ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Με απλά λόγια όλη η αρθρογραφία των "έγκριτων" που είχε να κάνει με ενδιάμεσες λύσεις, πολύ απλά καταρρίφθηκε επισήμως.

 Overzicht van de vervanging van de vloot t/m 2039. En meer details uitdienststellingen. Plan is om M-fregat https://t.co/e4knEnWYmU. Van Amstel in 2026 uit dienst te stellen, LPD https://t.co/e4knEnWYmU. Rotterdam in 2033. Meer: https://t.co/4Y5M4B84ep pic.twitter.com/3DKj15hKmY

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι ΕΓΚριΤοι μας έλεγαν ότι γράφουμε μπούρδες . Τώρα μαθαίνουμε επισήμως (ήταν και από πριν γνωστό) πως οι Ολλανδοί θα αποσύρουν το 2026 την μία φρεγάτα M. Με απλά λόγια όλη η αρθρογραφία των "έγκριτων"που είχε να κάνει με ενδιάμεσες λύσεις, πολύ απλά καταρρίφθηκε επισήμως.

Ποτέ δεν υπήρξαν ενδιάμεσες λύσεις την περίοδο της φρεγατιάδας και εάν υπήρξαν ήταν ή ακατάλληλες ή αρκετά μακρινές. Έτσι δεν υπήρξαν ποτέ Arleigh Berk, όπως δεν έχει υπάρξει ακόμα αποδέσμευση του SM-2 απ' το Κογκρέσο. Περιμένουμε μάλιστα να δούμε τα όπλα των F35. 

Εάν μας αποδεσμευτούν θα έχει να κάνει καθαρά με την επανεκλογή του Ερντογάν και όχι με κάποιο ελληνικό αίτημα. Οι Αμερικανοί θα " τιμωρήσουν" τον Σουλτάνο. Επίσης, ποτέ δεν υπήρξε σοβαρή ολλανδική πρόταση γιατί το fcr radar apar 2 που θα κατευθύνει τους essm /sm2 θα είναι  έτοιμο το 2028, όπως γράφεται στον ξένο αμυντικό τύπο. 

Άρα, οι μόνες σοβαρές υποψηφιότητες χωρίς κρυφά κόστη και καθυστερήσεις ήταν η γαλλική και η ιταλική και εμείς επιλέξαμε αυτή με τους περισσότερους πυραύλους 32>16, το καλύτερο ραντάρ sea fire (fixed aesa).

Ευτυχώς για εμάς η προηγούμενη ηγεσία του ΠΝ αντιστάθηκε και οδήγησε την κυβέρνηση στην καλύτερη επιλογή βάσει του τρόπου που διαπραγματευτήκαμε. Σε ένα παράλληλο σύμπαν τώρα η κυβέρνηση θα δεχόταν χτυπήματα επειδή θα είχε αγοράσει τον Μίμη που ξαφνικά θα τους ενημέρωναν πως ούτε mrsam camm er σε quad pack δέχεται ο mk41 και το ΠΝ θα έπεφτε στην "ανάγκη" του απλού camm τον 20 km.

Στο δικό μας σύμπαν όμως οι fdi τον έχουν μεγάλο και φτάνει τα 120km. Περαστικά σε όσους στράφηκαν εναντίον αυτής της πρότασης. Η ηγεσία του ΠΝ τους κατούρησε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: