ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ποιος θα πάρει τα μαχητικά Mirage 2000-9 των ΗΑΕ;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πρόσφατο άρθρο του Forbes ΕΔΩ που διέλαθε της προσοχής του ιστολογίου για τα Mirage 2000-9 των Εμιράτων. Ελλάδα, Αίγυπτος και Μαρόκο οι μνηστήρες. Ψαχτείτε λίγο αυτοί που τώρα φωνάζουν και δεν θέλουνε τα Mirage 2000-9, τι ήθελαν για τις φρεγάτες (το χρέπι τον Μίμη ήθελαν)... Θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα.

Πιθανή απόκτηση 36 ή και περισσότερων Mirage 2000-9 των ΗΑΕ θα συνιστά πολύ θετική εξέλιξη για την ΠΑ καθώς θα σημαίνει:

1-  Απόκτηση επιπλέον φορέων των καλύτερων όπλων που διαθέτει η ΠΑ στο οπλοστάσιό της (Exocet, Scalp-eg).

2- Δεν πρόκειται για εισαγωγή νέου τύπου, δεν απαιτείται χρόνος για εκπαίδευση, νέες υποδομές, εξασφάλιση νέας γραμμής ανταλλακτικών.

3-  Οι μοίρες της ΠΑ θα σταματήσουν να χωρίζονται σε "παιδιά" και "αποπαίδια" καθώς ο αριθμός των γαλλικών α/φ θα είναι τέτοιος που θα αποτρέπει κάθε πιθανή απόπειρα απαξίωσης τους, χωρίς τον κίνδυνο να δημιουργηθεί μείζον σκάνδαλο.

4-  Συναφές με το προηγούμενο: Ενίσχυση του γαλλικού άξονα της ΠΑ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη λειτουργική ανεξαρτησία της σε ένα μελλοντικό επεισόδιο.

5-  Πιθανόν να σηματοδοτεί την αποφυγή προμήθειας F-35 που θα σήμαινε το οριστικό τέλος της ΠΑ όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή ως μια εθνική Πολεμική Αεροπορία που έχει ως κύριο σκοπό τη διαφύλαξη του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Σχετικό και αυτό ΕΔΩ.... Το άρθρο έχει στοιχεία και προκύπτει από ρεπορτάζ προερχόμενο από πολλαπλές πηγές.

11 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , μακάρι θα ήταν πολύ καλή επιλογή και αυτονόητη για εμάς όλους , εκτός από τους μιζαδόρους . Από ότι διαβάζω είναι εκσυγχρονισμένα και καλύτερα από τα δικά μας σε δυνατότητες (νέος πονοκέφαλος για τους εμπαθείς συμμάχους) . Τι δυνατότητα χρηματοδότησης έχουμε να τα πάρουμε όλα όπως τα αντικαθιστούν τα ΗΑΕ σιγά σιγά μαζί με τα όπλα τους ή τι ανταλλάγματα σε λογικά πλαίσια .
ΥΓ τρώτε σκόρδα να ξορκίσουμε το 5 .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νικόλα ...πολύ σωστά όσα έγραψες, και οι Γάλλοι είναι σύμφωνοι να τα πάρουμε.Τα υπό συζήτηση Mirage 2000-9 των Εμιράτων ακούω ότι θα είναι 40...και έχουν πολύ καλή διαμόρφωση τα εννιάρια που έχουν οι κελεμπίες.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι οι ΓΑΛΛΟΙ που δεν θέλουν να μας τα δώσουν;;;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι οι ΓΑΛΛΟΙ που δεν θέλουν να μας τα δώσουν;;;

20 Μαρτίου 2022 - 11:36 π.μ.

Πιό πιθανό μου φαίνεται να μην τα θέλει ο ΠΣΚούλης και ο Τζέφρυ, παρρα οι Γάλλοι

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια κ.Λύκαστρε, εκείνη η ιστορία πέρυσι τέτοια εποχή που η Ινδία είπε στους Γαλλέζους πως το ξανασκέφτονται για τα Ραφάλ μιας και οι Πακιστανοί εκπαιδεύονται σ'αυτά που έχει κάποια άλλη μουσουλμανική χώρα και τους αφήνει τι κατάληξη είχε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Από όσο γνωρίζω...οι Γάλλοι θέλουν να τα πάρουμε, δεν έχουν πρόβλημα. Η τσογλανοπαρέα των Αθηνών όμως έχει θέμα. Πως θα βγούν οι μίζες από την Λόκχιντ αν πάρουμε τα γαλλικά;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Αλήθεια κ.Λύκαστρε, εκείνη η ιστορία πέρυσι τέτοια εποχή που η Ινδία είπε στους Γαλλέζους πως το ξανασκέφτονται για τα Ραφάλ "

