ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Μιά από τις πιο επικές στιγμές στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μιά από τις πιο επικές στιγμές στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Όλη η ιστορία της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας μέσα σε 2 λεπτά. Σήμερα πολλοί την έπαθαν όπως ο Αντώνης.! Νόμιζαν ότι οι μάνες τους, οι γέροι τους δεν θα ψηφίσουν και έμαθαν ότι ψήφισαν τα λαμόγια.!!

Κανονικά έπρεπε να κλειδώσουν τους γέρους μέσα στο σπίτι.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ψίθυροι του δρόμου

Στον χώρο της αποχής τώρα, που άλλοι υποστηρίζουν και άλλοι επικρίνουν, υπάρχει περιεχόμενο και πολιτική..Υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που έχουν πολιτική άποψη αλλά δεν εκφράζονται από τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές.
 
Γιατί μην ξεχνάμε ότι το πολιτικό σύστημα στην εκλογική διαδικασία εκφράζεται από τα κόμματα και τους υποψηφίους.Μπορεί η πολιτική να είναι και άλλα πράγματα σαφώς, οι εκλογές όμως έχουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που ή το δέχεσαι ή δεν το δέχεσαι. Η πολιτικοποίηση της αποχής δεν είναι προφανώς μόνο ελληνικό φαινόμενο, αντίθετα εμφανίζεται με μία σταθερότητα σε όλες τις προηγμένες δημοκρατίες. Και το ύψος της αποχής αποτελεί πια και μία από τις παραμέτρους, μία από ειδήσεις το βράδυ των εκλογών.
 
Μία από τις αιτίες του μαζικού αυτού φαινομένου θεωρείται ότι είναι η υποχώρηση της αιρετής δημοκρατίας και των αιρετών θεσμών έναντι υπερκρατικών θεσμικών φορέων ή πόλων εξουσίας που έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο στην λήψη αποφάσεων και την προώθηση πολιτικών.Η ζωή μας έχει γεμίσει από μη αιρετούς που την εξουσιάζουν.
 
Κανείς από τον απλό κόσμο δεν τους επέλεξε. Κάποιοι τους επέβαλαν με το έτσι θέλω και δεν ρώτησαν κανέναν. Να ξεκινήσουμε από τον ανώτερο θεσμικό παράγοντα τον ΠτΔ μέχρι τον τελευταίο ακαταδίωκτο; Τους διοικητές των λεγόμενων ανεξάρτητων αρχών που κατόπιν εντολής κάποιων απλά διορίζονται και δεν του κουνά κανείς μετά;
 
Τους κάθε τεχνοκράτες που χωρίς να έχουν ψηφιστεί από κανέναν βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις;;Τους 'επικρατείας" που σε μάχη τους σταυρού ενδεχομένως να μην τους ψήφιζε ούτε η μάνα τους;; Μη κρίνετε έτσι εύκολα τους απέχοντες .... ακούστε τους τι έχουν να πουν. Ίσως σε κάποια πράγματα να έχουν απόλυτο δίκιο που γυρίζουν την πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: