ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Οι Ταλιμπάν μεταφέρουν βαριά τεθωρακισμένα, και στρατεύματα, στα σύνορα με το Ιράν .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν μετακινούν στρατεύματα και βαρύ οπλισμό στα σύνορα με το Ιράν και προειδοποιούν ότι μπορούν να καταλάβουν την Τεχεράνη εντός ημερών, εάν το Ιράν δεν σταματήσει τις προκλήσεις. Α, και όλος αυτός ο βαρύς οπλισμός και τα τεθωρακισμένα. . . . ήταν αυτά που «έμειναν» εκεί όταν οι ΗΠΑ έφυγαν από το Αφγανιστάν. Χμ πολύ βολικό.

Συνοριακές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των Ιρανών Συνοριοφυλάκων και του Αφγανικού Στρατού των Ταλιμπάν νωρίτερα χθές, με σημαντικές ανταλλαγές πυροβολικού και πρόσθετο εξοπλισμό αναφέρθηκε ότι βρίσκεται καθ' οδόν προς την περιοχή των συνόρων. Μέχρι στιγμής φέρεται να έχουν σκοτωθεί 3 Ιρανοί συνοριοφύλακες. Σύμφωνα με Τοπικές Πηγές, η ιρανική Πολεμική Αεροπορία έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού με προετοιμασίες που γίνονται εάν η κατάσταση κλιμακωθεί.

Τώρα βλέπουμε επιτέλους την αιτία γιατί οι Τζώνηδες άφησαν το Αφγανιστάν και γιατί επίσης άφησαν πίσω τους εξοπλισμό δισεκατομμυρίων δολαρίων στους Ταλιμπάν. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι ιρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν όλμους των 60 χιλιοστών για να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των Ταλιμπάν.

Οι συγκρούσεις στα σύνορα των Ταλιμπάν και του Ιράν έχουν μετακινηθεί και λαμβάνουν χώρα τώρα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Nimruz. Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται κατά μήκος των συνόρων, με αναφορές από νωρίτερα σήμερα να αναφέρουν ότι οι δυνάμεις των Ταλιμπάν που χρησιμοποιούν αμερικανικό ρυμουλκούμενο πυροβολικό και άλλο εξοπλισμό κατέλαβαν ένα ιρανικό σταθμό συνοριακής ασφάλειας κοντά στην πόλη Zabol.

Υ.Γ  Ακριβώς  η ίδια ιστορία του Ιράκ και του ISIS όταν  η εκεί αμερικανική βάση λεηλατήθηκε από το ISIS στο Ιράκ. Μετά με τον οπλισμό που πήραν συνέχισαν να εισβάλουν στη Συρία! Όλα αυτά σχεδιάζονται λεπτομερώς και δεν γίνονται  τυχαία. Αναρωτιέμαι ποιος έβαλε τους Ταλιμπάν  να επιτεθούν στα σύνορα του Ιράν...σίγουρα κάποια υπηρεσία που έχει βολευτεί στο ίδιο βολικό σενάριο.

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα από ένα νησί του ΝΑΤΟ.

Γράφετε κ.Λύκαστρε "Α, και όλος αυτός ο βαρύς οπλισμός και τα τεθωρακισμένα. . . . ήταν αυτά που «έμειναν» εκεί όταν οι ΗΠΑ έφυγαν από το Αφγανιστάν.
Χμ πολύ βολικό."

Θα περιμένουμε να δουμε που θα εμφανιστεί "ξαφνικά" και ο οπλισμός που πήγαινε για Ουκρανία, και κατά 40% - τουλάχιστον - σύμφωνα με Δυτικές πηγές αποφάσισε να κόψοει δρόμο -όπως το ΝΟΟΡ1 που ένα πρωί βαρέθηκε να πιάνει φύκια, και είπε να γυρίσει στα ζεστά νερά του Αιγαίου.
Για κάποιο διαστροφικό λόγο, θα πόνταρα σε Αζερμπα'ι'τζάν, Γεωργία, και Μ.Ανατολή.
Αν έχει δώσει ο Ερντο και στην Χεσμπολάχ, δεν θα με εκπλήξει, να δω τι θα κάνοει ο Μπίμπι αν φάει καμμιά ρουκέτα στο επόμενο πέσιμο σε Δ.Όχθη ή νότιο Λίβανο.


Να πείτε και στον kakos4 αν φτάσουν στη μεγαλόνησο τίποτα αντιαρματικά, ή κανάς πάτριοτ, κανά Αμπραμς, μην τα σπαταλήσουν σε μπαλωθιές, μπορεί να χρειαστούν
Ξενοδοχωφ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους . Πολύ βολικό , όπως όλες οι επαναστάσεις τα τελευταία χρόνια ότι και να γίνει βολεύει το σύστημα και τα όπλα που χάνονται ή ξεχνιούνται . Το Ιράν να ετοιμάζεται για ντου από παντού στα σύνορα του , πρώτα θα το απασχολήσουν οι αδύνατοι γείτονες και τελευταίοι οι άσπονδοι εχθροί για να αναλώνει πόρους και στρατό .
Όσο για οπλισμό αγαπητέ Ξενοδόχωφ τύφλα να έχει ο αφοπλισμός μας . Εδώ φοβάμαι ότι πάλι μονάδες του ΝΑΤΟ θα μάχονται και θα υποσκάπτουν εμάς για το ξεπούλημα που αντιστεκόμαστε . Δεν ξέρω στο νησί σου τι γίνεται , εδώ πάντως η απόβαση καλά πάει . Χτες πήγα τα πιτσιρίκια στο τσίρκο που είναι εδώ , φεύγοντας πήγαιναν στο τσίρκο ψευτο-πρόσφυγες καβάλα σε NAVARA εις διπλούν (εμείς δεν παίρνουμε ούτε μεταχειρισμένο για τα αγροτικά μας )και το πρωί στην παιδική που τα πήγα μια μαντηλοφορούσα με 6 παιδιά .
Και πολλά δικά μας ζευγάρια με 1 παιδί . Εδώ μην στείλαμε όπλα απευθείας στον Σουλτάνο , χτες ψάρευαν στα Κύθηρα ανενόχλητοι ενώ εμάς μας παρενοχλούν στα ύδατα μας . Το θέμα είναι να σταματήσει η συγκυβέρνηση με 180+ γιατί θα δώσουν τα πάντα ανεπιστρεπτί , και τα ζα δεν ξυπνούν .
Άσχετο αλλά εδώ έχουμε μόνιμη σχεδόν συννεφιά με ψευτοβροχή , εσάς αφήνουν τον ήλιο ? τα κηπευτικά μας καθυστερούν πολύ να μεγαλώσουν .

kakos04

Ανώνυμος είπε...

@Κακος4τις τελεταίες 2 μέρες έχει ήλιο.
πριν, 2-3 συννεφιά. πιό πριν 1-2 βροχή
Το βράδυ , κρύο,τη μέρα καλές θερμοκρασίες εδώ και μια βδομάδα
Αλλά φυσάει, μόνο σήμερα ψιλοέκοψε

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟΟΒΡΑΙΟΙ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 29 Μαΐου 2023 στις 10:08 μ.μ.

Η μπορεί να ελέγχονται από την CIA.