ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Αναστασιάδης: Η Νούλαντ μου ζήτησε την εμπλοκή της Τουρκίας στα ενεργειακά της Μεσογείου

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ήθελα να ξερα άραγε η χοντρονούλαντ ζήτησε και από το Ισραήλ το ίδιο να πράξει με τους Παλαιστίνους;;; Και επισήμως οι δήθεν καλές ελληνοαμερικανικές σχέσεις κατέρρευσαν. Μην κοιτάτε εδώ μέσα στο ίντερνετ. Η κοινωνία έξω είναι πολύ διαφορετική. Έρχεται τσαπου στις εκλογές και θα τρίξουν οι πρεσβείες. Αρκεί που η ΝΔειμοκρατία δεν θα έχει αυτοδυναμία. Αυτό θα είναι μόνο η αρχή και το ξέρουν.

Δεν είναι θέμα των ΗΠΑ ο EastMed, ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της αμερικανίδας βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, η οποία του μετέφερε «την ανάγκη εμπλοκής της Τουρκίας στα ενεργειακά της Μεσογείου».

Ουδείς εμποδίζει την Τουρκία να έχει λόγο και ρόλο στα ενεργειακά θέματα της Μεσογείου, αν και εφόσον βεβαίως συνομολογήσει με την Κυπριακή Δημοκρατία τις διαχωριστικές γραμμές της ΑΟΖ εκάστης των δύο χωρών, είπε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Eurokinissi).

«Ανάγκη εμπλοκής της Τουρκίας»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την τελετή παράδοσης στον επενδυτή, της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας, και σε ερώτηση αν κατά την προχθεσινή συνάντησή του με τη βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, του μετέφερε μήνυμα από την Αγκυρα, όπου η κα Νούλαντ βρισκόταν προτού μεταβεί στην Κύπρο, και κληθείς να σχολιάσει αναφορές της σε συνεντεύξεις με τις οποίες υπονοείται ενεργειακή ένωση με τα κατεχόμενα πριν την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «όχι, εκείνο που μετέφερε δεν είναι την αναβάθμιση των κατεχομένων, είναι την ανάγκη εμπλοκής της Τουρκίας στα ενεργειακά της Μεσογείου.

»Και βεβαίως η απάντηση ήταν σαφής ότι, ουδείς εμποδίζει την Τουρκία να έχει λόγο και ρόλο αν και εφόσον βεβαίως συνομολογήσει με την Κυπριακή Δημοκρατία τις διαχωριστικές γραμμές της ΑΟΖ εκάστης των δύο χωρών».

«Δεν είναι θέμα των ΗΠΑ ο EastMed»

Ερωτηθείς για τον EastMed και τα όσα λέγονται από αξιωματούχους των ΗΠΑ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «εκείνο που αναμένουμε είναι την τελική έκθεση η οποία χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Και επαναλαμβάνω, ήταν εξαρχής η θέση – εξ ου και η μελέτη γίνεται – αν είναι βιώσιμος, αν υπάρχουν οι επενδυτές, αν το θαλάσσιο υπέδαφος το επιτρέπει τότε θα πραγματοποιηθεί. Δεν είναι θέμα απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης για ένα ευρωπαϊκό έργο.

»Εκείνο που διαπιστώνουν όλοι – και έχει μεγάλη σημασία – είναι η ανάγκη απεξάρτησης της ΕΕ από συγκεκριμένες αγορές και οι εναλλακτικές δίοδοι παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και η πλησιέστερη δεν είναι άλλη από τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου».

Ερωτηθείς αν θα πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε καταφατικά.

Πηγή: sigmalive.com

 

9 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΜΠΑΝΕΣ. ΠΕΝΘΙΜΕΣ;

Η επόμενη μέρα της Θράκης και η ανάδειξη της περιοχής σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, σε ελκυστικό επενδυτικό και τουριστικό προορισμό αλλά και σε εγγυητή ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη, ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης «Thrace:Towards A New Investment Era», που διεξήχθη στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 - 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

.....................

ΞΕΝΑ ΠΙΚΡΑ ΣΧΟΛΙΑ


Βημα βημα προσπαθουν να αποσπασουν τη Θρακη απο την Ελλαδα
και τα γιουσουφακια μας πουλανε φουμαρα για αναπτυξη.

Η Elizabeth K. Lee, Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη επεσήμανε πως «εναι σημαντικό να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της Θράκης γιατί υπάρχει μεγάλη πολιτιστική διαφορετικότητα και ποικιλομορφία.
Αυτή η πρόταση τα λέει όλα !!!!

Να την χαιρομαστε την προξενο ... τι να λεμε

Έδωσε γραμμή η κυρία και στίγμα για πολλοστή φορά για το τι μέλι γενέσθαι με την χώρα μας.

H Θράκη πάει καρφί για ίδια τύχη με Κύπρο...
Να το θυμάστε...
Και ΟΛΟ το συφερτό στη Βουλή...
Βελάζει...












Ανώνυμος είπε...

η πρόξενος είναι ο διάδοχος του Πά'υ'ατ, με αυτοφοράκια τον ομογενή αντικαταστάτη του

Ανώνυμος είπε...

και με την αδελφομητέρα του πρωθυπουργού να ειναι υπεύθυνη στην επιτροπή της Βουλής για την Θράκη

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Για την αδελφομάνα την Ντοράκλα την χοντρή εξερευνήτρια και την εθνοπροδοτική σχέση της με την Θράκη τα λέγαμε ΕΔΩ :

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/09/blog-post_25.html

kakos04 είπε...

Καλημέρα, αν δεν απατώμαι η πρόξενος είναι απόφοιτος του war college. Τίποτα καλό δεν προμηνύει. Όπως λέει ο ανώνυμος ο Τσούνης είναι μόνο για αυτοφορακιας. Η σκόπευση για την Θράκη έχει ξεκινήσει όπως λέτε Αρρίων και Λύκαστρος, πιθανόν να μας αποπροσανατολίσουν με Σκόπια και βόρεια Ήπειρο να αναλώσουμε δυνάμεις, με τον άλλο γείτονα να περιμένει δυστυχώς για επίθεση.
Η εστίαση είναι η Θράκη να είναι πολυφυλετική χωρίς Έλληνες.

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Εστίαση σίγουρη η Θράκη . ΑΝΣΚ !
Η Κύπρος σίγουρα για αντιπερισπασμό .
Μέχρι το τέλος του χρόνου περίπου κατά εκτίμηση η κίνηση ….

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Σας εύχομαι ότι καλύτερο αγαπητοί όλοι !

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Ντορακλα =Σίχαμα

ΑυνανστασιΑΔΗΣ= Διπλό Σίχαμα

Διότι όχι μόνο γεννήθηκε και ακόμη ζει έρποντας
Αλλά διότι κατέβασε και τους πεςρισσοτερους φυσιολογικούς υπόλοιπους για να μην είναι μόνος
Ένα δειλό ανθρωπάριο κενό από οιασδηποτε αγνή πρόθεση η ανώτερη επιδιώξη

Από τα πιο δειλα και ασπόνδυλα ίσως πλην της γελαστης λουλλους Κουλας.

Από τα χειρότερα είδη . Διαφθορέας .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαι εμείς αγαπητέ Ρόκκο σου ευχόμαστε ότι επιθυμείς να εκπληρωθεί.Η Δύναμη Προστασίας των Ελλήνων μαζί σου.