ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΑΝΕΠ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" MΕ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΑΝΕΠ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" MΕ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

Όταν ο Σημίτης, εκτελώντας γερμανικό σχέδιο, με τις ευλογίες τότε και των ΗΠΑ, ξεδίπλωνε την κατευναστική πολιτική προς την Τουρκία μετά τα Ίμια (Ελσίνκι και συμφωνία της Μαδρίτης) στόχευε στην κάμψη των αντιρρησιών της Τουρκίας για την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, από την μία. Και από την άλλη την όσο δυνατόν και μεγαλύτερη πρόσδεση της Τουρκίας στο τότε ελπιδοφόρο άρμα της Ενωμένης Ευρώπης.
 
Από τότε έγιναν όμως πολλά. Η ΕΕ απέτυχε να εκμεταλλευτεί προς όφελος του ευρώ την κρίση του 08, τα έκανε μαντάρα μετά με την οικονομία και ακόμα πιο μαντάρα τώρα με την κρίση του κορονοιου, το ενεργειακό και την Ουκρανία. Αφού σύρθηκε όλη η ΕΕ ως παρίας πίσω από τις γερμανικές επιλογές με αποτέλεσμα τώρα είναι να φαντάζει ως γεωπολιτικός νάνος στην νέα διζωνική παγκοσμιοποίηση που τώρα διαμορφώνεται, μετά την κατάρρευση της προηγούμενης. 
 
Η ρήξη των γερμανικών πολιτικών με εκείνες των ΗΠΑ, αφού έκαναν ένα damage control της εποχής Τραμπ, έστρεψαν ήδη την Γερμανική μηχανή σε άλλη ρότα ως εξάρτημα της αμερικανικής.
 
Παράλληλα στην Τουρκία, μετά την λήξη το 08 της επιτήρησης του ΔΝΤ από την χρεοκοπία της του 2000-04, κυριάρχησαν οι μεγαλοϊδεατικές πολιτικές του Ερντογαν, που την φαντάστηκε σαν μια νέα Οθωμανία που θα εκτείνονταν από την Υποσαχάρια Αφρική μέχρι και το Πακιστάν.
 
Η οικονομία της Τουρκίας όμως απέτυχε να ακολουθήσει αυτά τα σχέδια. Κινείται πλέον μόνο με το μαύρο συνάλλαγμα που κατέχει μέρος των ελίτ του πληθυσμού της, μετά την κατρακύλα της λίρας και τις οικονομικές της σχέσεις με την Ρωσία.. Με δολάρια κυρίως, αποτέλεσμα του λαθρεμπόριου πετρελαίου που έκανε παλιότερα το καθεστώς Ερντογαν με τον ISIS και μετά με το φυσικό αέριο του Ιράν (μέσω χρυσού του... Ριχαρδου via Κατάρ), με τις πλάτες-στραβά μάτια του Τραμπ. 
 
Η εξωτερική πολιτική της γείτονος, στριμωγμένη και από την αμείλικτη οικονομική πραγματικότητα της, που δεν μπορεί να αντιστραφεί από την συνεχιζόμενη πολιτική ανοχής της ΕΕ, την στρέφει μοιραία προς την εμπορική ζώνη της Κίνας (με ενθάρρυνση και της Ρωσίας, που έχει επενδύσει πολλά πάνω της).
 
Αυτό είναι κάτι που η πολιτική του θείου Σαμ, υπό τον Μπάιντεν, δύσκολα φυσικά θα μπορέσει να την επιτρέψει. Εκτός από την πολιτική ομηρία του ίδιου του Ερντογαν λόγω της εκδίκασης του σκανδάλου ξεπλύματος της Τουρκικής Halkbank στις ΗΠΑ, που "κρατείται", ίσως σκέφτηκαν να χρησιμοποιηθεί πάλι το ΔΝΤ για να την συγκρατήσει. 
 
Αμφίβολο όμως το αποτέλεσμα. Ενδεχομένως και η απειλή αναγνώρισης ως ανεξαρτήτου κράτους του Κουρδιστάν (του Βόρειου Ιράκ και της ΒΑ Συρίας) για να την αποκόψει από την επαφή με το Ιράν, που ήδη προσχώρησε στην ζώνη του γουαν, να είναι η μόνη ικανή επιλογή πλέον. 
 
Οι ελίτ της Τουρκίας φαίνεται ότι όλα αυτά τα ξέρουν και έκαναν ήδη τα κουμάντα τους. Τα παλαιάς κοπής κρυπτονομίσματα τύπου bitcoin κλπ έχουν ήδη διαδοθεί στο 20% του Τουρκικού πληθυσμού! Άρα όποια capital controls επιβληθούν από το ΔΝΤ για να αποτρέψει την διαφυγή αυτών των δολαρίων, δεν μπορεί να δουλέψει! 
 
Τώρα δοκιμάζουν μπας και όλα αυτά τα αποφύγουν σε βάρος μας.
 
