργήσει καινούργια  Δελφικά Παραγγέλματα, Διότι μόνο έτσι, βουτώντας την ψυχή μας μέσα στην ελληνική μας γλώσσα, μπορούμε να κολυμπήσουμε στα βαθιά νερά στο παρελθόν για να βρούμε τις ρίζες μας, ώστε το παρόν μας να έχει νόημα, και κυρίως να έχουμε ελπίδα για το μέλλον...γνωρίζοντας ποιοι είμαστε. Φανταστείτε μόνο ότι υπάρχουν λέξεις που χρησιμοποιούσαν ακριβώς τις ίδιες με εμάς, ένας Πλάτωνας ένας Αριστοτέλης, ένας Πίνδαρος κ.λ.π. Η Ελληνική γλώσσα είναι η ψυχή του Σύμπαντος Κόσμου.

Τα πρώτα δύο ολοκαίνουργια  Α-ΔΕΛΦΙΚΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ για σήμερα είναι :

- Φόβον και αυτοοίκτον φεύγε. ( την αχίλλειον πτέρναν του καταθλιπτικού ναρκίσσου.)

- Μουσικήν -μυθολόγον- ποίει κι εργάζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: