ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΗ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΚΩΛΥΜΑΤΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2022


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΔΙΑΒΑΣΗ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΚΩΛΥΜΑΤΟΣ.

Δύο ακόμα φώτο από την διάβαση υδάτινου κωλύματος στην φετινή άσκηση Μακεδονομάχος 2022 από την ομάδα μας. Πριν την άσκηση είχα πάει και είχα κάνει αναγνώριση εδάφους/περιοχής και ξέραμε ακριβώς τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Μπορεί η ορθογραφία να μην είναι το δυνατό μου σημείο, είμαι όμως πολύ καλός ανιχνευτής.

Κατόπιν ολιγόλεπτης θεωρητικής  εκπαίδευσης στην προετοιμασία των υλικών γενικά ,στεγανοποίηση υλικών εξάρτησης- σάκους μακράς διαβίωσης ,έλεγχος και επισήμανση αδυναμιών ακολούθησε πρακτική εκπαίδευση στη λίμνη όπου οι άνδρες ασκήθηκαν μεμονωμένα αλλά και ομαδικά στην κολύμβηση με σάκους μακράς διαβίωσης  ως πλωτήρα,είσοδος και έξοδος από το νερό καθώς και τακτικές εξασφάλισης της απέναντι ακτής,ασκήθηκαν επίσης στην κολύμβηση ανά τμήμα  τεσσάρων ανδρών με τα σακίδια τους καθώς και έλκοντας  κανό φορτωμένο με σάκους μακράς διαβίωσης .

Ελπίζω να γίνεται σαφές πόσο δύσκολη είναι η κολύμβηση με τακτικά ρούχα . Συνεχίζουμε την εκπαίδευση και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το κάνουμε.

2 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Α για κατσε καλα ρε φιλε τωρα τα ειδα αυτα
Ειστε πολυ οργανωμενοι.
Εδω βεβαια σε εμας εχει αλλα πεδια.
Το νερο παντα δυσκολευει τον αγωνα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , πολύ ωραίες φωτογραφίες , ζηλεύουμε . Δεν λέω βέβαια ότι θα έβγαζα την άσκηση , θέλω προπόνηση αρκετή και δεν έχω και την εμπειρία που έχετε ούτε με φορτίο . Κρίμα πάντως γιατί τίποτα τέτοιο δεν κάναμε στην θητεία , 2 βολές και μετά αγγαρείες και σκοπιές μόνο. Σε ποιο σημείο της φωτογραφίας βρίσκεσαι ? Το κολύμπι με ρούχα και εξοπλισμό χειμώνα ειδικά είναι δύσκολο , πως στεγνώνετε και κουβαλάτε μετά τα βρεγμένα με αυξημένο βάρος ?
Κάποτε που έκανα κωπηλασία (στα νιάτα μου) είχαμε πέσει χειμώνα από απόνερα πλοίου μέσα στο λιμάνι με χειμωνιάτικες φόρμες άστα, μέχρι να βγούμε στο παραλιάκι στο φρούριο του Κούλε ψοφήσαμε με το διπλό σκιφ. Καλημέρα σε όλους .

ΥΓ ισχύει το παρακάτω αν ξέρεις


Οι Ρώσοι οργάνωσαν με γλαφυρό τρόπο τη βύθιση της Μόσχας. Υπάρχει μόνο ένα μικρό και στενό πέρασμα στη Μαύρη Θάλασσα, πλάτους περίπου 135 μ., προς τα λιμάνια της Οδησσού και του Νικολάεφ. Οι Ρώσοι, κατά μήκος, βύθισαν ένα πλοίο που δεν είχαν ανάγκη. Έκλεισαν έτσι την είσοδο του λιμανιού και απέκλεισαν 12 υποβρύχια του ΝΑΤΟ, ένα από τα οποία ήταν πυρηνικά και πάνω από 80 ΝΑΤΟϊκά πλοία. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει αυτή η ομάδα του ΝΑΤΟ. Θα καταστραφεί ή θα αιχμαλωτισθεί. Αυτά αναφέρουν τουλάχιστον κάποιες πληροφορίες.

kakos04