ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΤΦOΡΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΟ ΤΟ ΒΛEΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΤΦOΡΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΟ ΤΟ ΒΛEΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ

Όπως διαφαινόταν από το 19, το όλο business plan Μητσοτάκη ΑΕ/ΕΛΙΑΝΕΠ στηρίζεται στους πιο κάτω άξονες:
 
🔸 Αφού αφήκουνε να γκριζαριστεί ανενόχλητα έκταση 94.000τετρ χιλ ανάμεσα στα ανατολικά της Ρόδου μέχρι και την Κύπρο, μετά και ένεκα κάποιας "ανωτέρας βίας" ανακηρύσσεται αυτή πανηγυρικά ως no-man's-land για να μην έχουμε μπερδέματα με τον γείτονα και εκείνος μαζί μας, αφού η αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βαίνει καλώς, ένεκα άλλης ανωτέρας βίας. Εκεί, κατά Καστελόριζο μεριά, αρχίζουν μετά και τρυπάνε για αέρια κοινοπραξιες του ημετέρου ιδιωτικού τομέα κάνοντας με ΣΔΙΤ το βαθύ κράτος του Ερντογάν και χέζονται όλοι στο τάλιρο. Υπό την αιγίδα του θείου Σαμ φυσικά, μην έρθουν και τρυπάνε και τίποτα περίεργοι Κινέζοι στο ξέφραγο αμπέλι ξερωγώ.
 
🔸Το σχέδιο συμφωνείται μυστικά στο Βερολίνο υπό το βλέμμα της Μέρκελ το καλοκαίρι του 20, υπό τις ευλογίες τότε του Τραμπ.
 
🔸Σύμφωνα με αυτό, ο EastMed, που είναι ένα αγκάθι, θα πάει στην Αίγυπτο κόστα κόστα από το Ισραήλ (όπου καταλήγουν και δύο ακόμα αγωγοί αερίου από το Ιρακ και τα ΗΑΕ), Και από εκεί τσουπ με μια σωλήνα προς Ηγουμενίτσα μέσω Κρήτης.
 
Μέχρι να φτιαχτεί, ας είναι καλά τα καράβια της Αγγελικουση και του Μαρινάκη που θα το κουβαλάνε ως LNG μέχρι την Ρεβυθουσα και την Αλεξανδρούπολη, και προσεχώς και στον Βόλο. Virtual pipe λέγεται, και σώζει την παρτίδα των ζαβων της ΕΕ που, εν τω μεταξύ τα έκαναν μαντάρα με το Πουτινικό.
(Νταξ, αν γκρινιάζει πολύ ο Ερντογάν, θα του πούμε να φτιάξει και αυτός μια σωλήνα από το Ιρακ μέχρι την Βιέννη, να έχει και αυτός να ανοιγοκλείνει στρόφιγγες. Αέρια υπάρχουν, σκέφτηκαν κάποιοι φωστήρες σε κάτι θινκτάνκια Αμερικάνικα. Και μετά τον αλλάζουμε με κανένα Κεμαλιστή να έχει και αυτός ένα story για να πορεύεται).
 
🔸Το κόλπο γκρόσο πλασάρεται μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στα ένδοξα Κονγκρεσα και τα προδιαγεγραμμένα μήνες πρίν ψώνια εξοπλισμών, ως "εθνική επιτυχία" του ημετέρου Μωυσέως.
 
✔️Το συμφωνημένο τελικό σχέδιο δείχνει να είναι τελικά η επισημοποίηση του γκριζαρισματος της ΑΟΖ ανατολικά της Ρόδου, μέχρι την Κύπρο, όσο δηλαδή άφησε ακάλυπτο η συμφωνία για την ΕλληνοΑιγυπτιακή ΑΟΖ.
 
