ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 14 Μαΐου 2023

ΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΒΕΤΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΒΕΤΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

Κατά τον "πατέρα " των ΒRICS, πρώην πρόεδρο της Goldman Sachs και εμπνευστή του σχεδίου του 2003 περί σπασίματος της προηγούμενης παγκοσμιοποίησης στα δύο (ζώνη δολαρίου και ζώνη του αντι-δολαριου R5+ των BRICS για να σωθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα μέχρι το 50), όχι πολλά πράγματα. Δες σχετικά κάτωθεν στο *.
 
🔺️Υπό τον ισλαμιστη Ερντογάν η Τουρκία θα ενταχθεί στους BRICS μέσα στο καλοκαίρι του 2023.
 
🔺️Υπό τον Κεμαλικό Κιλιτσντάρογλου αυτό μάλλον θα γίνει 12-14 μήνες αργότερα, μαζί με την προίκα που θα λάβει για κατευνασμό από την Δύση για να μην το κάνει (γκριζαρισμένη μας ΑΟΖ, συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων Αν. Μεσογείου, ομηρία της Κύπρου, θέσεις στην Συρία, Λιβύη και Δυτικά Βαλκάνια, πρόσβαση σε αμυντικές τεχνολογίες κλπ).
 
Ως εκ τούτου, έχουν ένα έντονο ελληνικό ενδιαφέρον τα εκλογικά αποτελέσματα στην γείτονα, μιας και στην δεύτερη περίπτωση θα απαιτηθεί εδώ μια βραχύβια "κυβέρνηση ειδικού σκοπού" για να βγάλει "τα κάστανα από την φωτιά". Και λόγω έλλειψης διορατικότητας της Δύσης, να καεί στην φουφού.Έτσι, οι γεωστρατηγικές και γεωοικονομικές καραμπόλες που ξεκίνησαν μετά την σύνοδο των G7 στην Κορνουάλη το 2021 και την εισβολή στην Ουκρανία, θα επηρεάσουν άμεσα και τις εδώ μετεκλογικές εξελίξεις στις 23/5.
 
Ο δεύτερος χάνει το 1/3 του και πάμε γι αλλά.
(Αυτό δεν είναι χρησμός του ex-Goldman Sachs αλλά χρήση του κοινού νου και της λογικής)
Έρχονται αναταράξεις. Προσδεθείτε και μην καπνίζετε. Ευχαριστώ.

* Ο χρησμός του O Neil ΕΔΩ...

Οι οικονομικοί και γεωπολιτικοι λόγοι που στρέφουν την Τουρκία προς την Ανατολή, ΕΔΩ.

ΕΔΩ early warning επί αυτού  .

Τεκμηρίωση του σχεδίου της Goldman Sachs από την πηγή ΕΔΩ  .

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα , τα πρώιμα αποτελέσματα λένε για Ερντογάν , για να δούμε μπας και πατήσει το γκάζι προς Κίνα και σώσουμε τα νησιά μας , να δούμε πως θα ξεφορτωθούμε και τους Τούρκους εσωτερικού . Λέω μήπως χρειαστούν οι Αμερικανοί όλα τα παραγόμενα f35 στην Ασία-Ταϊβάν της γραμμής παραγωγής μέχρι το 2040 και την γλιτώσουμε από την αγορά της σαβούρας .
Για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού να φοβόμαστε ?

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού να φοβόμαστε ?"

Kαλησπέρα φίλε Κακέ...αυτό είναι που πρέπει να φοβόμαστε.!!! Αυτά τα λαμόγια που είναι έτοιμα να ξεπουλήσουν τα πάντα. Τώρα για τους τούρκους, θυμάσαι τι έγραφα εδώ σε σχόλιο ιστολογίου;;

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/02/blog-post_18.html

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ο εμφύλιος στην Τουρκία είναι επί θύραις και θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη 5ετία. Άλλωστε σας έχουμε μιλήσει τόσες φορές ότι έρχεται αιματηρός και μακροχόνιος εμφύλιος για τα τουρκάκια ΕΔΩ ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ. Και ότι λέμε γίνεται.!!Το αν θα συμβεί, ως αποτέλεσμα πραξικοπήματος η άλλης αιτίας δεν το ξέρουμε, αλλά θα συμβεί.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας.
Αν έχετε χρόνο ποιος είναι ο προβλεπόμενος ρόλος για την Τουρκία και για εμάς;
Υπάρχει η περίπτωση δημιουργίας συνομοσπονδίας στην περιοχή με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 14 Μαΐου 2023 στις 9:49 μ.μ.

Καλημέρα.

Η τουρκική πολιτική είναι σταθερή και αμετάλλακτη, με αμέριστη βοήθεια βεβαίως...Κανένας ηγέτης κράτους δε θέλει τη διάλυση της Τουρκίας αλλά ειδικά οι μεγάλες ονομαζόμενες δυνάμεις δεν της επιτρέπουν το δικαίωμα της λεγόμενης "αυτοκυριαρχίας" για λόγους γνωστούς....αλλά μέσα στο διεθνές σύστημα καταμερισμού ισχύος, κάθε χώρα αναλαμβάνει κάποιον ρόλο για τη δεδομένη ιστορική περίοδο.!! Και τον 19ο αιώνα, καμία χώρα δεν ευνοούσε τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι που στις αρχές του 20ου τη διαλύσανε οι ίδιες αυτές χώρες.

Στην παρούσα φάση, για διάφορους λόγους που άπτονται της γενικότερης αλλαγής των σχεδιασμών και της παρεμπίπτουσας αλλαγής ρόλων, η διάλυση θα αποτελούσε το μάλλον ευνοϊκό σενάριο για την Τουρκία.Για την οποία έχει δρομολογηθεί ένας αιματηρός και μακροχρόνιος εμφύλιος, ο οποίος θα την οδηγήσει εκούσα άκουσα, στην αναγκαστική ανάληψη του νέου ρόλου της....αλλά και στην διάλυση σε 2 τουλάχιστον κομμάτια.

Αν εννοείται αν βλέπω συνομοσπονδία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ΟΧΙ δεν βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και πάλι.
Διάβασα με προσοχή όλες τις παραπομπές σας σχετικά με το θέμα του τι πρόκειται να συμβεί στην Τουρκία!
Δυστυχώς εννοώ αν προβλέπεται μια ομοσπονδία ή μια συνομοσπονδία ή ότι άλλο (τύπου αυτοκρατορίας με θέματα)
εχουν στα σχέδια τους…αναμεσα σε τμήματα μιας διασπασμένης Ελλάδος και μιας διασπασμένης Τουρκίας ακόμα και τμήματα ή ολόκληρες Αλβανία, σκοπιά και Βουλγαρία…
Το δυστυχώς βέβαια είναι σχετικό μια και το ψευτορωμεικο είναι και αυτό ένα δυστυχημα για εμάς τους Έλληνες.
Τεσπα ευχαριστώ για την φιλοξενία και αποτι φαίνεται σύντομα θα τα ζήσουμε όλα….
Ελπίζω μόνο πως μετά απο δυο χιλιάδες χρόνια πνευματικής καταστολής θα αφυπνιστούμε εγκαίρως….