ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Γίνεται μεγάλη αεροπορική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ με αεροσκάφη Nuke-Sniffer

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Κάτι φαίνεται να «φτιάχνεται» γύρω από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας. Μια μεγάλη αεροπορική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ είναι επί του παρόντος ενεργή. πολύ μεγαλύτερη από τους περισσότερους προηγούμενους κορεσμούς στον αέρα.

Ξεκινάμε με το "Constant Phoenix" της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο είναι ένα αεροσκάφος ανιχνευτής πυρηνικών όπλων, που εκτελεί ένα περίεργο σχέδιο αεροπορικής αναζήτησης στα ανοικτά των ακτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό το αεροσκάφος παίρνει δείγματα αέρα για να ανιχνεύσει την παρουσία πυρηνικού υλικού. Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα παρακολούθησης με ραντάρ, το αεροπλάνο φαίνεται να αναζητά αυτό που μπορεί να είναι ένα αναπτυγμένο ρωσικό πυρηνικό drone POSEIDON ή υποβρύχια που φέρουν τέτοια drone.

Η Ρωσία επινόησε αυτό το ασταμάτητο πυρηνικό τορπιλικό drone με την ιδέα ότι μπορεί να εκραγεί ένα χιλιόμετρο κάτω από τη θάλασσα, ώστε να δημιουργήσει ένα «πυρηνικό τσουνάμι» ενάντια στην ακτογραμμή ενός εχθρού. Αν γινόταν αυτό, ένα κύμα ύψους άνω των 1500 μέτρων (4500 πόδια) θα ξεβραστεί σε μια εχθρική ακτογραμμή, μεταφέροντας θανατηφόρα επίπεδα ακτινοβολίας, και θα συνέτριβε εντελώς τα πάντα σε απόσταση περίπου είκοσι μιλίων από μια ακτογραμμή.

Ακόμη χειρότερα, επειδή αυτό το νερό θα μεταφέρει βαριές δόσεις ακτινοβολίας, η εχθρική χώρα δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή για χιλιάδες χρόνια!

Εδώ είναι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναζήτησης αεροσκαφών:


Στη συνέχεια, στρέφουμε την προσοχή σε ένα αμερικανικό drone "Globalhawk", που τώρα ερευνά βαθιά μέσα στην Μαύρη Θάλασσα.   

Με το διακριτικό κλήσης FORTE11, αυτή η πτήση φαίνεται ασυνήθιστη επειδή στο παρελθόν συνήθως είχαν κολλήσει στη ρουμανική ακτή. Αυτή φαίνεται να είναι μια πολύ επιθετική κίνηση, που οδηγεί ορισμένους παρατηρητές στο συμπέρασμα ότι "κάτι πρόκειται να συμβεί".

Αυτός είναι ο χάρτης της πτήσης:


 

Επιπλέον, τα ακόλουθα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ είναι επίσης ανεβασμένα:

-USAF E8C Joint STARS REDEYE6

-USAF KC135R 63-8039

-USAF KC135R 58-0092

-RAF RC-135W Rivet Joint RRR7209

-USAF RQ-4B Global Hawk FORTE11

-Ιταλική Πολεμική Αεροπορία G550 AEW PERSE71

Εδώ είναι ο χάρτης ραντάρ πτήσης αυτών των αεροσκαφών:

Σημαντικό ενδιαφέρον για το παραπάνω αεροσκάφος είναι το Royal Air Force "Rivet Joint". Το RC-135W Rivet Joint είναι ένα  ειδικό αεροσκάφος ηλεκτρονικής επιτήρησης  που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα θέατρα σε στρατηγικές και τακτικές αποστολές. Οι αισθητήρες του «απορροφούν» ηλεκτρονικές εκπομπές από επικοινωνίες, ραντάρ και άλλα συστήματα.

Το ΝΑΤΟ έχει επίσης αναπτύξει ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο στη Φινλανδία, κατασκοπεύοντας όλα πάνω-κάτω στα ρωσικά σύνορα:


Επίσης υπάρχει ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας "Peace Eagle" που περιπολεί από τη Ρουμανία:


Το Boeing 737 AEW&C "Peace Eagle" είναι ένα δικινητήριο αερομεταφερόμενο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου που βασίζεται στο σχέδιο Boeing 737 Next Generation. Είναι ελαφρύτερο από το Boeing E-3 Sentry με βάση το 707 και διαθέτει μια σταθερή, ενεργή ηλεκτρονικά σαρωμένη κεραία ραντάρ συστοιχίας αντί για περιστρεφόμενη. 

Με καύσιμα όλα αυτά τα αεροσκάφη είναι δύο αερομεταφερόμενα StratoTanker:


Οι εντάσεις είναι τώρα πολύ υψηλές μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Σε αρκετούς παρατηρητές φαίνεται ότι είτε :

α) Η επίθεση της Ουκρανίας μπορεί να είναι έτοιμη να ξεκινήσει,..η

β) Το ΝΑΤΟ φοβάται ένα ρωσικό πρώτο χτύπημα.

Ο κόσμος ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά σε μια πραγματική πυρηνική σύγκρουση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα τώρα που κάνω διάλειμμα . Και αν έχουν οι Ρώσοι decoys μίνι dirty bombs , βλέπει την διαφορά ? ή απόβλητα από εργοστάσια πυρηνικών ? Πάντως τέτοια κινητοποίηση κάποιος τρέχει να προλάβει .
Επίσης είχες γράψει ότι καλό θα ήταν να αγοραστεί η intracom defence από τους Γάλλους MBDA ή άλλους για το μέλλον κ τεχνογνωσία . Τώρα που την τσίμπησαν οι Ισραηλινοί τι σημαίνει για εμάς πρώτον εξελικτικά και τι ανεξαρτησία σε περίπτωση πολέμου θα έχει από τους ιδιοκτήτες - επιστράτευση - δολιοφθορά . Και γενικά στην ανεξαρτησία της αμυντικής ικανότητας της χώρας . Τώρα θα κάνουν εξαγωγές οι Ισραηλινοί και σε αραβικές χώρες μέσω ΕΒΟ κ Intracom με άλλο brand name .
Όταν έχεις χρόνο ευχαριστώ .

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Κακέ04 πάλι καλά που κάνεις διάλειμμα, εγώ ούτε αυτό δεν προλαβαίνω τώρα τελευταία. Έχω τόσα πολλά να κάνω και ο χρόνος είναι ελάχιστος, που για να κάνω μια ανάρτηση εδώ η να απαντήσω πρέπει να κλέψω χρόνο από τον ύπνο ή το φαγητό μου.

Πολλά έχω γράψει αλλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ΔΕΝ με ακούνε. Δεν πειράζει θα έρθει η ώρα που θα την ακούσουν.!!