ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Καταρρίφθηκαν απόν τους Ουκρανούς τουλάχιστον πέντε και πιθανώς 8 αεροσκάφη ΜΕΣΑ στην Ρωσία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι αναφορές πληθαίνουν από το Bryansk στην Ρωσία ότι η Ουκρανία κατέρριψε τουλάχιστον πέντε, και πιθανώς οκτώ ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, και το έκανε ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ!

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η σημερινή ημέρα ήταν η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών για τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία με 2 ελικόπτερα μεταφοράς Mi-8, 1 μαχητικό/βομβαρδιστικό Su-34 και 1 αεροσκάφος Su-35 Air-Defense που καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Bryansk. Η Δυτική Ρωσία από αυτό που υποστηρίζεται ότι ήταν είτε αέρος-αέρος είτε πύραυλοι επιφανείας-αέρος που εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό της Ουκρανίας.

Οι πιλότοι των 4 Αεροσκαφών σκοτώθηκαν στην Έκρηξη και/ή στη συντριβή που ακολούθησε.

Τρία από αυτά επιβεβαιώνονται από τοπικές πηγές, με βίντεο.

Οι πύραυλοι AA πιθανότατα προέρχονται από ένα αμερικανικό σύστημα πυραύλων Patriot ή γαλλικό σύμπλεγμα SAMP-T κρυμμένο κάπου στην πόλη Chernihiv.

Επιπλέον, το ουκρανικό SU-24 που εκτόξευσε τους πυραύλους κατά του Λουχάνσκ, και το ένα από τα δύο συνοδεία SU-29 καταρρίφθηκαν χθες - από ότι φέρεται από S-400.Η ρωσική εφημερίδα Kommersant είναι η πρώτη ρωσική πηγή που επιβεβαίωσε ότι συνολικά τέσσερα αεροσκάφη (δύο Mi-8 ένα Su-34 και ένα Su-35) καταρρίφθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελικόπτερα που χάθηκαν στον ουρανό της περιοχής του Μπριάνσκ ήταν ελικόπτερα ηλεκτρονικού πολέμου Mi-8MTPR-1 (EW) με σταθμούς ενεργού παρεμβολής Rychag-AV εγκατεστημένους επί του σκάφους.

Τα συγκροτήματα Rychag-AV δημιουργήθηκαν για να παρεμβαίνουν στους σταθμούς καθοδήγησης των συστημάτων αεράμυνας και των εχθρικών αεροσκαφών, αποτρέποντας τη χρήση αντιαεροπορικών και αεροσκαφών πυραύλων σε απόσταση μεγαλύτερη των εκατό χιλιομέτρων. Ωστόσο, σήμερα το Mi-8MTPR-1 αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ κοντά στα σύνορα.

Πιθανότατα, τα ελικόπτερα EW συμμετείχαν στην παροχή της επίθεσης του βομβαρδιστικού Su-34 στον επόμενο στόχο στην περιοχή Chernihiv και το μαχητικό Su-35 κάλυπτε». 

Η Ρωσία το αρνείται και από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λένε :

«• Ο ισχυρισμός ότι δύο μεταγωγικά ελικόπτερα Mi-8, ένα μαχητικό/βομβαρδιστικό Su-34 και ένα μαχητικό αεράμυνας Su-35 καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Bryansk της Δυτικής Ρωσίας από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό της Ουκρανίας, κυκλοφόρησε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα μέσα ενημέρωσης και ορισμένα ειδησεογραφικά μέσα στις 13 Μαΐου.

• Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ή αποδεικτικό στοιχείο που να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό είτε από τις ρωσικές είτε από τις ουκρανικές αρχές. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι κάποιο από τα αεροσκάφη του καταρρίφθηκε από την Ουκρανία και είπε ότι οι αναφορές ήταν μέρος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης.

• Το μόνο επαληθευμένο περιστατικό που συνέβη στις 13 Μαΐου 2023 ήταν η συντριβή ενός μαχητικού/βομβαρδιστικού Su-34 στην περιοχή Bryansk λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας. Οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν με ασφάλεια και διασώθηκαν από ελικόπτερο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τον τόπο της συντριβής και την επιχείρηση διάσωσης.

• Οι άλλες αναφορές για πτώση ελικοπτέρων και αεροπλάνων βασίστηκαν είτε σε μη επαληθευμένες πηγές, ψευδείς εικόνες ή παλιά περιστατικά που δεν είχαν σχέση με την τρέχουσα κατάσταση. Για παράδειγμα, ορισμένες από τις εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για να δείξουν τα συντρίμμια ενός ελικοπτέρου Mi-8 ήταν στην πραγματικότητα από μια συντριβή που συνέβη το 2019 στη Σιβηρία. Μερικά από τα βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν για να δείξει την εκτόξευση πυραύλων από την Ουκρανία ήταν στην πραγματικότητα από στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε το 2018 στη Λευκορωσία.

• Ο ισχυρισμός ότι η Ουκρανία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος πάνω από το Μπριάνσκ ήταν πιθανότατα μέρος ενός προπαγανδιστικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων και βίας κατά μήκος των συνόρων τους."

ΓΝΩΜΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ Z.E : 

Είναι πιθανό το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών να μην έχει ακόμα σύγχρονες πληροφορίες. Τουλάχιστον ένα από τα Mi-8 χτυπήθηκε από πύραυλο. υπάρχουν βίντεο για τη δολοφονία. Είμαι σίγουρος ότι καταρρίφθηκε και το Su-34.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτά τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν ΕΝΤΟΣ ΡΩΣΙΑΣ  50 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα. Αυτό σημαίνει ότι SAM μεγάλης εμβέλειας, ενέδρα αέρος προς αέρος με πυραύλους αμερικανικής κατασκευής ή μια διμοιρία ουκρανικών μαχητικών με  (MANPADS η MPADS πέρασαν τα σύνορα και χτύπησαν τα αεροπλάνα από κοντά.

Θα μάθουμε περισσότερα σύντομα.

Μια άλλη βεβαιότητα είναι ότι οι Ρώσοι αύξησαν πολύ τον αριθμό των βομβαρδιστικών τους αποστολών, άρα περισσότεροι στόχοι βρίσκονται στον αέρα για βολή. Μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν 145 βομβαρδισμοί.

Υ.Γ  Θα στοιχημάτιζα ότι οι ΗΠΑ "βοήθησαν" σε αυτήν την επίθεση παρέχοντας πληροφορίες στόχευσης και ή τους πραγματικούς πυραύλους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: