ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Αυτή την εμφανή έλλειψη μεγάλου διαμετρήματος Ευρωπαίων ηγετών σε αυτή την χρονική στιγμή, η Ευρώπη θα την πληρώσει ακριβά.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το σεμνό πανηγυράκι με τις Γαλλικές εκλογές έλαβε τέλος.

Όπως ήταν φυσικό ο Μακρόν επανεξελέγη αφού στην ουσία έπαιζε μόνος του. Ούτε η Λεπέν έχει διαμέτρημα τέτοιο να ανταγωνιστεί την ΝΤΠ και ευτυχώς που δεν εξελέγη γιατί θα είχαμε "αυταπάτες" τύπου Τσίπρα ούτε και ο Μελανσόν που είναι πραγματικά λίγος.
 
Τι θα αλλάξει στην Γαλλία;; Τίποτα! Τα πράγματα για τους Γάλλους θα γίνουν χειρότερα με βραδύτερους ρυθμούς από ότι αν κέρδιζε η Λεπέν που στην φούρια της αλλά και την απειρία της το πιο πιθανόν θα ήταν να επιφέρει χάος. Μια Λεπέν που σίγουρα δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει με τον μισό Γαλλικό πληθυσμό αλλά και την ΝΤΠ απέναντι της. Άρα θα συμβιβαζόταν πολύ γρήγορα. Καλύτερα λοιπόν που δεν βγήκε.
 
Ο Μακρόν θα συνεχίσει την liberal νεοφιλελέ πολιτική του και την ατομική του ατζέντα, που δεν είναι άλλη από το να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα στην ευρωπαϊκή πολιτική θέλοντας να διαδεχθεί την Μέρκελ ως ο διάδοχος ηγέτης της ΕΕ , και η Ευρασία θα νιώθει πιο σίγουρη για αυτό, ξέροντας ότι θα έχει για 5 έτη έναν διαχειρίσιμο και προβλέψιμο αντίπαλο. 
 
Έναν αντίπαλο που θα συνεχίζει να έχει να αντιμετωπίζει εσωτερικές εντάσεις στην χώρα του, πολύ περισσότερο τώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και με μία Λεπέν που θα ασκεί λαϊκίστικη και ανέξοδη αντιπολίτευση πολύ πιο ενδυναμωμένη αυτή την φορά. Ραντεβού το καλοκαίρι για τις βουλευτικές εκλογές τώρα.
 
Αυτή την εμφανή έλλειψη μεγάλου διαμετρήματος Ευρωπαίων ηγετών σε αυτή την χρονική στιγμή, η Ευρώπη θα την πληρώσει ακριβά.

2 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



ΜΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ!

Η δυτική ολιγαρχική έκδοσις της αρχαιοελληνικής, (ελευθεριάζουσας, κατακτητικής έως χαώδους), δημοκρατίας είναι ούτως ή άλλως μια παρακμιακή λαϊκίζουσα φενάκη. (Πλάτων, Αριστοτέλης ξεκαθάρισαν από τότε το θέμα.)
Ιδίως δια δημοκρατίας ξενοκρατικού τύπου και ελέγχου όπως η ελληνική, καλή ώρα.
Όχι ότι και η ακραιφνής ολιγαρχία ή απολυταρχία είναι πάντα εθνικώς και κοινωνικώς επιτυχημέναι. Ένα συνταγματικό-Λυκούργειο μείγμα όλων των
ανωτέρω ίσως.)
Έστω κι έτσι όμως η εκλογική ψήφος των πολιτών ενέχει πάντα την εθνική σημασία και αξία της αποτυπούσα και ούσα Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

(Ωδάρχης.)

Μμ. είπε...


Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΙ.

Ρουσφετοδιορισμός είναι το σατανικό προεκλογικό κομματικό δόλωμα.
Διχασμός, προδοσία και εθνοξεπούλημα η ολεθρία παγίς.
Η φιλοδοξία του ραγιά η και, λόγω πολιτικοθρησκευτικής παιδείας,
επικρατούσα πολιτική φιλοσοφία του είναι όχι το είναι πρωτίστως εθνικώς ελεύθερος αλλά το, όπως άλλοτε τουρκογενίτσαρος, έτσι και του νυν
δημοκρατικώς αρνησίπατρις ευρωοατλαντογενίτσαρος.