Όμως αυτή η εκλογική πλατφόρμα η ημετέρα χαλάει, όταν ο αντίστοιχος μωαμεθανός Μωυσής απέναντι, βάζει ένα βέτο (για την Σουηδία και Φιλανδία στο ΝΑΤΟ) ελπίζοντας σε ένα παζάρι για να κερδίσει τις εκλογές του, αφού άλλως τα κουκιά δεν του βγαίνουν μετά ένα σεισμό εκεί. "Ότι κερδίσεις, κέρδος σου", του είχε πει ο Πούτιν σε μια συνάντηση τους με έναν Ιρανο ιμάμη, όπου επιλύανε το Συριακό ως τρόικα σε μία νέα Γιάλτα.. Να και η "ανώτερα βία" που λέγαμε: Το NATO και η επέκταση του uber των uber alles.
 
Έτσι, λόγω ανωτέρας βίας, πατσίζουν και με τα σπασμένα των πεπραγμένων τους αμφότεροι ομού και οι δυο μαζί σε Αιγαίο και ΤurkAιγαιο για να οδεύσουν προς εκλογάς τους, χωρίς τον κίνδυνο του καταποντισμού τους, σκέφτηκαν και βρήκαν οι δύο Μωυσηδες στον Βόσπορο ένα απόγευμα του 22. Μπορεί, λέει, να τσιμπήσουν έτσι και κάτι ομπρελάτα ζαβά ένθεν κεκείθεν τύπου Κατρουγκαλου και να συμφωνήσουν την έτσι συνεκμετάλλευση. Που το πας και αυτό...
 
Επιπρόσθετα, με όλο αυτό, ίσως να ξεχαστεί και ο σχεδιασμός του βαθέως τουρκικού κράτους περί σύνδεσης και της Τουρκικής λίρας στο κυοφορούμενο αντι-δολαριο Ρωσιας- Ευρασίας -Κινας -Ινδιας - Ιράν υπό το όνομα R5, όπου τα ίδια ενεργειακά commodities του κάθε εταίρου, του δίνουν βάρος και πόντους. 
 
Κάτι τέτοια όμως είναι σκέψεις αδιανόητες στα θινκτάνκια του τύπου "no bulshit, αυτά δεν γίνονται, man"..
 
Έτσι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η γαλλική TOTAL είπε " και γιατί εμείς να πιαστούμε αμερικανάκια και να πληρώνουμε 30% δικαιώματα εξόρυξης και φόρους στο ελληνικό γκουβέρνο;; Θα πάμε να τρυπήσουμε λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα και θα τσεπώσουμε την διαφορά. Τι πιο έξυπνος είναι δηλαδή ο Κοτς της Turkish Petrolium και ο Λάτσης, ξερωγώ" ;;

Αν κάνεις μετά ταμείο τι βγαίνει από το σχέδιο αυτό το μεγαλοφυές:
 
🔹Η ΕΕ θα πει ουφ που απεξαρτήθην από τα ρωσικά αέρια. Φτάνουν και περισσεύουν αυτά από τα via Ηγουμενίτσα για να την κάνουμε εκείνη την Πράσινη Ανάπτυξη μέχρι το 50. 
 
🔹Θα λήψουν μερικές εκατοντάδες δισ ευρώ από τα κρατικά ταμεία του Ελλαδιστάν, και της Κύπρου. ΟΚ, σιγά τα ωά. Έχουν συνηθίσει να ζούν αυτοί με μνημόνια, διπλοκαρατσεκαρισμένο. Δύο ακόμα δεν βλάπτει, η δουλειά μας να γίνει.
 
🔹Το εθνικό φρόνημα στο Ελλαδιστάν θα τονωθεί με τρεις ντουζίνες F35, επιθετικά όπλα "πρώτου χτυπήματος", που αγοράζονται χωρίς καμία σοβαρή εισήγηση των επιτελείων για υπερπτήσεις πάνω από την Ακρόπολη.
 
