ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Δημοσκοπήσεις αλά Τουρκ: Τσουτσούν νταχτιρντί.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Δημοσκοπήσεις αλά Τουρκ: Τσουτσούν νταχτιρντί.

Στον κουβά ως συνήθως οι αναλύσεις και οι δημοσκοπήσεις που έκαναν οι δυτικοί δημοσκόποι και αναλυτές. Γιατί αδυνατούν να κατανοήσουν πως σκέφτεται ο Τούρκος πολίτης και περισσότερο γιατί ψηφίζει και εμπιστεύεται τον Ερντογαν. Φυσικά και ο σουλτάνος μετά από 20 χρόνια στην εξουσία δεν θα χάσει εύκολα εκλογή. Έχει όλον τον κρατικό μηχανισμό στο τσεπάκι του.

Η Τουρκία με τον Ερντογαν βαδίζει μια δεκαετία και πλέον με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης Το ότι παίζει με το νόμισμα της και το υποτιμά όπως αυτή θέλει ορίζοντας μονομερώς ισοτιμίες στο εσωτερικό της είναι ένα κόλπο ενός αιώνα και από τον Σουλτάνο της Πύλης. Το να υποτιμήσει φέτος την λίρα 1/20 με το ευρώ είναι τίποτα. Το 2003 όταν οι Γερμανοί ήθελαν να χτίσουν τζάμπα ξενοδοχεία στα παράλια το είχε υποτιμήσει 1/1.3 εκ και μετά με έναν νόμο και ένα άρθρο το όρισε 1/2 .Συνέχεια με αυτό το κόλπο εισάγει σκληρό νόμισμα και κάνει επενδύσεις στην χώρα του. Μικρή Κίνα υποσχέθηκε πως θα την κάνει ... και θα την κάνει.
 
Ο Ερντογάν έχει κάνει την Τουρκία σοβαρό παίχτη και οι Τούρκοι το ξέρουν. Απλά οι δυτικοί και οι Αμερικάνοι μαλάκες ειδικά δεν μπορούν να το χωνέψουν έχοντας ήδη χάσει την επιρροή τους στην Τουρκία.
 
Αντί οι ανόητοι Ευρωπαίοι και Δυτικοί να δημιουργήσουν μια Ελλάδα δίπλα στα σύνορα της Τουρκίας, δυνατή και με ανταγωνιστική οικονομία ειδικά σε πρωτογενή παραγωγή, μεταποίηση, τουρισμού, ενέργειας και υπηρεσίες ειδικά που σχετίζονται με το εμπόριο, μας κάνουν σεληνιακό τοπίο και δρόμο μεταφοράς και διοχέτευσης μέσα στην ΕΕ αγαθών από Τουρκία και Κίνα. Τόσο τους κόβει το μυαλό τους η μήπως ελέγχονται από το Βαβυλωνειάκο Κέντρο Εξουσίας;; Αύριο που η ΕΕ θα εξαρτάται για εισαγωγή φθηνών αγαθών από Τουρκία και Κίνα θα τα βρει μπροστά της.
 
To how to lie with statistics, ΕΔΩ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: