ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 21 Μαΐου 2023

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τον αείμνηστο Κυριάκο Διακογιάννη τον είχα πρωτοδιαβάσει προς τα μέσα της δεκαετίας του 1990, ήταν το βιβλίο του «Σκυλάνθρωποι», όπου είχα διαβάσει αρκετές σελίδες. Μέχρι τo τέλος της δεκαετίας του 1990, είχα σχεδόν όλα τα εκδοθέντα έργα του. Τότε ήταν όπου έκανε κάποιες εκπομπές στην τηλεόραση, στον τότε τηλεοπτικό δίαυλο «Κανάλι 5», όπου και παρακολουθούσα τις εκπομπές του, από αυτές τις εκπομπές μάθαινα πότε και που, υπογράφει τα βιβλία του, με αποτέλεσμα να πάω κάποια στιγμή να συζητάω λίγο μαζί του, και να μου υπογράψει σχεδόν όλα βιβλία του, που είχα αποκτήσει. 

Ο Κ. Διακογιάννης έγραφε σε άλλο επίπεδο για την εποχή του, που για πεδίο ήταν το πολιτικό, κοινωνικό κ.λ.π. γίγνεσθαι γύρω από τα εθνικά θέματα. Ήταν πρωτοπόρος και διορατικός στο γράψιμο, για όλα αυτά που πλέον ζούμε στις μέρες μας… προφανώς γνώριζε ήδη από τις αρχές του 1970, τις αποφάσεις που είχαν παρθεί στα υψηλά κλιμάκια της λευκής φυλής, για τα κράτη που βρίσκονται μεταξύ Χερσόνησο του Αίμου και Μέση Ανατολή

Όλα ήταν γνωστά από τότε, ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, δεν ήθελε να καταλάβει τον κίνδυνο. Στα βιβλία του κ. Διακογιάννη διακρίνεται η αγωνία του συγγραφέα για το μέλλον της ελληνικής φυλής… στην επερχόμενη (για τότε) καταιγίδα. Σε αυτό το μικρό αφιέρωμα, θα ανεβάσω μόνο τον πρόλογο από του βιβλίο του «Ανθρώπινα Πιράνχας» εκδ. το 1981 η σημειολογία του προλόγου είναι ανατριχιαστική για την λεπτομερή ακρίβεια του γραπτού λόγου, σε σχέση με τα γεγονότα που έχουμε ζήσει και διακρίνουμε να έρχονται, οι συνειρμοί είναι χειμαρρώδεις και μπορούν να γίνουν ελεύθερα. 


 5 σχόλια:

tuluba είπε...

Ευχαριστώ

kakos04 είπε...

Καλημέρα ήταν προφητικός δυστυχώς από όσα αποσπάσματα στις εφημερίδες είχα διαβάσει. Το θέμα είναι να κοπούν τα βαρίδια που μας τραβούν στον γκρεμό πριν πέσουν οι πολλοί. Δυστυχώς οι περισσότεροι συνεχίζουν στην Νιρβάνα τους αγνοώντας τι πραγματικά παίζει πέρα από το θέατρο. Από το βιβλίο κρατάω τις βουνοκορφές, αν και με την τεχνολογία δεν ξεφεύγεις πλέον ούτε εκεί. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

Νικανδρικ είπε...

Αμα σου πω οτι δεν δακρυσα θα ειναι ψεμα.Αλλα επειδη εγω ακομα βρισκομαι στα απατητα βουνα ευτυχως εχω μαζι μου ακομα ενα πουγκι κοντα στην ψυχη μου,οποτε ειμαι στην φαση να κατεβω σαν σιφουνας για να του παρω τα κεφαλια.Αν θελεται ριξτε μια ψηφο και σε εμρνα δεν θα παει χαμενη.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δυστυχώς φίλε Κακέ σήμερα μετράμε βολεμένους και ηλίθιους !!! Για αυτό και θα πέσει τιμωρία από των ουρανών. Να θυμάσαι τα λόγια μου...και να μην λυπηθείς κανέναν για ότι πάθει από εδώ και μπρός. Κανέναν πούστη και καμία καριόλα μην λυπηθείς για ότι πάθουν...διότι τα ήθελε ο κώλος τους.!!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ και εγώ τα ορεινά έχω πιάσει...αλλά όλη μέρα βρίζω και ρίχνω κατάρες.! Και να είσαι σίγουρος ότι οι κατάρες μου θα πιάσουν διότι τα δικά μου χέρια είναι "καθαρά".!!! Δεν ψήφισα και ΔΕΝ ψηφίζω κανέναν πούστη που νομίζει ότι θα με πιάσει κορόιδο.

Και επειδή τα χέρια μου είναι "καθαρά" έχω το δικαίωμα να ΒΡΙΖΩ όποιον θέλω και να ΚΑΤΑΡΙΕΜΑΙ όποιον κερατά πάει και ψηφίζει και καταστρέφει τόσο το δικό μου μέλλον , όσο και το μέλλον των Ελλήνων. ΨΩΦΟ το λοιπόν ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΕΑΣ σε όποιο σάπιο αρχίδι και γαμιόλα έχει πάει και ψηφίσει τους δολοφόνους των Ελλήνων.

Μέχρι τρίτης γενεάς να ψοφήσουν μέχρι και τα κατοικίδια τους...που δεν μου φταίνε σε τίποτα τα κακόμοιρα. Πρέπει να ψοφήσουν τα ελληνόφωνα δίποδα που κατοικούν στην χώρα των Ελλήνων για να δούμε οι Έλληνες άσπρη μέρα.