Τα πήρε η Ινδία τα Ραφάλ...μάλιστα η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντυπωσιακές φωτογραφίες, όπου παρουσιάζεται ένα μαχητικό Rafale, εξοπλισμένο με πύραυλο cruise τύπου Scalp, αλλά και με τέσσερις πυραύλους αέρος – αέρος τύπου MICA, σε συνδυασμό με δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δες εδώ....

https://twitter.com/IAF_MCC/status/1444861219790196737?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1444861219790196737%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.onalert.gr%2Feksoplismoi%2Frafale-fortomeno-me-scalp-kai-mica-i-india-deichnei-ti-erchetai-sto-aigaio-pics%2F432046%2F

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να είναι και καλό μπορεί και όχι!
Τα πρώτα ραφαλ της έκδοσης F4, η οποία και εξελίσσεται τώρα, θα παραδοθούν από το 2027, υπάρχει περίπτωση να αποδεσμεύσουν αεροπλάνα πιο νωρίς;
Αλλιώς θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η ηλικία τους τότε…τα πιο νεα αεροσκάφη θα έχουν τριαντα χρόνια στη πλάτη τους, όποτε μπορει και να χρειάζονται ανακατασκευη που σημαίνει κοστος!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Eνώ για αγορά F-35 δεν υπάρχει κόστος;; χα χα Κάποιοι ίσως φοβούνται ότι θα καπελωθεί η LM από τους Γάλλους και η πολεμική μας αεροπορία θα είναι κατά το ήμισυ γαλλικής κατασκευής.

Μόλις έγινε γνωστό το θέμα ότι θέλουμε να αγοράσουμε τα μιράζ των Εμιράτων τους έλουσε κρύος ιδρώτας...έχει πέσει γραμμή από την πρεσβεία για τα Μ2000-9 και σου λέει αν τα πάρουνε οι Έλληνες θα γαλλοποιηθεί η ΠΑ τους σε μεγάλο βαθμό ή μάλλον πιο σωστά θα έρθει 50/50 από 20/80 υπέρ Αμερικάνων που ήταν μέχρι τώρα και αυτό φυσικά θα γίνει εις βάρος των αμερικάνικων μαχητικών.

Σταμάτα να διαβάζεις Πτώση...οι τύποι βρίσκονται στα όρια της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Αφού ήθελαν να "προκόψουν" το ΠΝ με την αλουνιμότρατα που διαφήμιζαν, τώρα θέλουν να "προκόψουν" και την ΠΑ.

ΑΠΟΨΗ: Aν θέλουμε F-35 για την ΠΑ, πρέπει να αποσύρουμε τα Mirage 2000-5Mk2 (και να πάρουμε περισσότερα Rafale)

https://www.ptisidiastima.com/haf-should-retire-m2000-if-f35-enter-service/

Ανώνυμος είπε...

Ναι οκ δεν διαφωνώ με τη σκέψη σου όπως και με την πρόσκτηση των 2009, απλα σκέφτομαι το πως θα πρέπει να συνυπολογιστεί η ηλικία τους τη στιγμή που θα έρθουν όπως και τα κρυφά κόστη! Σε περίπτωση που θα ήταν δυσανάλογα υψηλό το τίμημα αγοράς των 2009 ή καθυστερούσε η παράδοση τους, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε την πιθανότητα για αγορά επιπλέον ραφαλ, νέων ή και μεταχειρισμένων! Όπως έγινε, δεδομένου ότι θα ήταν ελαφρά μεταχειρισμένα ή καινουργια και με πιο γρήγορη παράδοση μπορεί να μας συμφέρει!
Σύμφωνα με τον έντυπο τύπο και οπως έγραψα παραπάνω τα πρώτα ραφαλ θα αρχίσουν να παραδίδονται το 2027…και αυτό αν είναι αλήθεια.
Όσο για τα f 35 το κοστος τους είναι πολύ υψηλό και για την πρόσκτηση και για τις υποδομές όπως και για τη χρήση!