Και ενώ αυτά συμβαίνουν, το πολιτικό μας προσωπικό στα γκουβέρνα Ελλάδας και Κύπρου έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 20 (όπως διέρρευσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστρίας και του Ισραήλ) ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ για εφ όλης της ύλης διαπραγματεύσεις μέσω πολυμερών διασκέψεων bypass του διεθνούς δικαίου κάτω από την αυστηρή επιτήρηση, τότε, της Μερκελ επί όσων σχεδιάστηκαν στο ΕΛΙΑΝΕΠ. Το think tank των Σημιτικων που έχει πιάσει όλα τα καίρια πόστα για την εκτέλεση του ίδιου σχεδίου του 97. Λες και δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα στις δύο όχθες του Αιγαίου και σε όλο τον κόσμο από τότε! Έτσι,με την ανοχή του Τραμπ, αφέθηκε το Oruc Reis να γκριζαρει όση έκταση άφηνε ακάλυπτη η μυωπικα συμφωνία διευθέτησης της ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγυπτου λίγους μήνες πριν.
 
Δογματισμός που πλέον φτάνει στα όρια να λειτουργεί ως εθνικά προδοτικός δίνοντας τα πάντα, χωρίς να κερδίζουμε απολύτως τίποτα!
 
Και το ερώτημα ήταν τότε,, εκτός του Ερντογαν, ποιος άλλος ήταν ο επισπεύδων σε αυτές τις πολιτικές μυστικών συνεννοήσεων, (το τι θέλουν να συμφωνηθεί, προφανές: συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ ανατολικά της Ρόδου και της διόδευση του EastMed προς την Τουρκία μέσω κατεχομένων της Κύπρου. Και ότι πάρουν και μέσα στο Αιγαίο, όπως τίποτα αποστρατικοποιήσεις νησιών μας ( που ήδη ξεκίνησαν με μεταφορά οπλικών συστημάτων της άμυνας τους στην Βουλγαρία λόγω του Ουκρανικού).
 
Η Μερκελ σίγουρα ήταν επισπεύδουσα όντας ήδη στην γωνία (και τώρα παρελθόν)! Ομοίως και ο Πουτιν για τα δικά του σχέδια, που ήδη όμως δοκιμάζονται στην Ουκρανία. Η θέση των ΗΠΑ προφανώς σχεδιασμένη από το βαθύ κράτος του θείου Σαμ ανεξαρτήτως προέδρου, τώρα επείγεται για να καλύψει το ενεργειακό κενό που αφήνει η έλλειψη του ρωσικού αερίου. 
 
Μια προηγούμενη πάντως φορά που είχαμε δίδυμο δεξιών κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο σε ένα παρόμοιο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον (πόλεμος στο Ισραήλ, πετρελαϊκή κρίση τότε), τις κυβερνήσεις του Ιωαννιδη και του Σαμψών που έγιναν "επισπεύδοντες" , χάθηκε το 38% της Κύπρου. 
 
Δεν ήταν καθόλου σοφό που περιμέναμε να δούμε τι άλλο θα χαθεί τώρα, πριν να πέσουν με πάταγο και οι σημερινές δεξιές κυβερνήσεις υπό την καθοδήγηση του ΕΛΙΑΝΕΠ μαζί με το καθεστώς του Ερντογαν, που ούτως ή άλλως παραπαίει οικονομικά, μέσα σε επικίνδυνες νέες εθνικές περιπέτειες.
 
Η πρόσδεση της Τουρκίας στην ζώνη του δολαρίου έναντι εξορύξεων στα 94.000τετρ χιλιόμετρα που γκριζάρισε το Oruc Reis , θα συνεχίσει να είναι αμφίβολη! Ο δε Πούτιν έτσι, μέσω της "συνεκμετάλλευσης", θα παραμένει ως ο ενεργειακός ρυθμιστής και των νοτίων περασμάτων προς την ΕΕ, όπως είναι σήμερα χαραγμένα! 
 
Όσο για τα ερείσματα αυτών των απόψεων και σε ΟΛΑ τα άλλα κόμματα , καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν. Οι καρπαζιές που είναι να πέσουν θα θυμίζουν κάτι από τις ημιτελείς εκκαθαρίσεις του Κολοκοτρώνη στους προσκυνημένους Νενέκους του Μωρηά το 1827...
 
Σχετικό ΕΔΩ.. 

Επίσης και ΕΔΩ..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , όλους αυτούς (Σημίτη & co) αφού δεν τους πνίξαμε στην κούνια τους όταν έπρεπε , πρέπει τώρα να τους ρίξουμε στον Καιάδα άμεσα για να την βγάλουμε εμείς μια και οι περισσότεροι κοιμούνται δυστυχώς . Είναι δυνατόν να υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστεί η χώρα αποτελεσματικά και αυτοί να το αρνούνται για μερικά $$$. Μια οργάνωση θέλουμε όπως αυτές που κυνηγούσαν τους ναζί μετά το 40 να μην αφήσει προδότη ζωντανό . Πρέπει να εξαναγκαστούν οι υπηρεσίες του κράτους να σοβαρευτούν και να καθαρθούν . Δυστυχώς μιλάω με φίλο στην Ευπ που ξέρω 20 χρόνια από φοιτητές προχτές και μου λέει οι σύμμαχοι μας οι Αμερικανοί ! Του λέω δεν βλέπεις ότι 40 χρόνια μας διαλύουν σιγά σιγά και όπου μπορούν μας την κάνουν (Μακεδονία - Θράκη - Αιγαίο) . Επειδή μοιράζονται μερικές πληροφορίες θα λέμε και ευχαριστώ όταν έχουν οργανώσει όλη την αμφισβήτηση της Τουρκίας και την αποβιομηχάνιση και όχι μόνο ? Δεν γίνεται να μην τα βλέπουν . Νευριάζω πάντως