Φυσικά ποντάρουν στο ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να θέσει τα ακόλουθα ερωτήματα:
 
✔️Ο ακατανόμαστος γείτονας μας αποκτάει έτσι πρόσβαση σε σοβαρά ενεργειακά αποθέματα, που τα χρειάζεται για τα νομισματικά του σχέδια. Τι θα γίνει αν, θεός φυλάξει, κερδίσει τελικό εκεί ο Ερντογάν και τα πάρει και φύγει στην πορεία του προς την ζώνη του R5, οεο;;
 
✔️Και γιατί ορε κλεφτόπουλα, αν σώνει και καλά θέτε συνεκμετάλλευση, δεν δίνετε αυτή την "no-man's-land" στην δικαιοδοσία της Ομόσπονδης Κύπρου;; Δανεικιά για καμια 99αρια χρόνια, όπως γίνεται και με τα επιθετικά χαφ στο ποδοσφαιρο;;. Υπό τον όρο όμως να αποχωρήσουν από εκεί τα κατοχικά στρατά που την είδαν Πούτιν το 74, για να έχουν λαμβάνειν και ελληνόφωνοι και τουρκόφωνοι Κύπριοι αδελφοί μέχρι που να βαρεθεί το αστεράκι τους να λιγδώνεται. Μόνο και μόνο γιατί δεν θα έχουν κανένα ρόλο τότε εκείνα τα F35 ορε κλεφτόπουλα;; Είπαμε, για παρελάσεις τα ψωνίζουμε, ας σοβαρευτούμε επιτέλους...
 
Πολύπλοκες σκέψεις, θα πεις. Δεν έγινε όλο αυτό το business plan περί αυτών των ερωτήσεων αλλά μόνο για 3 ντουζίνες προεκλογικές φωτογραφίες του Κούλη στο Κονγκρέσο. Πλάνο που έγινε όμως πριν σκάσουν εδώ τα predator και τα κάνει ένας σταθμαρχης μαντάρα στην Λάρισα, όσο οι σταθμάρχες του θείου Σαμ στην Άγκυρα έπαιζαν stouximan υπέρ του Κεμαλιστή 1:2 και over στο δεύτερο ημίχρονο.
 
Και τότε θυμήθηκα πάλι εκείνο με τα σχέδια, που κάνουν το σύμπαν να γελάει για να γράψω αυτό το χρονογράφημα για τα απομνημονεύματά μου.
 
Η μόνη που δεν γελάει είναι η Κύπρος, που συνεχίζει να κείτεται τόσο μακράν όσο για να μην την βλέπει εκείνη Γιαδικιάρογλου η χαζεύουσα, αφού αυτή και η Πετροβασίλη δεν έχουν μάθει να κάνουνε τίποτε άλλο τα τελευταία 50 χρόνια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Σέβρον το οραματίζεται διαφορετικά το δίκτυο αγωγών
Ξενοδόχωφ
https://i-epikaira.blogspot.com/2023/05/blog-post_165.html

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το "Κεμαλιστή να έχει και αυτός ένα story για να πορεύεται" ταιριαζει ως σεναριο και με το αλλο της συνεργασιας με τους διαδόχους της Κουλοκυβερνησης αλλα πως φαινεται με μια μικραν καθυστερηση, διοτι ως γνωστον ο Ερντο φαινεται να παιρνει παλι τα ηνία.Εν αναμονη λοιπον λογω και της υγίειας του, που δεν φαινεται να βγαζει καθαρο καλοκαιρι και οσονουπω τον ξεφορτώνονται.Ολως τυχαιως εκ τουτου του λογου, στο παρα πεντε ξεφυτρωσε ο "πιστοποιημενος" ανανηψας παλιος κνιτης Κατρουγκαλ να κοψει μερικες μοναδες απο τον ανυποψιαστο Τσιπρα ωστε να μεταφερθει η συγκροτηση Κυβερνησης ΠασοκοΤσιπρα κατα Σεπτεμβρη μεχρι να βρεθει πλαν Β για το πρεσβειος.Και οπως λει ο Μαζης "ο θεος ναμου κοβει μερες να δινει χρονια στον Ερντο" για να την παιρνάμε ζάχαρη.