kakos04

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλημερα στον Κακο και σε ολους,αφου ρε φιλε χορευαν τσιφτετελια πριν καιρο τωρα γιναν 007?
Πια ΕΥΠ και πρασινα αλογα αστυνομικοι με μια αλλαγη ποστου ειναι και οτι μαθαινουν απο τους Καουμποηδες φανταζει σε μας εξωπραγματικο.
Εσυ και μονο που διαβαζεις Λυκαστρο και τελος παντων ενδιαφεραι να μαθεις απο οπου μπορεις εχεις πιο καλη εικονα απο αυτον.
Αυτοι δεν ηταν που αφησαν τα κοματα να μπουν στην ΕΥΠ και τα καναν ολα σκατα?
Οταν η πολιτικη ηγεσια ελεγχει μια τετοια υπηρεσια και αυτη η ηγεσια ειναι για τον πουτσο τι να ειναι αραγε αυτη η υπηρεσια?
Καλημερα σε ολους.

Υ.Γ.ΕΥΠ ειμαστε εμεις με τον καθημερινο μας αγωνα και κυριως τον πνευματικο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι φίλοι μου (Νικόλα, ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ) για να δείτε ότι ΟΛΑ τα έχουμε πει εδώ μέσα...και αυτά που θα γίνουν στο μέλλον. Γράφαμε ΕΔΩ :

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/04/greeks-make-europe-great-again.html?showComment=1588015582892

Τρεις είναι οι δρόμοι που υποδεικνύονται ιστορικά , σύμφωνα με τα Ελληνικά δεδομένα, ώστε να διαβούμε και αυτές τις συμπληγάδες πέτρες με αρκετά τραύματα, αλλά ζωντανοί.

1) Κοινή συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου προς μια εθνική πορεία (και όχι εθνικιστική) του σκάφους Ελλάς, προς όλους τους τομείς, με βήμα προς βήμα απαγκίστρωση από τους «συμμάχους» μας Αγγλοσάξονες και Ευρωπαίους, και ταυτόχρονη προσέγγιση του Πανάρχαιου οράματος του έθνους μας , όπου θα συμπεριλαμβάνει και την Ιωνία.
2) Ριζική πολιτική μεταρρύθμιση και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (τέλος η ΕΥΠ) με επτασφράγιστη μυστικότητα και άριστη συγκάλυψη. Ώστε να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε.
3) Επανάσταση με εθνική τρομοκρατία, τόσο στο σάπιο οικονομικό – πολιτικό – επιχειρηματικό εσωτερικό κατεστημένο, όσο και με τρομοκράτηση σε εκλεκτά μέλη των «μεγάλων» ιερατείων του πλανήτου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Επίσης καλοί μου φίλοι γράφαμε εκεί και :

" Στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και εάν γίνουν αυτές, δεν πρόκειται η Ν.Δ. να γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, και αυτό όχι γιατί δεν θα έχει τις ανάλογες ψήφους, εξάλλου σε 7 ημέρες η συμμορία του ζαβού-κλόουν του Harvard, θα ανεβάσει τα ποσοστά αποδοχής/ικανοποίησης από τα μεσαιοχαμηλά εισοδηματικά στρώματα! . Ο κυρίως λόγος που το κυβερνών κόμμα δεν θα γίνει ξανά κυβέρνηση προσωπικά πιστεύω ότι είναι αυτός: άλλη μια τετραετία Ν.Δ. και θα έχουμε επανάσταση, με ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με αποτελέσματα μη σαφή και αναμενόμενα για τους εξουσιαστές. "

Πάλι μέσα θα πέσουμε.!!!!

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Παλι μεσα θα πεσεις.
Αυτο το αρθρο ειναι πυρηνικη βομβα,ειναι στοχος του εθνους των Ελληνων η οτι απεμεινε μεχρι τωρα απο αυτο το εθνος.
Μια λεξη σου την κανω σημαια ΙΕΡΗ ΤΡΕΛΑ.
Μια Μανητα ιερη θα μας βαρεσει στον κεφαλι,και αιτια θα ειναι αυτο το Γκολουμ που λεγεται μητσοτακης,και ολη η ουρα που βρισκεται απο πισω του.
Για τετοιες τρελες ειμαστε γεννημενοι και οσο και να μιλαμε λογικα τα ματια μας γυαλιζουν απο αυτη την τρελα.
Αφου λοιπον θελουν Ερηνη για να μας σφαξουν ησυχα στον υπνο μας εμεις θα τους χαρισουμε Πολεμο Ιερο.